SSGR_HR_Mgmt_Training_Q A1.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
HR Management for Supervisors
Solicitation number
N62789-16-T-0002
Issued by

About this file

Responses to Questions

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SUPERVISOR OF SHIPBUILDING CONVERSION & REPAIR (SUPSHIP) GROTON CT

HUMAN RESOURCES MANAGEMENT TRAINING FOR SUPERVISORS

QUESTIONS & ANSWERS – RFQ N62789-16-T-0002

1. Is this a new or follow-on requirement?

ANSWER: Yes. This is a new requirement

2. How do you prefer that quotes be submitted for the subject solicitation? Will email be acceptable?

ANSWER: Quotes and supporting documentation shall be submitted via E-MAIL ONLY

3. We would be very interested in responding to the RFQ but prior to responding we would like to ensure we would not be disqualified or not fully considered due to our location. We have national capabilities and have previously completed HR Training project. Is there preference with this RFQ for specific area small businesses or would full consideration be granted to small business companies not on the east coast?

ANSWER: Companies with nationwide capabilities are acceptable. However, in the RFQ all participating contractors shall itemize travel expenses in CLIN 0002.

4. Are the participants attending the 4.1 Human Resources for Supervisor training also attending the seminars listed 4.2 and 4.3?

ANSWER: Yes plus other senior leadership will also attend.

5. In 4.2 the Government indicates "Seminar shall include local leadership from the Navy command and applicable Human Resources personnel." Will the Navy command and HR personnel be attending the 4.2 and 4.3 seminars as participants or as instructors on DON specific materials?

ANSWER: They will attend as both participants and instructors as needed.

6. Will the Government be providing the DON specific materials referenced in 4.4?

ANSWER: No, the Contractor shall provide training materials for each individual.

7. Section 7.3 speaks of contractor personnel’s identification via answering telephones. Will there be a desk(s) provided for the week that contractor’s are located onsite?

ANSWER: Contractor personnel will not be required to answer telephones, nor will they have access to a phone line during the period of performance indicated in the Statement of Work.

8. Is there a page number limit for quotes and supporting documentation?

ANSWER: In addition to information required to be completed in the Request for Quote (RFQ), supporting documentation shall not exceed 8 pages.

9. Is there an incumbent for this requirement?

ANSWER: No

10. When is the last date we can ask other questions?

ANSWER: The last date to answer questions was December 24th, 2015.

11. What is the estimated amount of days and hours per day of training that is required? Are you seeking 5 days of training (in one week?) that includes all the topics listed in 4.2, of the SOW including 4 hour segment on managing and conducting the hiring process, 4.3 one 4 hour segment on managing challenging situations in the workplace, and all of the topics listed in 4.4 on supervisor instruction? Is there a set length of time the supervisory base course should be? Would you like that broken into segments as well? Is it mandatory for all of those topics to be covered or is this a guideline?

ANSWER: All topics indicated in the SOW shall be covered during the period of performance of 09-13 May 2015 (one week) as indicated in the RFQ.

12. Does the contractor responding to the current N62789-16-T-0002 - HR Management for Supervisors have to be on the GSA schedule?

ANSWER: Participating contractors shall be on GSA Schedules applicable to HR Management instruction required in accordance with the information included in the RFQ.

File details come from the government source that posted it. Updated .