N0018920RZ012-Conformed Copy of RFP after Amendment 0004.docx
DOCX document 203 KB Posted
- Attached to
- Navy Analytic Studies Program
- Solicitation number
- N0018920RZ012
About this file
This request for proposals solicits analytic studies program support services. Offerors must provide capabilities-based assessments, campaign and mission analyses, data analytics, and modeling and simulation support. The performance work statement outlines required tasks such as supporting the programming phase of the planning, programming, budgeting, and execution process, developing scenarios and operational concepts, and conducting sensitivity analyses. The Navy seeks these services to inform resource allocation decisions and develop future force architectures. The response deadline is 13 April 2020, and the period of performance is estimated from 1 October 2020 to 30 September 2025. Services shall be performed at contractor facilities, government sites including the Office of the Chief of Naval Operations, and other locations as specified in task orders. Security clearance up to the Top Secret level is required.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| DD254 attachment-New NASP Studies MAC Program_extension pages.pdf | ||
| N0018920RZ012-0005.docx | DOCX document | |
| N0018920RZ012-0004.docx | DOCX document | |
| N0018920RZ012-0002.docx | DOCX document | |
| N0018920RZ012-0003.docx | DOCX document | |
| N0018920RZ012-0001.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
N0018920RZ012
Section A - Solicitation/Contract Form
SOLICITATION FORM
A.) Proposals are due on or before close of business (12:00 PM EST) on 20 April 2020.
B.) Proposals shall be emailed to Erin.Kilrain@navy.mil.
For prime contractor’s, please reference “[Contractor’s Name]’s proposal in response to RFP N0018920RZ012” in the subject line. (Contractor’s may send Volume I and II in separate emails if there is a size concern.)
For subcontractor’s emailing unsanitized cost proposals, please reference “[Subcontractor’s Name]’s Cost Proposal – Subcontractor to [Prime Contractor’s Name] in response to RFP N0018920RZ012”
C.) The point of contact for this solicitation is:
Erin Kilrain
(215) 697-9617 Erin.Kilrain@navy.mil
D.) Although the awardee(s) of this requirement must be cleared at the Top Secret level of security clearance, this requirement, to include the PWS found in section C of this RFP, is unclassified. Proposals submitted in response to this RFP SHALL NOT include any classified material. Inclusion of any classified material may result in rendering a proposal unawardable.
E.) All questions regarding this requirement should be submitted to Erin Kilrain via email to the address listed above. The deadline for submitting questions regarding this RFP is 12:00 PM EST on 30 March 2020.
F.) The Multiple Award Contract incumbents for this requirement are as follows:
| a. Whitney, Bradley and Brown – | N00189-15-D-Z015 | ||
| b. SAIC - | N00189-15-D-Z016 | ||
| c. Metron, Inc. | N00189-15-D-Z017 |
G.) METHOD OF PROPOSAL SUBMISSION (SEP 2015)
The NECO website has a "submit bid" button next to the solicitation number. DO NOT use the "submit bid" button on NECO to submit your proposal. Offerors shall follow the method of proposal submission set forth in the Section L “Submission of Proposals”.
QUESTIONS AND ANSWERS
This amendment contains the a list of questions that were received to date (30 March 2020) in response to this RFP and their respective answers. If you submitted a question and an answer is not provided in this amendment, please wait for the next amendment for the answer.
1. Is there an Award Ceiling (minus the $3M for Travel + ODC’s already specified) for RFP N0018920RZ012?
Answer: There is not an award ceiling established for the resultant contract(s).
2. Our research suggests that only one TO for approximately $487,000 was awarded on the original IDIQ (to SAIS). Is this correct?
Answer: No, it is not correct.
3. If not, are you able to specify any other amounts?
Answer: That information can be provided through a Freedom of Information Act (FOIA) request.
4. Can the contracting team share the reasons that the Customer would like to put this effort up for a re-compete, given the paucity of TOs leading up to this point?
Answer: See answer to question 2.
5. Is there an estimated or hoped-for number of TO’s predicted for the upcoming IDIQ?
Answer: There is not an estimated/preferred number of task orders predicted for the resultant contract(s).
6. What are the evaluation criteria for the competition to win a seat on this upcoming IDIQ?
Answer: See evaluation criteria in Sections L and M.
7. Will site visits to competitors or demonstrations at the Customer’s site be part of the selection process?
Answer: No, site visits or demonstrations will not be part of the source selection criteria.
8. Will a comprehensive list of questions/answers be shared publicly?
Answer: Yes, questions and answers will be shared via amendments.
9. Upon reading through the documentation provided on NECO it would seem that we are required to provide an estimate that is slightly more accurate than a ROM. Is this determination correct or is a ROM sufficient?
Answer: Offerors are to provide an accurate cost estimate, that if the Non-price/cost and price/cost are determined to be the best value and accepted by the Government, is legally binding.
10. Will there be any requirements for which terrain database to use?
Answer: When wargaming exercises are done over land, a terrain database is used. However, the Navy does not usually need this type since they will done over water.
11. Reference Section A, Para. E.) states "The deadline for submitting questions regarding this RFP is 12:00 PM EST on 23 March 2020." Section L states "...should submit one consolidated list of questions concerning the solicitation via email to the solicitation point of contact, NO LATER THAN 2:00 pm, Philadelphia time, on 20 Feb 2020." Please confirm the deadline for submitting questions is 12:00 PM EST on 23 March 2020.
Answer: Prior to Amendment 0001, the deadline for submitting questions was 23 March 2020. As a result of Amendment 0001, the deadline for submitting questions has been moved to 30 March 2020.
12. Reference SF33 Item 12 - The RFP does not request a specific validity period for bids so the standard 60 days applies. Will the government define the the desired minimum bid acceptance period of bids or should the Offeror use 60 days?
Answer: The validity period for proposals should be 120 days.
13. Section B clause LOE(g) states ""For any resultant fixed-price task orders, the hours proposed shall be considered against the MAC program’s Estimated Total Hours."" The CLIN Table in Section B is limited to CPFF labor CLINs applicable to labor (0001 and 0002).
Section H Task Order Procedures state ""At the discretion of the Ordering Officer, Cost Plus Fixed Fee (CPFF) or Firm Fixed Price (FFP) task orders may be issued under this contract.""
Section L 52.216-1 Type of Contract states ""The Government contemplates award of a multiple cost-plus-fixed-fee (CPFF), indefinite delivery, indefinite quantity (IDIQ) type contract resulting from this solicitation.""
While the clauses in Section B and H define the allowability and process for issuing FFP Task Orders under the IDIQ contract, the CLIN Table in Section B does not list FFP CLINs and Section L does not state the IDIQ contract resulting from this solicitation will be a hybrid contract allowing the issuance of both FFP and CPFF Task Orders.
Will the contract resulting from this solicitation be a hybrid allowing issuance of FFP or CPFF Task Orders? If yes, please update the language at 52.216-1 and provide an updated CLIN Table.
Answer: CLIN 0002 has been revised to be an unpriced placeholder CLIN for the issuance of FFP task orders. In addition, Section L, FAR clause 52.216-1 “Type of Contract” has been revised to reflect the issuance of both CPFF and FFP orders.
14. Substitution Criteria: For all the experience levels required, one year of full time formal education may be considered the equivalent of two years of work experience. However, education may only be used to substitute one-half of the total required minimum experience.
Substitution criteria is provided to equate years of formal education for work experience. Will the Government provide substitution criteria to equate years of work experience to education? For example, 4 years of work experience may be considered the equivalent of a Bachelor's degree and 6 years of work experience may be considered the equivalent of a Master's degree.
Answer: Substitution criteria shall only be used to substitute education in lieu of experience for ½ of the total requirement for each individual labor category’s minimum qualification. The Government does not allow substitutions of experience in lieu of education for this requirement.
15. Section J states a list of the following attachments:
I. QASP
II. CAP – Cost Type, Indefinite Delivery III. Corporate Experience and Past Performance Information Form IV. Contract Security Classification Specification, DD 254 (DRAFT) V. Contract Data Requirements List (CDRLs), DD 1423
Section J notes Attachments I-QASP and II-CAP, but these attachments were not provided in the posted Solicitation. Please provide copies of Attachments I and II.
Answer: The QASP and CAP were attached in Amendment 0002.
16. Reference Section L - "** Submission of proposal on a DVD or CD shall be in Microsoft Excel Format. In addition, offers consist of and shall include the following items as part of Volume II: Solicitation Cover Sheet… Solicitation pricing pages...
Acknowledgement of solicitation amendments… Representations and Certifications...
Small Business Subcontracting Plan..."
While the note in Section L limits documentation applicable to Vol II to Microsoft Excel Format. To support the additional submission requirements for Vol II, will the Government update the reference noted to read "... shall be in Microsoft Excel Format for detailed pricing information and in searchable PDF format for other required information?"
Answer: The Government has amended that portion of Section L to provide the additional submission requirements for Volume II, which includes a PDF document for the aforementioned items.
17. Reference Section L - Table of Contents: The table of contents should provide detail sufficient to allow the important elements to be easily located. The use of tabs and dividers is encouraged."
"The cover sheet, table of contents (not to exceed one page per volume), tabs, and dividers will not count toward the page limit."
Will the Government allow submission of a Compliance Matrix to map RFP task/evaluation factors to further support the Government's desire for "detail sufficient to allow the important elements to be easily located" as part of the items excluded from the page count defined in L.II?
Answer: Yes, a Compliance Matrix to map RFP task/evaluation factors can be excluded from the page count.
18. Reference Section L - Volume I, “Non-price Proposal,” is limited to a maximum of 15 (fifteen) pages in length inclusive of any charts, diagrams, and/or other graphics. ... The cover sheet, table of contents (not to exceed one page per volume), tabs, and dividers will not count toward the page limit. The one exception to the font size requirement shown above is that the "corporate experience and past performance information forms" may be completed with a point size of 10 or greater.
Section L.III(c) Socio-Economic Plan.
While the specific format for submitting Corporate Experience and Past Performance is provided by Section J, Attachment III, Corporate Experience and Past Performance Information Form, a desired format is not provided for the Socio-Economic Plan. Also, the Socio-Economic Plan is clearly segregated from the consolidated response for Corporate Experience and Past Performance dictated by Attachment III.
(a) Will the Government provide a form or format for the Socio-Economic Plan to ensure consistency of this proposal content requirement across all Offerors?
(b) Will the Government stipulate the pages associated with submission of the Socio-Economic Plan are outside the 15 page limit and allow the Plan to be submitted as an attachment to Vol I with additional page count assigned?
Answer: The Government will not specify a required format for the Socio-Economic Plan. The Socio-Economic Plan must be included in the Volume I page limit.
19. Reference Section L - Paragraph two of the Corporate Experience section states "… the offeror shall identify up to 5 of its most relevant contracts…" Paragraph four instructs the submission of the "Corporate Experience and Past Performance Information Form" for each reference but then states "Only a single set of up to three references shall be submitted." Further, the NOTE in this section states "Accordingly, offerors shall submit a single set of corporate experience and past performance information (maximum of 5 of its most relevant contracts) to satisfy the submission requirements for both factors."
Per the Section L instructions, the references an Offeror uses in its Corporate Experience and Past Performance response are provided via the Attachment III Corporate Experience and Past Performance Information Form. As such, it appears that up to five Attachment III's may be provided to satisfy the requirement for Corporate Experience and Past Performance. Therefore, should the language in Paragraph four "Only a single set of up to three references shall be submitted." be updated to "five references"?
Answer: The Government has corrected the solicitation to reflect a maximum of five (5) references.
20. Reference Sections L and M - "To the extent that an Offeror is proposing a subcontractor on a cost-reimbursement basis, the documentation substantiating the accuracy of the subcontractor's proposed direct labor rates is also required."
"... Offerors shall submit a total compensation plan setting forth salaries and fringe benefits proposed for the professional employees who will work under the Contract, including first-tier subcontractor employees."
"If the offeror is proposing subcontracts on other than a CPFF basis, the offeror should submit information as to whether the rates for the subcontractors are fixed based on a firm bilateral agreement with the subcontractor or merely proposed. In addition, the offeror shall explain why it believes the subcontractor can perform at those rates."
"The Government will evaluate the offeror’s total compensation plan for professional employees employed under the contract, including first-tier subcontractor employees, to ensure that it reflects a sound management approach and understanding of the contract requirements."
Based on the preponderance of the language in Section L pertaining to subcontractor information, it appears that if subcontractors are performing on other than a CPFF basis the Offeror is to provide a price analysis for each subcontractor which must provide adequate justification for the subcontract type proposed and data to support assertions that each proposed subcontractors' rates are realistic and reasonable for the work to be performed. Please confirm.
If the above is true, please confirm that subcontractors performing on other than a CPFF basis may provide non-proprietary labor rate submissions to the Offeror for inclusion in the Offeror's Vol II, and are not required to provide sealed packages containing direct labor rate substantiation, total compensation plan, nor other company proprietary data directly to the Government.
Answer: The solicitation is clear on its face.
21. Reference Section M – “A rating that is less than a “Satisfactory Confidence” rating in the Past Performance evaluation factor will render a proposal ineligible for award consideration as submitted.""
"For all non-cost factors (other than Past Performance), an offeror’s proposal must be determined to be Acceptable or better in order to be eligible for award. A rating that is less than “Acceptable” in any non-cost evaluation factor and/or less than a “Satisfactory Confidence” rating in the Past Performance evaluation factor will render a proposal ineligible for award consideration as submitted."
In order to ensure all Offerors have a common understanding of the rating system the Government is using for Corporate Experience, Past Performance, and Socio-Economic Plan, will the Government please provide the following:
(a) Definition of "Satisfactory Confidence" as it relates to Past Performance and any other levels of Confidence that may be associated with this evaluation criteria.
(b) Definition of "Acceptable" as it relates to Corporate Experience and Socio-Economic Plan.
Answer: Please reference the publicly available DOD Source Selection Guide.
22. Reference Section A – “ D. Although the awardee(s) of this requirement must be cleared at the Top Secret/SCI level of security clearance"
Reference Section J – DD254 Block 10. Contractor Will Require Access to:
While Section A references "cleared at the TS/SCI level" the DD245 block 10 Item e.(1) Sensitive Compartmented Information (SCI) is not checked. Will the Government be updating the DD254 to check black 10.e(1) to allow SCI access?
Answer: Section A, Paragraph D. referenced “Top Secret/SCI” in error. It has been corrected to read “Top Secret”.
23. Reference Section A. - B.) "Proposals shall be sent to…" Reference Section G.) METHOD OF PROPOSAL SUBMISSION "Faxes, e-mails, and/or responses through NECO or any method other than Hard Copy format are not acceptable."
In order to support national emergency measures due to the COVID-19 pandemic such as the directive to telework and isolate where possible, will the Government consider amending instructions for deliver to allow Offerors to submit proposals via electronic methods vs. delivering a hard copy?
Answer: Yes, Section A and Section L, METHOD OF PROPOSAL SUBMISSION has been changed to direct submission of proposals to be done via email.
24. Please provide clarification on how subcontractors shall submit their fully disclosed pricing files to the Government? Top of Page 65 of the solicitation, second asterisk, states that subcontractors may email their unsanitized Excel pricing files to Erin Kilrain. Page 75 of the solicitation states “Subcontractor cost breakdowns maybe be submitted in separate sealed envelopes”. Are subcontractors to submit only an Excel pricing file via e-mail and then to provide their cost narrative and supporting information in a sealed envelope with the prime submission?
Answer: The RFP has been amended to instruct all prime contractors and subcontractors to email their proposals to the POC identified in Section A.
25. The 10c SCI checkbox on the DD254 is not marked, further cell 2b lists only secret level physical safeguarding at contractor sites. However, page 2 of the solicitation section A-D states “awardee … must be cleared at the Top Secret/SCI” Which is correct- will tasks on this IDIQ be up to the TS/SCI level?
Answer: See the answer to Question 22.
26. Most of the solicitation states up to 5 “Corporate Experience and Past Performance Information” forms should be submitted. An example is the first paragraph of III (1) b on page 68 states, “Only a single set of up to 5 references shall be submitted.” But on the same page, the 4th paragraph of section III (1)(a) states “Only a single set of up to three references shall be submitted”. Is the correct number of contracts to submit up to 5 or is it 3?
Answer: The correct number of references is five (5).
27. Reference - Section L II. (5) and Corporate Experience and Past Performance Information form, p. 67 of 74; The instructions state that "at least one inch margins on all sides" are required. The government-supplied Corporate Experience and Past Performance Information form is 7” wide instead of 6.5”. To be compliant with the RFP, should the offeror reduce the size of the margin to 6.5?
Answer: Offerors may leave the Government-supplied Corporate Experience and Past Performance Information Form at 7” margins.
28. Reference - "**Submission of proposal on a DVD or CD”, Submission of Proposals, I General; Due to concerns around COVID -19 and evolving guidance regarding self-quarantine and remote working/telecommuting, will the Government consider receiving electronic submission of proposals via email/virus free? If yes, what is the max. file size limitation?
Answer: See the answer to Question 23. The Government does not have a max file size limitation. However, zip.files are not allowed.
29. Reference - Volume II Pricing Instructions and Section B Tables; Can the Goverment provide a breakdown of the Level of Effort between CLINs 0001 (O&M, N) and 0002(R&D) in order for the Section B tables to be adequately completed?
Answer: The language “(O&M,N FUNDED ORDERS WILL BE PLACED UNDER THIS CLIN)” has been deleted from CLIN 0001 and the language “(R&D FUNDED ORDERS WILL BE PLACED UNDER THIS CLIN)” has been deleted from CLIN 0002. In addition, CLIN 0002 has been revised to be an unpriced FFP placeholder CLIN for the purpose of issuing FFP task orders, should the requirement occur.
Offerors are not to provide a price for labor in CLIN 0002 and should only provide a CPFF price for labor in CLIN 0001.
30. Reference Section G; CPFF Quotations call for "any subcontracted effort, the contractor shall ensure that similar cost breakdown information is provided." Please confirm that this requirement applies only to cost type subcontractors and other than cost type subcontractors do not need to provide all of the build up data of their labor rates.
Answer: Yes, cost breakdown information only needs to be provided by subcontractors whose contracts with their prime are on a CPFF basis.
31. Reference Section L; Please confirm that small business subcontracting goal percentages are based upon total dollars subcontracted.
Answer: Yes, the Small Business Subcontracting goal percentages represent the percentages of total planned subcontracting dollars.
32. Can the Goverment confirm that the Not to Exceed values of $2,000,000 (Travel) and $1,000,000 (ODCs) cover the entire term of the contract ordering period and should not be repeated on an annual basis (Years 1 through 5)?
Answer:The Not to Exceed values of $2,000,000 (Travel) and $1,000,000 (ODCs) cover the entire five year ordering period and not annual amounts.
33. Can the Government confirm if the values for CLIN's 0003 and 0004 should be increased by the contractor to include any applicable Indirect costs?
Answer: No, CLINs 0003 and 0004 are Not-to-Exceed amounts and any applicable indirect costs should be included in the CLIN amount.
34. Reference - Section L III (1) (a) Corporate Experience; Instructions for the Non-price Proposal, state that if a relevent subcontractor past performance is submitted, "the offeror’s proposal shall detail clearly the aspects of the work in the solicitation that the subcontractor is proposed to perform." Where in the proposal should the offeror include this information and what detail is required by the Government? If the information is required in Vol. I, will the Government increase the page limit by one (1) page so that the required information can be documented?
Answer: If a subcontractor’s reference is provided as one or more of the five allowed references, the offeror should include their information in the same manner/detail as the prime’s references are submitted: through the Corporate Experience and Past Performance Information Form. Additional pages can be added to the Form, however they will count as part of the total page count for Volume I. The number of pages in Volume I remains at 15 pages.
35. Reference Section L.I and L.III (c); Since there is no SBA or DoD statutory goal for historically black colleges or universities and minority institutions (HBCU/MI), would the Government consider amending the requirement by removing HBCU/MI?
Answer: While there are no statutory goals for Historically Black College or University and Minority Institution for the DOD, the Socio-Economic still requires that offerors address the extent of their participation. The solicitation states that it “does not require participation by such entities.”
36. The Government’s instructions in Section L.III(2) (Volume II – Price/Cost) on p. 69-74 state: “The offeror’s cost proposal shall not deviate from the level of effort set forth in Section B of the solicitation.” Will the Government please confirm that if offerors’ need to account for the cost of Task Order management and administration, they will be able to do so at the task order level?
Answer: The offeror’s cost proposal shall not deviate from the level of effort set forth in Section B of the solicitation. However, if a particular offeror’s accounting system/practices require it to direct charge ADDITIONAL effort for things such as program administration costs, the offeror shall clearly and separately identify those direct costs in its proposal. The level of effort set forth in the solicitation may not be reduced or changed to accommodate such additional direct costs or for any other reason.
37. Reference - Section L, Page 65 (Volume II), Page 69 (2) Volume II; Please clarify what the Government is referring to in the request for "Solicition Pricing Pages"
Answer: Solicitation Pricing Pages are in “Section B - Supplies or Services and Prices”. Offerors need to fill in CLINs 0001, 0003 and 0004 cost/pricing amounts.
38. Will the government consider extending the proposal submission deadline due to the disruption caused by the pandemic National Emergency?
Answer: Proposal submission deadline was extended to 13 April 2020 via Amendment 0001.
39. Reference – PWS Para. 4.2.4 Campaign and Mission Analysis; “The contractor shall perform these analyses by drawing upon a number of models and simulations including, but not limited to the following: Naval Simulation System (NSS), Synthetic Theater Operations Research Model (STORM), and Shipboard and Aviation Force Effectiveness for General Air and Raid Defense (SAFEGARD).”
Are all of the models required for performance on the contract 100% government owned and government furnished? How will the contractor be given access to use these models in order to conduct analysis?
Answer: Most of the models are government owned and will be provided as Government Furnished Equipment/Property/Information; for those that are contractor owned, licenses should be available for purchase.
40. Reference – PWS Para. 4.2.5 Campaign and Mission Analytic Support; “The contractor shall revise system descriptions, characteristics and performance parameters for threat, Naval, Joint and Allied forces in databases for appropriate models and simulations including, but not limited to the following: GCAM, NSS and the STORM or mission level models in the area of AAW, ASW, ASUW, MIW/MCM, Strike, IAMD, Expeditionary Warfare, and C4ISR, Logistics, Amphibious Assault, support and sustainment from Seabase, Cyber Operations, Electronic Warfare, and Small Boat Defense. The contractor shall run appropriate models to reassess warfighter capability based on revisions.”
Are all of the models required for performance on the contract 100% government owned and government furnished? How will the contractor be given access to use these models in order to conduct analysis?
Answer: Most of the models are government owned; for those that are contractor owned, licenses should be available for purchase.
41. Reference – PWS Para. 4.2.5 Campaign and Mission Analytic Support; “The contractor shall revise system descriptions, characteristics and performance parameters for threat, Naval, Joint and Allied forces in databases for appropriate models and simulations including, but not limited to the following: GCAM …”
N66001-18-D-0199 - Notice of Sole Source Award to Systems Planning and Analysis, Inc. states that “There are two parts to the GCAM tool - the GCAM Core Tool Suite (CTS), and the applications. The applications are cases developed using the GCAM CTS to simulate specific scenarios for use in the analysis process. Therefore, for all of the models built using GCAM under a Government contract; the Government has unlimited data rights to the data used, the applications built, and the resulting data outputs. The source code associated with the GCAM CTS is solely owned and proprietary to SPA. It is SPA's position that the GCAM CTS software development was funded exclusively with SPA funds and, as such, SPA both owns and retains all rights associated with the GCAM CTS software itself, the source code, and any associated documentation.
Was GCAM CTS used in any way to support task orders on the predecessor MAC IDIQ and is there any requirement to have access to GCAM CTS to successfully perform on this requirement?
Answer: Yes, GCAM has been used on previous task orders and may be required in future task orders.
42. Reference - Section L, I; “Initial proposals and any modifications thereto are to be submitted…” “Initial proposals” suggest follow-on proposals, which are not identified in the solicitation. Will the government clarify the intent of “Initial proposals…”
Answer: Initial proposals are the offeror’s original proposal. Should the Government ask for proposal revisions during the acquisition process, the offeror will be asked to submit a revision to their initial propopsal or a revised proposal .
43. Reference - Section L, I; “Initial proposals and any modifications thereto are to be submitted to the Contracting Officer on or before the closing date and time cited elsewhere in this Request for Proposals. Faxes, e-mails, and/or responses through NECO or any method other than Hard Copy format are not acceptable.”
Given the coronavirus pandemic National Emergency, will the government please eliminate the hard copy requirement and allow contractors to submit the response via email?
Answer: Yes, see answer to Question 23.
44. Reference - Section L, Requirements for Proposal Content; “…using a font with a point size of 12 or greater …”
Will the government allow point size of 10 in tables other than the corporate experience and past performance information form?
Answer: Yes, a font size of 10 may be used in tables and graphics in addition to the Corporate Experience and Past Performance Form.
45. Reference the LEVEL OF EFFORT Clause; The LOE table includes estimated total hours that are not in FTE increments. Does the government intend to issue RFQs on this MAC similar to the predecessor MAC in which most RFQs contain government estimates of partial FTEs across many LCATs with typical POP duration of one year or less?
Answer: Yes, there is a possibility that some RFQs and resultant task orders will have partial FTEs.
46. Page 2, Section A states, “B.) Proposals shall be sent to Fleet Logistics Center (FLC) Norfolk Philadelphia Office as follows.” Pages 64-65, Section L, I. General provides instructions for hard copy delivery, noting that “Faxes, e-mails, and/or responses through NECO or any method other than Hard Copy format are not acceptable.” Due to the COVID-19 pandemic, which has necessitated changes in daily operations for industry, would the Government please revise this requirement to allow offerors to electronically submit their proposal packages (Volume I and Volume II with all enclosures)?
Answer: See the answer to Question 23.
47. Page 3, Section B contains two CLINs for Analytic Studies Support Services, one for O&MN funded orders and one for R&D funded orders. Would the Government please provide the number of hours that should be proposed against each CLIN?
Answer: See answer to Question 29. The “LEVEL OF EFFORT” Clause in Section B provides the total hours that offerors shall use in developing their proposals. Offerors shall only propose a CPFF amount for the level of effort in CLIN 0001.
48. Page 19, Section C.5.10.1, Data Rights states, “As such, no analysis, tools, methods, algorithms, code or data developed, used, or integrated under this contract shall constitute or be construed as company proprietary or owned by the contractor.” This clause would seem to discourage contractors from using proprietary tools that may provide benefit to the Government. Would the Government please clarify that it is not the intent of the Government to take ownership of a contractor-owned, previously developed, proprietary tool that is used for analysis support under this contract?
Answer: The Government does not intend to take ownership of any contractor-funded developed tool, however the Government will own all data and output associated with any task order that uses a contractor tool.
49. Page 67, Section L, II. (5) Page Limitations states, “Volume I, “Non-price Proposal,” is limited to a maximum of 15 (fifteen) pages in length inclusive of any charts, diagrams, and/or other graphics.” Per Section L, III. Volume I includes the Socio-Economic Plan. To allow offerors the maximum opportunity to establish the recency, relevancy, and quality of the Corporate Experience and Past Performance projects, would the Government please remove the Socio-Economic Plan from the Volume I page count?
Answer: The Socio-Economic Plan will not be removed from the Volume I page count.
50. Page 67, Section L, II. (5) Page Limitations states, “Each “page” is defined as one sheet, 8 ½” x 11”, with at least one inch margins on all sides, using a font with a point size of 12 or greater (e.g., "Times New Roman" style with 12 point font).” Would the Government please revise the solicitation to permit tables and graphics to use a font with a point size of 10 or greater?
Answer: See answer to Question 44.
51. Page 68, Section L, III. Proposal Content, a) Corporate Experience states, “Only a single set of up to three references shall be submitted.” However, page 68, b) Past Performance states, “Only a single set of up to 5 references shall be submitted.” Further, page 72, Section M, Evaluation Criteria (2) states, “If subcontractor experience is provided as part of the 5 of its most relevant contracts or efforts, the subcontractor experience will be given weight proportional to the scope and magnitude of the aspects of the work under the solicitation for which the subcontractor is proposed.” Would the Government please confirm that offerors may submit up to five Corporate Experience and Past Performance projects and revise the solicitation?
Answer: See answer to Question 19.
52. Pages 68-69, Section L, III Proposal Content, c) Socio-Economic Plan states, “The offeror shall address the extent of participation of small businesses, small disadvantaged businesses, women-owned small businesses, historically black colleges or universities and minority institutions, veteran-owned small businesses, service-disabled veteran-owned small businesses, and HUBZone small businesses in performance of any resultant contract. The solicitation, however, does not require participation by such entities.”
This section also states, “If the offeror fails to provide targets for the contract and/or any of the seven socio-economic factors, the offeror's proposal will be evaluated at zero percent and/or zero dollars for the contract and/or any socio-economic factor for which a target is not provided. However, an offeror that provides no socio-economic plan in response to this factor may be considered ineligible for award.”
Would the Government please clarify how the Socio-Economic Plan will be evaluated? Section L indicates a numerical evaluation for the Socio-Economic Plan goals; however, Section M states that “For all non-cost factors (other than Past Performance), an offeror’s proposal must be determined to be Acceptable or better to be eligible for award.” How will Acceptability for the Socio-Economic Plan be determined?
Answer: The solicitation is clear on its face.
53. Pages 72-73, Section M, Evaluation Criteria (2) states, “For all non-cost factors (other than Past Performance), an offeror’s proposal must be determined to be Acceptable or better in order to be eligible for award. A rating that is less than “Acceptable” in any non-cost evaluation factor and/or less than a “Satisfactory Confidence” rating in the Past Performance evaluation factor will render a proposal ineligible for award consideration as submitted.” Would the Government please provide the evaluation ratings that will be used to score Corporate Experience, Past Performance, and the Socio-Economic Plan?
Answer: See the answer to Question 21.
54. Will selected contractors be receiving or accessing any export control information other than that classified as EAR99 during an engagement?
Answer: No.
55. Will the services provided by selected contractors be listed/identified on the Commerce Control List (other than as EAR99) or the United States Munitions List?
56. Will selected contractors be directly or indirectly providing services to any non-U.S. persons in any engagement?
57. How many awards does the Government anticipate making for this effort?
Answer: The Government cannot provide an exact number of awards. Awards will be based on proposals that represent the best value to the Government.
58. Would the government allow the addition of a glossary to define acronyms in volume I that does not count against the page limit?
Answer: Yes, a glossary defining acronyms will not count against the page limit.
59. Section B of the solicitation states that the proposal may be emailed to the cognizant point of contact, but Section L of the solicitation states: “any method other than Hard Copy format are not acceptable.”
Please confirm that digital submittals via email are acceptable.
Answer: See the answer to Question 23.
60. With respect to the requirements below, 1) please specify all the content creation and simulation software that contractors will be required to utilize (e.g, VBS or MACE). 2) Please also specify any types of software needs that will be required to fill any gaps (e.g., scenario editor) that are keeping the customer from accomplishing below requirements. 3) Lastly, please identify which of the below requirements below will provide opportunities for contractors to recommend new software solutions.
· The contractor shall consult OPNAV N81 for Campaign scenario development and shall consult OPNAV 95, 96, 97, 98 & N2/N6 for respective Mission scenario development
· The contractor shall support continued use of existing scenarios and operational concepts, modifying them as required to meet revised Government objectives and to provide sufficient detail for use in naval and joint campaign analyses.
· The contractor shall perform these analyses by drawing upon a number of models and simulations including, but not limited to the following: Naval Simulation System (NSS), Synthetic Theater Operations Research Model (STORM), and Shipboard and Aviation Force Effectiveness for General Air….
· The contractor shall provide essential software design, development and integration support toward accomplishment of the above objectives
Answer:
1) Software requirements will be on a case by case basis. At this time, the Government cannot indicate if there will be specific software for the entire range of studies required. If there is a specific software tool necessary to complete the work, it will be specified in individual task order PWSs. Contractors having experience with a broad range of Verification and Validation Modeling & Stimulation tools will be useful.
2) The software needs will be on a case by case basis. Future requirements are largely unknown at this time, however some examples of specific types of software and models to be used are included in the PWS (i.e. GCAM, NSS, STORM, SAFEGARD)
3) When the requirement is established in the PWS of a Request for Quote at the task order level, contractors will have the opportunity to explain, in their quote, how they will conduct the work, what software they propose, and how it will be utilized.
61. Would the Government please clarify that offerors may submit a glossary of abbreviations that does not count against page count?
Answer: See the answer to Question 58.
Section B - Supplies or Services and Prices
| ITEM NO |
| SUPPLIES/SERVICES |
| QUANTITY |
| UNIT |
| UNIT PRICE |
| AMOUNT |
Lot
Analytic Studies Support Services
CPFF
[CPFF CLIN for CPFF orders] Priced Line Item.
FOB: Destination
PSC CD: R499
ESTIMATED COST
FIXED FEE
TOTAL EST COST + FEE
| ITEM NO |
| SUPPLIES/SERVICES |
| QUANTITY |
| UNIT |
| UNIT PRICE |
| AMOUNT |
Lot
Analytic Studies Support Services
FFP
[FFP CLIN for FFP orders] Unpriced CLIN **DO NOT PRICE THIS CLIN, IT IS ONLY A PLACEHOLDER** FOB: Destination
PURCHASE REQUEST NUMBER: N4703920191091
NET AMT
| ITEM NO |
| SUPPLIES/SERVICES |
| QUANTITY |
| UNIT |
| UNIT PRICE |
| AMOUNT |
Lot
Travel
COST
NTE - $2,000,000.00
FOB: Destination
ESTIMATED COST
| ITEM NO |
| SUPPLIES/SERVICES |
| QUANTITY |
| UNIT |
| UNIT PRICE |
| AMOUNT |
Lot
ODCs
COST
NTE - $1,000,000.00
FOB: Destination
ESTIMATED COST
| ITEM NO |
| SUPPLIES/SERVICES |
| QUANTITY |
| UNIT |
| UNIT PRICE |
| AMOUNT |
Lot
CDRLs
CPFF
FOB: Destination
ESTIMATED COST
FIXED FEE
TOTAL EST COST + FEE
CLAUSES AND PROVISIONS
DATA LINE ITEM (NOT SEPARATELY PRICED) (OCT 1992)
Contractor data to be furnished is in accordance with DD Form 1423, Exhibit(s) _A___.
(End of Provision)
LEVEL OF EFFORT (COST TYPE CONTRACT) (MULTIPLE AWARD IDIQ) (SEP 2015)
(a) This contract is one of a set of Multiple Award Contracts (MAC). The Estimated Total Hours to be ordered under this MAC program during the program’s ordering period is based upon the following level of effort:
Labor Category
Year 1
Year 2
Year 3
Year 4
Year 5
| Program Manager |
| 1,440 |
| 1,440 |
| 1,440 |
| 1,440 |
| 1,440 |
| Senior Research Specialist |
| 9,408 |
| 9,408 |
| 9,408 |
| 9,408 |
| 9,408 |
| Senior Engineer |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| Senior Analyst |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| 6,720 |
| Associate Engineer |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| Associate Analyst |
| 5,712 |
| 5,712 |
| 5,712 |
| 5,712 |
| 5,712 |
| Computer System Analyst |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| Computer Programmer |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| Systems Analyst |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| 5,376 |
| Financial Analyst |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| 1,344 |
| Technical Writer |
| 726 |
| 726 |
| 726 |
| 726 |
| 726 |
| Network Engineer |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| Program Analyst |
| 2,688 |
| 2,688 |
| 2,688 |
| 2,688 |
| 2,688 |
| Logistics Analyst |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| MPT&E Analyst |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| 672 |
| Total |
| 54,246 |
| 54,246 |
| 54,246 |
| 54,246 |
| 54,246 |
(b) For the purposes of paragraph (e) below, the Estimated Total Hours shall be the number of hours associated with the 5-year ordering period.
(c) The Estimated Total Hours include subcontracting hours but exclude holidays, sick leave, vacation days and other absences.
(d) CPFF task orders resulting from task order solicitations may be either term or completion type. The number of hours expended per month under each resulting term-type task order shall be commensurate with the pursuit of performance of the task order’s statement of work, provided that such fluctuation does not result in the utilization of the task order hours prior to the expiration of the task order. The number of hours for any labor category may be utilized by the contractor for any other labor category if necessary in performance of the contract.
(e) The Contracting Officer may place orders in excess of the MAC program’s Estimated Total Hours until the MAC program’s total estimated cost has been expended. The Contracting Officer may also place orders in excess of the MAC program’s total estimated cost until the MAC program’s Estimated Total Hours have been expended. In no event, however, will the Contracting Officer, pursuant to this paragraph (e), place orders in excess of the MAC program’s Estimated Total hours if the Contracting Officer has placed orders in excess of the MAC program’s total estimated cost. Nor will the Contracting Officer, pursuant to this paragraph (e), place orders in excess of the MAC program’s total estimated cost if the Contracting Officer has placed orders in excess of the MAC program’s Estimated Total Hours. The Contracting Officer may extend the MAC contracts’ periods in order to place orders up to the MAC program’s total estimated cost and the Estimated Total Hours.
(f) If at any time during this contract the contractor expends in excess of 85% of the available estimated manhours of direct labor (at the individual contract and task order levels), the contractor shall immediately notify the Contracting Officer in writing. Nothing herein shall be construed to alter or waive any of the rights or obligations of either party pursuant to the clause entitled “Limitation of Cost” and/or “Limitation of Funds.”
(g) For any resultant fixed-price task orders, the hours proposed shall be considered against the MAC program’s Estimated Total Hours.
(h) It is understood and agreed that for each CPFF task order issued under this contract, the number of hours and the total dollar amount for each labor category specified in the task order are estimates only and shall not limit the use of hours or dollar amounts in any labor category which may be required and provided for under an individual task order. Accordingly, in the performance of any CPFF task order, the contractor shall be allowed to adjust the quantity of labor hours provided for within labor categories specified in the order provided that in so performing the contractor shall not in any event exceed the ceiling price restrictions of any order, including modifications thereof.
(End of Provision)
LEVEL OF EFFORT - DELIVERY/TASK ORDER PERFORMANCE (OCT 1992)
It is understood and agreed that the number of hours and the total dollar amount for each labor category specified in any delivery/task order issued under this contract are estimates only and shall not limit the use of hours or dollar amounts in any labor category which may be required and provided for under an individual delivery/task order. Accordingly, in the performance of any delivery/task order, the contractor shall be allowed to adjust the quantity of labor hours provided for within labor categories specified in the order provided that in so performing the contractor shall not in any event exceed the ceiling price restrictions of any order, including modifications thereof.
(End of Provision)
PAYMENT OF FIXED FEE UNDER CPFF TASK ORDERS (CPFF MULTIPLE AWARD IDIQ) (SEP 2015)
(a) This contract is one of a set of Multiple Award Contracts (MAC). The fixed-fees established in the individual contracts are estimates only. The total Fixed Fee to be paid under any individual contract is the sum of the Fixed-Fees identified in any resultant CPFF task orders awarded to the individual contract holder. Fixed-price task orders do not impact the total fixed-fee to be paid under this contract.
(b) For CPFF task orders, the Government shall make monthly payments at the fixed fee payout rate established in accordance with paragraphs (1) and (2) below, for each task order direct labor hour invoiced by the contractor. The CPFF task order fixed-fee and fixed-fee payout rates shall be established as follows:
Non-Competitive CPFF Task Orders - The fixed fee payout rate for non-competitive task orders to be paid under any individual task order will be the hourly fee rate determined by dividing MAC solicitation’s Estimated Total Hours by the individual contractor’s proposed fixed fee for the award of the MAC contract. The task order fixed-fee shall be calculated by multiplying the task order level of effort by the below hourly fixed-fee payout rates –
| ____________Fixed Fee______ | Level of Effort | _***_ | ||
| Year I | To be specified at time of award | xx,xxx | */** | |
| Year II | To be specified at time of award | xx,xxx | */** | |
| Year III | To be specified at time of award | xx,xxx | */** | |
| Year IV | To be specified at time of award | xx,xxx | */** | |
| Year V | To be specified at time of award | xx,xxx | */** |
Competitive CPFF Task Orders – The fixed-fee for competitive task orders shall be established by the competitive solicitation process. The maximum fixed fee percentage an individual contractor shall quote in response to any competitive CPFF task order solicitation is the fixed fee percentage that contractor proposed for the award of the MAC contract calculated in the same manner used for the proposal for the contract. However, the contractor is free to propose a lower fee percentage rate than that contractor proposed for the award of the MAC contract. The fixed fee payout rate under each competitive CPFF task orders shall be calculated by dividing the proposed fixed fee amount for that task order by the task order’s estimated level of effort.
If substantially fewer than the estimated hours established in any task order are employed in the performance of that task order, then the fixed fee amount for the task order shall be equitably reduced to reflect the reduction of work.
(d) All payments shall be in accordance with the provisions of FAR 52.216-8, “Fixed Fee,” and FAR 52.216-7, “Allowable Cost and Payment.” The total of all such payments shall not exceed eighty-five (85%) percent of the fixed fee specified under each applicable delivery/task order. Any balance of fixed fee due the contractor shall be paid to the Contractor, and any over-payment of fixed fee shall be repaid to the Government by the Contractor, or otherwise credited to the Government at the time of final payment.
IDENTIFICATION OF RATIOS (OCT 1992)
(a) If a offeror decides to include Uncompensated Overtime in their quote, he shall complete the table which appears below. The purpose of this table is to identify the ratio derived by relating the proposed hours per week to 40 hours per week for each labor category. That ratio which is proposed for a particular labor category will apply for all personnel (including substitute and additional personnel) approved to work within a particular labor category for the duration of the task order period.
(b) Any offeror who proposes direct labor rates adjusted due to the effect of uncompensated overtime must complete the following table. An offeror who proposes uncompensated overtime and fails to complete the following table may be removed from consideration for award.
(c) An offeror proposing direct labor rates adjusted for uncompensated overtime shall furnish with their quote a copy of the corporate policy addressing uncompensated effort.
Additionally, the offeror must provide evidence of the DCAA/DCMAO approval of that policy.
INFORMATION TO BE COMPLETED BY OFFEROR
| Labor Category | *Base Hourly/Week | Hours Proposed/Week | **Ratio | ***Proposed Rate |
| Adjusted for | ||||
| Uncompensated | ||||
| Overtime |
*Base Hourly Rate - that is unadjusted for the effect of uncompensated overtime.
**Ratio - the rate derived from the proposed hours per week in relation to a 40 hour week (e.g., Project Manager 40 hours/50 hours = 80% ratio)
***Proposed Rate Adjusted for Uncompensated Overtime = Base Hourly Rate X Ratio (e.g., $10.00 x 80% = $8.00)
(End of Provision)
Section C - Descriptions and Specifications
PERFORMANCE WORK STATEMENT
Performance Work Statement (PWS) for Navy Analytic Studies Program OPNAV N8 and Navy Analytic Office (NAO) Revised 15 July 2019
1. Introduction
The Navy Analytic Office (NAO) aligns the analytic agenda to Chief of Naval Operations (CNO)’s strategic priorities while meeting the analytical requirements of the Fleet and Navy writ large. The intended outcome is synchronized modeling, simulation, wargames, experiments and exercises providing rich, shared data to support/refine warfighting concepts and to inform budget priorities/decisions. NAO’s responsibilities include creating and establishing the common analytic environment that supports the vision while collaborating across the Navy to ensure alignment with the Navy strategy, Design, and priorities.
The Deputy Chief of Naval Operations (DCNO) for Integration of Capabilities and Resources (N8) exercises centralized supervision and coordination of…
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .