COSS_Solicitation_IndustryQuestionsandGov.ResponsesFinal_Q#1-34.pdf

PDF 54 KB Posted

Attached to
Corporate Operations Support Services-Notice for ProposalExtensionDate and Amendment
Solicitation number
N61331-19-R-0005QuestionsandAnswers_Solicitation
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation N61331-20-R-0005 for Corporate Operations Support Services. The solicitation seeks proposals for an indefinite-delivery/indefinite-quantity contract to provide program management, engineering, and administrative support services to various Naval Sea Systems Command organizations. Key details include that the period of performance is one base year with four one-year options, proposals are due by January 31, 2020, and the incumbent contractors are Lynxnet, LLC and Executive Protection Systems, LLC. Labor categories, labor mixes, and task area breakouts are estimates only for offerors to consider. The Navy will provide office space, equipment, and IT access for up to 60 personnel.

View the file

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers regarding Solicitation N61331-20-R-0005 Corporate Operations Support Services

01/10/2020

Industry Question:

1. The two federal holidays that occur during the response period significantly reduce the number of working days.

Will the Government please consider extending the due date by one week?

Government Response:

The Government factored in the two federal holidays when setting the close date. The closing date remains the same, 31 January 2020.

Industry Reference and Question:

2. Reference Section of the Solicitation:

Section L paragraph 3.2.2.b.2 Transition Plan subparagraph

a. Provide a schedule indicating key milestones to successfully commence performance of the two TOs, Attachments J.6 and J.7, within 45 calendar days after award. This includes the incumbent contractor. Of particular interest is how the Offeror will hire personnel.

Will the incumbent participation in the transition as stated in Section L include identification of the current staff in enough detail to populate Attachment J.3, including salaries for Attachment J.13? To ensure fair completion and facility incumbent hiring will this information (staffing) be provided before the Proposal due date?

No. FAR 52.222-17 and 52.222-41 apply which requires a list of names and anniversary dates to be provided by the KO to the successful Offeror after award.

3. Reference (Ref.) page 9 of 101 on Statement of Work (SOW), Section 3.1 General, (d). Cyber Information Technology (IT)/Cybersecurity Workforce (CSWF).

Will the government identify how many current FTE’s are assigned work on the contract that are considered part of the CSWF as defined by the SOW?

No. The Government provided in Section L the Estimated Task Area Breakout (Table L.2) and Estimated Labor Mix Tables L.4.

4. Ref. page 10 of 101 on SOW, Section 3.1 General, (e) “The Government will provide office space for up to sixty (60) personnel including access to Navy and Marine Corps Intranet (NMCI)

Please provide clarity if Government is furnishing access to Government Equipment (e.g. NMCI enabled computers) and Phones.

As stated in the same reference on page 10 of 101 on SOW, Section 3.1 General, (e) “The Government will provide office space for up to sixty (60) personnel including access to Navy and Marine Corps Intranet (NMCI) enabled computers and telephones as required under this contract.

5. Ref. page 10 of 101 on Statement of Work (SOW), Section 3.1 General, (f). Contractor-operated vehicles shall meet the following criteria.

Please provide how many currently FTE operate or are licensed to operate Government furnished Forklifts.

Please refer to Section C – Statement of Work and Section L

- Table L.2 Estimated Task Area Breakout in Section L of the solicitation. The Government anticipates issuing an amendment to provide further details for this response.

6. Ref. page 12 of 101 on Statement of Work (SOW), Section 3.2.1, (b) Facilities Engineering Technician Support.

Will the Government be supplying the AUTOCAD software or will the contractor be expected to supply the software? If contractor, what version of AUTOCAD Software is required?

The Government will provide access to the software needed for all direct support requirements.

7. Ref. entire SOW for employees with Secret or TS Clearance requirements.

Are employees with Clearance considered “Exempt” under SCA guidelines?

No

8. Ref. Page 26 of 101 on SOW, Section 3.3.3 One-Call Help Desk Support.

Please identify how many current FTE for One-Call Help Desk Support are considered IT and part of CSWF.

Please refer to Table L.2 Estimated Task Area Breakout in Section L of the solicitation. The Government anticipates issuing an amendment to provide further details for this response.

9. Ref. Page 27 of 101 on SOW, Section 3.5 Contractor Travel.

Please elaborate on the expected amount of travel, frequency and list existing FTE who are expected to travel to these positions.

Offerors should refer to Section C – Statement of Work 3.5 Contractor Travel and Section L Table L.4 Estimated Unburdened Ceiling Amounts.

10. Page 88 of 101 on SOW, Section “Factor 4 Past Performance, (a)” Three of the Prime’s relevant past performance are desired; however, the Government will accept two Prime past performance references and one past performance reference from a teamed subcontractor.

We humbly request the Government change the above statement to “accept one Prime past performance and two past performance reference from a teamed subcontractor.

Thank you for the request but the Government’s requirement remains unchanged.

11.In Reference to the Past Performance Questionnaires, When are the PPQs due back to the Government?

Please refer to page 88 of the solicitation paragraph “c” under Factor 4, Past Performance, last sentence.

12.If we submit as a Joint Venture, will the government accept past performance from the members of the Joint Venture or does the past performance have to be from work performed under the Joint Venture name? If we submit as a JV, will the government accept past performance from the members of the JV or does the past performance have to be from work that JV has performed?

Please refer to page 89 of 101 of the solicitation paragraph “g” under Factor 4, Past Performance.

13.For proof of past performance, can we submit CPARS or will we need to submit Past Performance Questionnaires (Attachment J.4)?

If CPARS data/information is available, Offerors may submit copies of the CPARS evaluations in lieu of the Past Performance Questionnaire.

14. Since we have many past performance to support this effort, more than the minimum allowed to submit, will the government consider allowing us to submit more the 3 past performances?

Please refer to page 88 of the solicitation paragraph “a” under Factor 4, Past Performance.

15. Can you provide incumbent contract info?

The Historical Contract information is as follows:

Contract Number Prime Contractor Name N00178-15-D-8310 HR01 Lynxnet, LLC

N61331-17-D-0005 Executive Protection Systems,(EPS) LLC

16.Can you confirm if the Program Manager (key personnel) is required to be onsite 100% or is work at contractor site acceptable?

The Government will provide the answer to this question when possible.

17. For the PM (key personnel) qualifications, can an MBA in business management be substituted in lieu of the PMP certification?

Offerors should refer to the Desired Qualifications listed under Attachment J.2.

18. Will the government sponsor TS clearance of contractors that do not currently hold one?

The Government will not sponsor TS clearance of contractors that do no currently hold one.

19.Can you clarify if the government is intending to retain all of the incumbent contractor’s staff?

No

20.Section L – 3.2.2 Evaluation Factors – Factor 3 Resource Management 4 b. Key Personnel Resumes the Government states; “a signed copy of the acceptance letter shall be provided.” for employees not currently employed with our company.

Can we submit a commitment letter to satisfy this requirement?

No.

Industry Reference and Question:

21.Can a Prime sponsor a sub with a secret facility for TS clearance if awarded the contract?

Offerors should refer to Attachment J.1 - the Department of Defense Contract Security Classification Specification - DD254 of the solicitation. Attachment J.1 was posted on www.beta.sam.Gov with the solicitation on December 30 2019 under N61331-20-R-0005. The successful Offeror (Prime + Subcontractors) must be ready to perform the requirement at the time of award.

22.In regards to attachment J.3 (Staffing Plan without cost) and Section L - 3.2.1 General Guidance for Non-Price Proposal e. Table L.2 Estimated Task Area Breakout;

Will the Government provide labor categories and associated descriptions to be used by Offerors for this solicitation?

Table L.2 (Estimated Task Area Breakout) as shown in Section L – Instructions, Conditions and Notice to Bidders

- 3.2.1(e)) of the solicitation is provided as an estimate only. The proposed labor categories and descriptions to fulfill the requirement is up to the Offeror.

23.On page 66 (Section I) of the solicitation FAR 52.222-42

Statement of Equivalent rates for Federal Hires (May 2014)

Will the Government provide a Wage Determination and SCA occupation codes to be used for this solicitation?

http://www.beta.sam.gov/

Please refer to page 67 FAR Clause 52.222-42. The Wage Determination (WD) Number is 2015-4559, however Offerors are reminded that the applicable WD will be posted IAW (TBD at award) Clause 52.222-42 of the solicitation.

24.Clause L-215-H004 Instructions for pricing of Contract Data Requirements List (CDRL)

Will the Government specify which proposal volume should include the completed CDRL information?

The CDRLs for this requirement are NSP – Not separately priced. NSP means that the unit price for that subline item is included in the unit price of another, related line or subline item.

25. Factor 4 – Page 89 of the solicitation.

Will the Government allow an additional five pages to the past performance section for the Offeror to explain relevance and meaningful involvement?

No.

26. Attachment J.3 – Staffing Plan without cost – names are not required for individuals subject to FAR 52.222-17, however Offerors shall indicate the number of personnel proposed for these positions and all other requested information.

Due to the revocation of EO 13495 (Oct 2019), do the Offerors need to include names of SCA positions on the staffing plan?

No. 52.222-41 applies which requires a list of names and anniversary dates to be provided by the KO to the successful Offeror after award. Offerors should refer to Section C (Statement of Work(SOW)) of the Solicitation 3.1 General which states; “Within ten days of contract award, the Contractor shall provide a transition plan annotating the personnel certified IAW this SOW. The Government anticipates an amendment to provide further details regarding this question.

27. On pg 19 Section 3.2.4 of the solicitation it states;

“verify and update the inventory of AUs (currently 44) in accordance with local organizational requirements, as well as NSWC HQ and NAVSEA required AU’s. Respond to 50 NSWC PCD AU Managers (AUM’s) in regards to questions concerning completion of risk assessments for their respective AU’s during annual risk assessments and reviews.

Would the Gov. please provide historical/current MIC information ref. in 3.2.4(a), (b) to the level of detail it desires for Offeror MIC Task Order responses?

Government Responses:

The Government is researching this question.

28. Pages 19-21 and Pages 85-86 of the solicitation Table L.2 (Section L - 3.2.1) estimated hours for 3.2.4a (AU inventory support)

Would the Government provide hours for MIC support?

The Government anticipates an amendment to provide further details regarding this response.

29. Section L Instructions, Conditions and Notices to Bidders - 2.1.1 Page limitations and Volume II non-price proposal limit of 30 pages.

In order to provide adequate technical detail, will the Government allow a total of 45 pages for Volume II?

No. Offerors shall adhere to the page limitations IAW the solicitation requirements listed on page 82 of the solicitation.

30. Page 24 Section C – Statement of Work - 3.2.7 American Sign Language Support.

Will the Government please confirm that sign language support will not be required outside of normal business hours (8am to 5pm, Monday through Friday)?

The Government will research this questions and will provide further details when possible.

31. Page number: 40 of 101 Paragraph number: C-215-H002

CONTRACTOR PROPOSAL (NAVSEA) (OCT 2018)

Question: Will the Government confirm that the C-215-H002 CONTRACTOR PROPOSAL (NAVSEA) (OCT 2018) clause is not required to be submitted with the proposal and will be completed post-award?

The Government will fill in the successful Offeror’s Proposal number and date and incorporate this clause into the awarded contract.

32. Page number: 83 of 101 Paragraph number: 2.1.2 Electronic Proposal Requirements, paragraph D.

Question: Page 83 of the RFP states “The electronic proposal, Volumes I, II and III, shall be prepared so that if printed, the proposal meets the following format requirements: 8.5 x 11 inch paper, 12 point times new roman font, single-spaced typed with 1 inch margins.” The Attachment J.13 Price Summary Format provided by the Government is currently in 8 point Arial font. Will the Government clarify if Offerors are to submit the Attachment J.13 Price Summary Format in 8 point Arial font or 12 point times new roman font?

Attachment J.13 can be in Arial or Times New Roman, no smaller than 8 point font. The cost narrative, Volume III, shall be in 12-point Times New Roman. The Government anticipates an amendment to the solicitation in order to provide final details in regards to this question.

33. Page number: 85 of 101 Paragraph number: 3.2 VOLUME II, NON-PRICE PROPOSAL; 3.2.1 GENERAL GUIDANCE; paragraph e.;

Table L.2 Estimated Task Area Breakout

Question: Does the estimated task area breakout presented in Table L.2 reflect the level of effort for the base IDIQ contract?

No. The estimated task area hours presented in Table L.2 are estimates and are not a level of effort breakout.

34. Page number: 86 of 101 Paragraph number: 3.2.2

EVALUATION FACTORS, FACTOR 3 – RESOURCE MANAGEMENT, 2.

Estimated Labor Mix

Question: Is it the Government’s intention that Offerors determine the appropriate labor categories to perform the base IDIQ contract based on the Table L.2 Estimated Task Area Breakout and Table L.3 Estimated Labor Mix?

Section L - Tables L.2, L.3 and L.4 are estimates and it is up to the Offeror to determine the appropriate labor categories to perform the base IDIQ contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .