Questions and Answers.pdf

PDF 191 KB Posted

Attached to
Information Technology Support Services for OPTEVFOR Federal contract opportunity
Solicitation number
N0018923R0043
Issued by
Department of the Navy Naval Supply Systems Command

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation number N0018923R0043 for information technology support services for the Department of the Navy's Operational Test and Evaluation Force (OPTEVFOR). The solicitation requires information technology support across classified and unclassified networks, including systems administration, customer service support, cybersecurity, and problem management. Pricing will be firm fixed price. The period of performance is one base year with four one-year options and one six-month extension option. Incumbent contractors include Chenega Professional & Technical Service and Chakrabarti Management Consultancy, Inc. Proposals are due by the extended date of August 11, 2023.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Information Technology Support Services for OPTEVFOR, newest first.
File Type Posted
N0018923R0043 0001 Solicitation Amendment.pdf PDF
Attachment 1 - DD 254_DRAFT.pdf PDF
Attachment 2 - Past Performance Information Form.docx DOCX document
Attachment 3 - Past Performance Report Form.docx DOCX document
N0018923R0043.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers for N0018923R0043

Submitted no later than Thursday July 20, 2023 by 1100 AM (EDT)

1. Question: Can you please let us know the contract number if the incumbent exists?

Answer: This is a new requirement. However, some of the work was completed under contract N0018918P0842 awarded to CHENEGA PROFESSIONAL & TECHNICAL SERVICE, and N5702322F0070 awarded to CHAKRABARTI MANAGEMENT CONSULTANCY, INC.

2. Question: Can please defined the exact required level of labor hours with labor categories.

Answer: The PWS addresses the labor categories and type of work that may be required, however, it is unknown to the exact level of effort that will be required. Therefore, historical information is provided in section 1.9.

3. Question: Can you please provide us the pricing format.

Answer: The pricing format is detailed in the CLIN section of the solicitation.

4. Question: For Security Specialist I is Navy Qualified Validator (NQV) certification is a must and should requirement?

Answer: It is a MUST requirement.

5. Question: Is this requiring our company to have a Facility Clearance or us just providing our cleared personnel for the listed positions to work in the government on facility?

Answer: The Proposing Offeror MUST have an Approved FCL as detailed in the PWS and FAR 52.212-1 & FAR 52.212-2 addendums.

6. Question: Would the government have any interest in sponsoring a SDVOSB for the secret facilities clearance?

Answer: The RFP requires current Secret Clearance at the time of proposal submission.

7. Question: Please let me know if Solicitation number N0018923R0043 is a new requirement. Also, please let me know if this is an existing requirement, please let me know who the incumbent contractor is on this requirement.

Answer: Please refer to the answer in question 1.

8. Question: Is this acquisition a new requirement? If not, can the Government please confirm if there is any incumbent currently supporting this acquisition?

9. Question: If yes, can you please provide the name of the incumbent and the dollar amount of the incumbent contract for both Annual and Lifecycle value?

10. Question: We acknowledge and understood the requirement of level of effort (historically presented number of hours annually) on page 4 of 85 of the solicitation. Can the Government please provide a confirmation, is it acceptable if we propose an alternative level of effort (such as adding one (1) FTE Program Manager (PM)) to be in the best interest of the Government?

Answer: An alternative level of effort may be proposed and will be evaluated in accordance with the FAR 52.212-2 Addendum.

11. Question: Can the Government please confirm if there was any surge requirement anticipated for this effort?

Answer: No surge requirement is anticipated for this effort.

12. Question: Are resumes needed for the proposal submission level? Can the Government confirm for what positions resumes are required?

Answer: Resumes are not required.

13. Question: Are letters of commitment (LOCs) required at the proposal submission stage, if so, for what position does the Government wish to see LOCs for?

Answer: Letters of Commitment are not required by the Government.

14. Question: Can the Government please confirm if there are any key personnel (s) labor category positions among the historical labor categories provided on page 4 of 85?

Answer: No Key Personnel are identified for this requirement

15. Question: What is the timeline for the orientation period that shall be identified for the contract, is there a set-timeline for transition-in/phase-in to handover the contract from the incumbent (if any) to the prospective contractor?

Answer: The Government does not require a Transition Period in support of this effort.

16. Question: Can the Government clarify if there are project management personnel designated on the contracts?

Answer: There is nothing in the RFP prohibiting this.

17. Question: Can the Government clarify if offerors have the flexibility to dual-hat PM/APM positions also as Team Leaders and Functional Leads?

Answer: There is nothing in the RFP prohibiting this.

18. Question: Can the Government please confirm if travel is required for the performance of this contract? If yes, what percentage of travel may be required?

Answer: No travel is being requested for this requirement.

19. Question: Regarding Customer Service Support Specialist qualifications (reference page 10 of 85), could you please provide the total number of years’ experience required for the Customer Service Support Specialist position?

Answer: Minimum of 3 years’ experience with Customer Service Support. Please see the amended PWS.

20. Question: Please can you confirm that a prime is allowed to submit a teaming partners past performance as part of their response?

Answer: Proposals will be evaluated in accordance with the FAR 52.212-1 & FAR 52.212-2 addendums which allow for the evaluation of subcontractors a detailed therein.

21. Question: Page 77 bullet point 2 at the bottom of the page; What is the threshold for considered to be of similar magnitude, e.g. 50% or more the proposed amount or something else?

Answer: No threshold amount is established for magnitude.

22. Question: Is this a follow on contract and if so what is the current contract number?

23. Question: Can the Government please provide the incumbent contract information?

24. Question: Are there any differences in the level of effort for this contract versus that of the incumbent contract?

Answer: Yes, please refer to the answer in question 1.

25. Question: Is the Government satisfied with the incumbent performance?

Answer: Yes, please refer to the answer in question 1.

26. Question: Can CPARS be submitted in lieu of the Past Performance Report Form?

Answer: No these are two separate methods utilized in the evaluation process. Please see the addendums to FAR 52.212-1 and FAR 52.212-2 for submission instructions.

27. Question: Can the Government please confirm that the Service Contract Labor Standards applies to this

Answer: Service Contract Labor Standards are applicable to this requirement.

28. Question: What are the occupational codes/titles that we should map the positions to in the Wage Determination?

Answer: Occupational codes/titles will be identified by the labor categories the Contractor intends to utilize for the performance of the requirement.

29. Question: We would like to request Government to consider CPARS in lieu of Past Performance Report Form.

30. Question: On Pg 4, 1.9 Historical Information – Personnel states, “…..it is unknown to the exact level of effort that will be required.” and continues to provide the annual historical hours by labor category and on Pg 72 Volume II Factor IV – Price Proposal states, “All supplemental information to support the proposed price including labor mix and level of effort (LOE) by labor category, and fully burdened per hour labor rates….”. Our question Is the Historical LOE to be used as the proposed LOE?

Answer: The historical level of effort detailed in the Performance Work Statement is provided as a basis for the labor categories and hours required to fulfill the requirement historically, and are not a requirement for proposal submission.

31. Question: Page 75, ADDENDUM TO FAR PROVISION 52.212-2 ENTITLED “EVALUATION– COMMERCIAL ITEMS” states “The Government intends to award a Firm Fixed Price (FFP) contract as a result of this solicitation ….” If there is no known level of effort as stated on Pg 4 1.9 Historical Information – Personnel “…..it is unknown to the exact level of effort that will be required.” and only one LCAT will be required on first day of PoP, how can the government determine the lowest price?

Answer: All services requested in the immediate requirement will begin at the same time on the period of performance start date (see revised PWS). As this requirement is Firm Fixed Price with no level of effort stipulated it is incumbent upon the Contractor to determine the level of effort required to complete the requested services. Additionally, the PWS addresses the labor categories and type of work that may be required, however, it is unknown to the exact level of effort that will be required. Therefore, historical information is provided in section 1.9. The evaluation of Proposals will be conducted in accordance with FAR 52.212-2 and its addendum.

32. Question: Per pg. 75 of 85 of the solicitation, it appears that the government is using a variant of the LPTA proposal evaluation approach to award this contract. This will make it difficult to hire good candidates in the high cost and competitive area such as Hampton Roads area. Would the government consider a “Best Value” evaluation approach instead?

Answer: The evaluation method utilized is the trade-off process.

33. Question: Per the solicitation, questions are due on July 20 (pg. 73 of 85) and proposals are due on July 25

(pg. 1 of 85). Will the government consider a one-week extension to the proposal due date to allow bidders adequate time to respond to the Q&A answers?

Answer: The solicitation has been extended, please see amendment 1.

34. Question: Is the incumbent eligible to bid on this project and can you please provide the incumbent contract number, dollar value, and period of performance?

35. Question: How many people are currently working on this contract?

36. Question: Can we submit our CPARS reports/Recommendation letters/previous evaluations in lieu of Past

Performance Report Form?

37. Question: Is there an incumbent and current active contract information that can be provided or is this a new contract?

38. Question: Concerning the small business 8(a) status of a contractor; just to be clear that an 8(a) firm has to be certified as an 8(a) under the NAICS code 541519 as their primary NAICS to be eligible for the award?

Answer: In order to be eligible for award, the Offeror shall be a Participant of the Small Business Administration 8(a) Program under NAICS 541519.

39. Question: If so; would the government kindly consider removing this requirement as it highly restricts competition among the pool of small businesses and 8(a) certified firms or can misconstrue it as being geared toward an incumbent? Given that varying similar contracts of this type and magnitude can fall under several IT NAICS codes and contractor companies providing these services can be certified under the varying IT NAICS codes as such; 541512, 541511, 541513, etc..?

Answer: Please see the answer to question 38 above.

40. Question: When is Phase I due and do both Prime and Subcontractor need to submit required verification documentation for their respective current Secret Facilities Clearances?

Answer: All information as requested in the proposal submission instructions is due no later than the closing date/time of the solicitation. Only the Prime is required to submit their Secret Facility Clearance.

41. Question: Please verify that this opportunity is NOT set aside for Ability One contract owners only.

Answer: Correct. In order to be eligible for award, the Offeror shall be a Participant of the Small Business Administration 8(a) Program under NAICS 541519.

42. Question: May the Executive Summary (1 page) be excluded from page count?

Answer: Please see the addendum to FAR 52.212-1 submission instructions concerning the executive summary.

43. Question: May the Executive Summary (1 page) be inserted before Volume I – Factor I?

Answer: Please see the addendum to FAR 52.212-1 submission instructions concerning the executive summary.

44. Question: RFP states 1 electronic submission for each Factor in Volume I. Please clarify that all 3 Factors should be inline in one Technical Volume I document (for a total of 26 numbered pages).

Answer: Factors I, II, and III may be submitted as 1 electronic submission or may be submitted as separate electronic submissions in accordance with the requirements set forth in the FAR 52.212-1 addendum.

45. Question: Please verify that all Past Performance for Volume I – Factor III should be in the format provided in Attachment 2 and not freeform at the Offeror’s discretion.

Answer: Correct.

46. Question: Are signed Reps and Certs from the RFP (pages 23 through 69) required to be submitted?

Answer: Please see the addendum to FAR 52.212-1 submission instructions: “Unless completed in System for Award Management (SAM), “Representations, Certifications and Other Statements of Offerors” certification completed by the Offeror.”

47. Question: If we are submitting a Past Performance Report Form for a contract we were a sub-contractor on, do we have the Prime contractor complete it and send it in or the Prime contractor’s client?

Answer: Either submission process is acceptable.

48. Question: Reference PWS 1.7, the Government states Employees of the contractor which are assigned as off-site will not be assigned Government assets. Can the Government provide how many personnel will require Contractor issued computers and all required items such as monitors, keyboards, etc.?

Answer: Please see the revise PWS section 1.7.

49. Question: Can the Government provide which positions/labor categories are covered under the Service Contract Labor Standards and the occupational code that is associated?

Answer: Please see FAR 52.222-41 for guidance on classifying labor associated with this requirement.

50. Question: Will the Government allow employees to start with an interim clearance while they are waiting for a final secret clearance to be granted?

Answer: Yes.

51. Question: Reference Volume II: Factor IV – Price Proposal, Can the Government clarify what supplemental information is required, i.e. where offerors getting pricing information, such as salary surveys?

Answer: Please see the addendum to FAR 52.212-1 submission instructions: “All supplemental information to support the proposed price including labor mix and level of effort (LOE) by labor category, and fully burdened per hour labor rates, to include subcontractor’s supplemental pricing information in the same format, etc. (ie: MS excel).”

52. Question: Reference Volume II: Factor IV - If subcontractors are performing at the same rates or less than the prime contractor do they have to submit any separate pricing information?

Answer: Please see the addendum to FAR 52.212-1 submission instructions: “All supplemental information to support the proposed price including labor mix and level of effort (LOE) by labor information in the same format, etc. (ie: MS excel).”

53. Question: Reference Volume II: Factor IV - If subcontractors have to submit proprietary information, can they submit it directly to the Government?

Answer: Yes.

54. Question: Is the Government requesting a build up to the fully burden rate on an Excel spreadsheet even though its firm-fixed price?

Answer: Pricing information that is being requested is defined in the addendum to FAR 52.212-1.

55. Question: Can the Government confirm that the 8(a) documentation substantiating this qualification can be placed in the pricing volume?

Answer: Acceptable.

56. Question: Reference PWS 4.3. All other labor categories except for the Security Specialist II require the following: One DoD-approved baseline security cybersecurity workforce certification appropriate for each category and level as listed in the current version of DoD 8570.01-M and Appropriate operating system certification for cyber security technical positions as required by DoD 8570.01-M. Can the Government clarify if the Security Specialist II needs those 2 certifications or not?

Answer: Please see the revised PWS and amendment 1 to the solicitation concerning certification requirements.

57. Question: We would like to request Government to extend due date of response as Q&A is due on July

20th. Vendors will need few days to review Q&A which may not release before response due date.

58. Question: Per RFP Page # 71, Volume I: Factor III – Past Performance. We would like Government to remove waiver for contract should reflect one year of completed performance. Small businesses doesn’t have so many contracts. So vendors should be allowed to submit contract as long as customer is ready to sign Past-Performance Document.

Answer: Factor III will remain as written.

59. Question: Per RFP page # 4, 1.8 personnel required – Please explain sub-section 1.8.2. When will be ISO Assigned tasks will be awarded? Does this mean currently no funding is available for tasks under 1.8.2.

Answer: All labor will commence on the period of performance start date, please see the revised

PWS.

60. Question: P. 74 of the Solicitation under Proposal Page Limitations states “1 Electronic Submission” for each item. Can you clarify whether the government is requesting each factor in Volume I to be submitted separately (in separate documents each with their own cover page), or if Factors I-III can all be submitted within the same document?

61. Question: Can we submit CPARS/previous evaluations/recommendation letters in lieu of Past Performance Report Forms?

62. Question: Is there any incumbent providing these services currently?

63. Question: Is the incumbent eligible to bid on this project and can you please provide the incumbent contract number, dollar value, and period of performance?

64. Question: I wanted to confirm if there will be responses provided to questions submitted by industry contractors.

Answer: Responses are provided herein.

65. Question: I would like to request the government consider a 4-day extension be allowed given responses have not been delivered to questions submitted to date?

66. Question: Per the solicitation; is it required that we develop Phase II technical response to be provided with Phase I write up by the due date?

Answer: Proposals are required to be submitted with all required information in accordance with the FAR 52.212-1 addendum. The Government evaluation process will be conducted in two phases in accordance with the FAR 52.212-2 addendum.

67. Question: Can the government confirm there is a misprint of not having a billable project manager on this

Answer: This is not a specified level of effort contract.

68. Question: Can the government please confirm if resumes are required?

69. Question: Requests the Government to Kindly extend the Proposal due to August 11th, 2023.

70. Question: Per the Pricing volume: Bullet item 3, All supplemental information to support the proposed price including labor mix and level of effort (LOE) by labor category, and fully burdened per hour labor rates, to include subcontractor’s supplemental pricing information in the same format, etc. (i.e.: MS Excel).

Can the government please elaborate on the supplemental information required to be inquired in Excel?

Answer: Supplemental pricing information includes labor mix and level of effort (LOE) by labor information.

71. Question: Also is there an Excel document that should have been attached to follow a format that government of how all offerors should respond?

Answer: There is not a government formatted excel document for the pricing information.

72. Question: In accordance with the DoDM 8140 and the new DoD Cyber Workforce Framework (DCWF) requirements, would the government consider education, training, or the appropriate listed certification at the required level for the requisite positions?

Answer: Yes. Please see the revised PWS.

73. Question: In reference to the following paragraph language, “Documentation supporting the CSWF certification status of candidates shall be included as part of contract proposals.” Are candidate resumes required as part of contract proposals to satisfy this documentation requirement?

74. Question: Is there an incumbent contractor currently performing this work or a part of it? If so, can you please provide the incumbent contract information?

75. Question: Typically, there is a Transition-In Period for awardees to onboard the personnel and take over required operations to fulfill the PWS requirements. Is there a Transition-In period planned for this contract and if so, how many days?

Answer: The Government does not require a Transition Period in support of this effort.

76. Question: The RFP states “The Offeror shall submit documentation substantiating this qualification as a matter of responsibility.” Should we include our 8(a) Program Acceptance letter in Volume II: Factor IV - Price Proposal.

Answer: This is acceptable.

77. Question: Paragraph 1.9 provides Historical information on man hours, however, the last sentence states “this information does not represent the government's current need…”. In order to assess the required scale and complexity of installed networks and to ensure proper staffing levels are applied, can the government please provide a listing of assets for each network to include the number of End-Users per network, Network Devices/appliances per network, average monthly trouble tickets per network, number of servers per network, average number of Stigs applied on monthly basis per network and any additional relevant information that would provide clarity?

Answer: Unclassified network – Approximately 435 end-users, 40 servers, 25 network devices Classified network – Approximately 320 end-users, 35 servers, 20 network devices

78. Question: For Volume 1, is it acceptable for offerors to submit Factor 1 (FCL) Factor 2 (Staffing Approach) and Factor 3 (Past Performance) as three separate files, or does the government want all three Factors in Volume 1 to be contained within one Word file or PDF?

79. Question: Can the government clarify that the 12-page limitation on Factor 3 (Past Performance) applies to the aggregate number of pages used in three completed Attachment 2 forms (Past Performance Information Forms)?

80. Question: For Factor 3 (Past Performance), would a completed CPARs be acceptable in lieu of a Past Performance Report Form (Attachment 3)?

81. Question: PWS 1.8.1. states the anticipated start date for the Systems Administrator(s) is on 06 September 2023, but then PWS 1.8.2. states that for all remaining skill sets – “PoP start date on Date of Award ISO Assigned tasks.” Can the government please clarify this language? How can it be that the awardee must staff positions on the same day it is notified of award?

82. Question: The historical information that is provided in PWS 1.9 – was this historical support provided by government or contractor employees? If it was contractor support, can the government please identify the historical contractor and contract number?

83. Question: RFQ (Page 73 of 85, number 2) states “Each page of each copy shall be affixed with the following legend: ‘Source Selection Information See FAR 2.101 and 3.104.’” Can the government confirm that they want they want the contractor to affix this language on every page of their proposal, or is this letting contractor’s know that the government will affix this language to contractor proposals?

Answer: The Contractor is to affix the stated legend to their Proposal.

84. Question: Can the contractor or subcontractor provide or submit a CPAR ILO in place of the PPQ?

85. Question: Given there may be a large amount of questions and answers, can the government in good faith provide a 3-day extension?

86. Question: Juneteenth is not listed as a Federal holiday; is this an oversight and will the government correct this omission in a future amendment?

Answer: Juneteenth has been added to the PWS, please see revised PWS.

87. Question: The government has a BOLDED statement (as follows) ***Wage Determination 2015-4341 Revision No. 23 Dated 06/21/2023 is incorporated into this contract***; is this indicative that the government believes the labor categories and roles as defined are SCA based?

88. Question: Will the government provide a copy of the referenced Wage Determination (2015-4341 Revision No. 23 Dated 06/21/2023?

Answer: The referenced Wage Determination can be located at https://sam.gov/SAM/.

89. Question: Will the government accept CPAR’s in lieu of completed Attachment 3, or is the Attachment 3 a required item for submission?

90. Question: Based on the information provided, is it correct that the potential start date of this work is expected to be on/about 6 Sep 2023?

91. Question: Will the government provide more definition on its intent with the start period/date of all remaining skill sets (roles)? It would be far more effective to have a defined starting period for recruiting/staffing if we have firm dates to plan around and offer to prospective qualified applicants.

92. Question: Is it a correct understanding that the government intends to award this as a Firm Fixed Price contract with a 12 month base period supported by 4 12 month Optional periods, and allowing for a single 6 month extensible period?

93. Question: The government provides historical information for a total of eleven (11) staffing roles within the table of section 1.9; of these the government identifies one role (the System Administrator) as a required element with a firm start date of 6 Sep 2023 (section 1.8.1). What is the government’s expected PoP starting dates for the remaining roles/positions?

94. Question: Who is/are the incumbent contractor(s) currently supporting these work roles for OPTEVFOR, and what are the contract numbers for any current incumbent contractors?

95. Question: The government states that the exact level of effort is unknown; the only actual known quantity provided is the System Administrator (who is to start on 6 Sep 2023); as this is a Firm Fixed Price bid, should offerors only propose pricing on the System Administrator role, with other roles being added as separate CLIN’s?

Answer: The full scope of the requirement will begin on the period of performance start date (see revised PWS). The PWS addresses the labor categories and type of work that may be required, however, it is unknown to the exact level of effort that will be required. Therefore, historical information is provided in section 1.9.

96. Question: Is the government’s intent that Offerors should provide (as part of their Firm Fixed Price proposal) fully burdened pricing for ALL labor positions/hours as identified within Section 1.9?

Answer: Please see pricing submission instructions in accordance with the FAR 52.212-1

97. Question: The government states “This information does not represent the government’s current need, but is to inform Contractors as to the amount of support that could be required”; how does the government expect Offerors to propose a Firm Fixed Price for what appears to be an unknown/unidentified quantity?

Answer: As this requirement is Firm Fixed Price with no level of effort stipulated it is incumbent upon the Contractor to determine the level of effort required to complete the requested services.

Additionally, the Performance Work Statement details the historical level of effort required to complete the scope, historically, in section 1.9.

98. Question: Will the government direct that ALL Offerors must (as a compliance factor) propose EACH labor position or equivalent utilizing the hours as provided by the government in the table of section 1.9?

This will provide a reasonable assurance of a fair and level bidding field among responsive Offerors.

Answer: The Government will not direct that all Offerors submit specific labor categories or hours as this is not a level of effort contract.

99. Question: Are the requirements currently identified under Section 2.1 being performed by a different contractor/incumbent than the work role described under section 1.8.1? If so, will the government please identify the current incumbent by name and current contract number that is supporting the functions required under Section 2.1?

100. Question: What systems or tools is the government providing to support problem management?

Answer: Current problem management tool is SharePoint Online. ServiceNow is also in the process of being deployed.

101. Question: The government states that they reserve the right to extend the terms of contract by written notice to the Contractor within 1 day; provided that the Government gives the Contractor a preliminary written notice of its intent to extend at least 5 days before the contract expires; this very short period of uncertainty in extension time could cause a personnel risk (in that quality staff who are unsure of their future will terminate to accept better conditions of assured employment). Would the government consider changing these terms to allow for a 30 day notification of intent to extend versus a single day?

Answer: These terms will remain the same.

102. Question: Will the government confirm that the only required pricing submission elements for Volume II are the completed CLIN areas for 0001, 1001, 2001, 3001, 4001, and 5001?

Answer: Proposal Pricing submission details are stated in the FAR 52.212-1 addendum.

103. Question: Will the government be providing any type of MS Excel-based pricing formats for Offeror’s to utilize in terms of Volume II submission?

Answer: There is not a government formatted excel document for the pricing information.

104. Question: Will the government provide either a copy of, or direct link(s) to the list of approved NQVs maintained and published by the Naval Information Warfare Systems Command (NAVWAR) Information Assurance Technical Authority?

Answer: The List of Approved NQVs can be found at https://portal.secnav.navy.mil/orgs/OPNAV/N2N6/DDCION/N2N6BC4/RMF/nqv (requires a DoD CAC)

105. Question: Does the government want performance experience SCOPE elements to focus on the BOLDED items as indicated under Section 1 (Scope), or does the government want the performance experience examples to also include information for areas such as 1.5, 1.6, etc.?

Answer: IAW the PWS, under Tasks, each required Skill Set has its own identified task Set that they will be required to perform. This work is continued through to the paragraph titled 3.

Deliverables followed by paragraph 3.1 Services.

106. Question: We are having some issues in terms of formatting to fit the page(s) within our response template;

will the government allow Offerors to replicate the Attachment 2 template given that ALL identified areas are duplicated, and applicable font sizes adhered to as per the government’s instruction?

Answer: This is acceptable.

107. Question: Are each of the positional roles as illustrated by the table provided by the government currently staffed, and if not, which roles are currently “empty”?

Answer: All positions identified within the Table are required to be filled on the start of the period of performance within the PWS. Refer to the answer in questions 1 for additional information.

108. Question: What is the current number of assets/devices that the Customer Service Specialist role(s) are responsible for management of?

Answer: Approximately 500 laptops, 35 printers, 12 VTC endpoints and 320 thin clients

109. Question: Historically, what is the volume of tickets/issues/requests received by the Customer Service Desk and predominately how are these notifications received (email, ticketing system, telephone, etc.)?

Answer: Approximately 100 tickets/month via ticketing and 100 tickets/month via phone calls or walk-ins.

110. Question: How many user accounts are supported and does this support also include off-premises users/customer bases (remotely supported)?

Answer: Unclassified network – Approximately 435 end-users with some supported remotely via VPN when they telework.

111. Question: What is the historical volume of VTC support requests on a monthly basis?

Answer: Approximately 20 per month.

112. Question: With the question submission date of the 20th, and a proposal due date of the 25th, will the government extend the due date by one (1) week to allow for the review of and integration of answers by the government into our proposal submissions?

113. Question: Are there incumbents performing this work today? If so, please provide the company name(s) and contract number(s).

114. Question: Can the government identify how many of the positions are anticipated to be located Offsite?

Answer: All positions will be performed On-Site at OPTEVFOR. Please see the revised PWS.

115. Question: Would the government consider an extension of one week after answers to questions are provided so for any changes to be fully evaluated and incorporated into a quality proposal response?

116. Question: How many servers (virtual and physical)?

Answer: Approximately 60 virtual servers and 20 physical servers.

117. Question: How many endpoints are currently in the portfolio?

Answer: Approximately 500 laptops, 35 printers, 12 VTC endpoints and 320 thin clients

118. Question: Has IPv6 rollout been completed?

Answer: No IPv6 rollout has not been completed.

119. Question: What is the current volume of tickets?

Answer: Approximately 100 tickets/month via ticketing and 100 tickets/month via phone calls or walk-ins.

120. Question: Would the Government consider CPARS in lieu of submitted Past Performance Report Forms?

121. Question: Will CPARS be accepted in place of PPQ?

122. Question: It mentions that the System administrator will start Sept. 6th, and all additional personnel PoP start date on Date of Award ISO Assigned tasks. However, the hours in the chart do not reflect a staggered transition/ or differing start date for the systems administrator. Can the government provide clarity on the start dates, or any projected additional hours required for the systems administrator?

END

File details come from the government source that posted it. Updated .