Q_and_A.docx
DOCX document 17 KB Posted
- Solicitation number
- OPIC-16-R-0023
- Issued by
-
Overseas Private Investment Corporation
About this file
Updated Q A file
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Q_and_A.docx | DOCX document | |
| Attachment_A_-_Power_Africa_SOW_(LA)_-_Amend_2.docx | DOCX document | |
| Power_Africa_deal_team_RFP_(LA)_v3_-_Amend_2.docx | DOCX document | |
| Q_and_A.docx | DOCX document | |
| Q_and_A.docx | DOCX document | |
| Power_Africa_deal_team_RFP_(LA)_v3_-_Amend_1.docx | DOCX document | |
| Attachment_A_-_Power_Africa_SOW_(LA)_-_Amend_1.docx | DOCX document | |
| Attachment_A_-_Power_Africa_SOW_(LA).docx | DOCX document | |
| ATTACHMENT_D_-_Conflicts_Policy.docx | DOCX document | |
| Attachment_B_-_Quote_Content_and_Format_v2.docx | DOCX document | |
| Attachment_C_-_Relevant_Fact_Sheet.docx | DOCX document | |
| Power_Africa_deal_team_RFP_(LA)_v3.docx | DOCX document |
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Question 1:
Is this a new requirement or is there an incumbent?
Government answer:
This is a new requirement.
Question 2:
Is there a limitation on the number of resumes submitted or is offeror limited to two resumes?
Government answer:
There is no limitation on the number of resumes that may be proposed, though only two full-time equivalent contractor positions will be filled, and OPIC will only have one person fill each position, working full-time. If a bidder wishes to propose more than one résumé per position, then it would be helpful for evaluation purposes for the bidder to indicate which the primary résumé is and which the back-up is.
Question 3:
Section 2.2 of Attachment A indicates that one FTE is equivalent to 232 days of full-time support. If overnight travel, work beyond the core hours of 0915 through 1600 or more than 232 days of full-time support are required, will the contractor be entitled to invoice for the additional work required?
Government answer:
No. This will be a firm, fixed-price contract with the contractor required to provide a minimum of 232 days of support in a 12-month period or have to adjust invoices downward on a pro rata basis if the level of support falls below 232 days. Per SOW §2.2, any days worked over 232 days will not result in an increase in contract price, though days spent working outside of normal OPIC working days (e.g. days spent on business travel or working at OPIC’s offices on the weekends or holidays) may be counted toward the 232-day total required in a 12-month period. The SOW is being amended accordingly to clarify this.
Question 4:
Will the monthly invoicing by the contractor represent a flat amount of 12th of the contract price?
Government answer:
For the base 24-month PoP, a monthly invoice would be for 1/24 of the base PoP price. For a 12-month option PoP, it would be for 1/12 of the option price. The only circumstance when an invoice would not be for these amounts would be if support fell below the 232 day support requirement. Then the invoice submitted in the final month of a 12-month performance cycle would be reduced pro rata by the number of days of performance shortfall. If the reduction in value were to exceed the amount of one monthly invoice, then the contractor would either owe OPIC a credit for the overage amount or deduct it from future invoices. A Section G term will be included in the contract document to capture this aspect of contract administration.
Question 5:
Is Attachment D required to be returned with the proposal of the offeror?
Government answer:
No, but a firm proposing for this effort shall affirmatively attest in their proposal that they will be able to complete and sign this policy should they win the contract. The RFP is being amended accordingly to clarify this.
Question 6:
In the RFP, it identifies the “Place of Performance” as OPIC offices in Washington, D.C. Since most Government RFPs for legal services require the awardee to perform the work at its own facility, except when necessary to attend meetings, my question is whether OPIC intends that the 2 lawyers who will provide the required legal services will be sitting at OPIC’s offices in Washington, DC, or at the awardee law firm’s offices, wherever located, except for meetings?
Government answer:
In accordance with the requirement established in §6.0 of the SOW, the full-time place of performance for the attorneys’ work on this contract will be OPIC’s offices in Washington, DC (1100 New York Ave., Washington, DC 20527), not at the attorneys’ home office.
Question 7:
Is eligibility restricted solely to law firms or can any firm provide suitable candidates for the solicitation?
Government answer:
OPIC presumes only law firms will be able to propose for this due to restrictions on law firms and lawyers from entering into business arrangements with non-lawyers. However, if you discover a law firm or some lawyers who feel there is an applicable exemption in this instance, then please feel free to propose their support and explain in your proposal how there would be no potential conflict of interest or violation of rules of professional responsibility by establishing such a business relationship.
Question 8:
Can OPIC terminate the 24-month contract early or reduce the required number of days of full-time performance (i.e., 232 days per year)? If so, based on what terms?
Government answer:
Any US Government agency (OPIC included) can partially or wholly terminate any contract for convenience at any time. In this case, if OPIC partially or wholly terminated the contract, then the contractor would be compensated for services performed up to the date of termination, pro rata for the number of days of work performed as part of the 232 annual requirement.
Question 9:
There appears to be an inconsistency in the instructions regarding Attachment C. The Attachment C template instructions state that we can include “as many instances of Corporate Experience/Past Execution as can be fit within the page limits set in Attachment B…” Section 1.5 of Attachment B indicates that the Relevant Fact Sheets are not included in the 20 page limit for the technical volume. Furthermore, Section 2.2 of Attachment B states that we must include at least one but no more than six Relevant Fact Sheets. Can you please confirm (i) that the maximum number of Fact Sheets is six and (ii) that none of the Fact Sheets will be included in the page limit count?
Government answer:
There is no inconsistency. The page limit applies only to the technical volume. The relevant fact sheets are not included in that page limit. However, bidders need to provide between 1-6 relevant fact sheets in order for their proposal to be considered responsive.
Question 10:
In Attachment C, the use of the term “Bidders” appears unclear and could mean either a bidding law firm or the specific attorney(s) being proposed for the solicitation. Can you please confirm whether OPIC wants the Relevant Fact Sheets to contain information specific to the bidding law firm or to the attorney(s) being proposed, given that the relevant experience of an entire law firm is necessarily much larger than the relevant experience of any one attorney.
Government answer:
Bidder = any firm or individual (registered in SAM.gov) that submits a proposal in response to this RFP. The relevant fact sheets can address the experience of the firm, as well as the experience of the attorneys proposed for the work (since their experience is considered a part of the firm’s collective experience).
Question 11:
The format of Attachment C appears to be a generic one that is better suited to other providers of goods and services to the US government that are not law firms. Many of the questions do not seem to apply in a law firm context or even to previous work that a law firm may have performed for OPIC. For example, for work performed for OPIC, does “Project Location” refer to Washington, DC (where OPIC is located), to the city where the law firm is located, or the country(ies) where the project is due to be implemented? As a second example, to what does “Contract Value” refer? Does it refer to the overall size of a relevant deal, or does OPIC expect to receive information on the specific fees that a law firm charged to its a client for such deal, which would be protected by client confidentiality?
Government answer:
Attachment C is a generic template that indicates the sort of information the Government requires to perform its past performance assessment. Bidders are allowed to use whatever format suits them best, as long as the key information is provided. Project location refers to where the individuals performing the work were performing that work. Contract value means the total final (or current) value of the contract that was performed or is being performed, i.e. how much the firm was or has been compensated for work performed. If the exact figure is protected by client confidentiality, then please provide a price range for the whole representation that can give OPIC a general idea of the value and scope of the effort.
File details come from the government source that posted it. Updated .