Q&A.pdf
PDF 370 KB Posted
- Solicitation number
- M67400-17-T-0005
- Issued by
-
United States Marine Corps
About this file
List of Potential Quoter's Questions and Government Answers for Solicitation Number. M67400-17-T-0005.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Appendix_E.pdf | ||
| Appendix__H.pdf | ||
| M67400-17-T-0005.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
List of Potential Quoter’s Questions and Government Answers (Vol. 1) for
Solicitation Number. M67400‐17‐T‐0005
Question 1): Refer to Appendix A, we have some questions about government/contractor furnished materials. What does it mean OWNER on the list?
Answer 1): OWNER means who provides the equipment and who the equipment belongs to: Contractor or Government.
- When the owner is indicated as “Contractor”, the Contractor shall provide services for Contractor furnished parts washer machine(s).
- When the owner is indicated as “Government”, the Contractor shall provide services for Government furnished parts washer machine(s).
Question 2): Is it sure that we have to provide parts washers or equal or is it parts washing service and sampling ONLY?
Answer 2): Please see Performance Work Statement (PWS), Section 1 for “Description of Services.”
The majority of tasks are summarized as follows, but not limited to:
- The Contractor shall provide parts washers and appropriate solvent or cleaning solution in accordance with Appendix A. (See PWS 1.1.1)
- The Contractor shall maintain solvent or cleaning solution to the level stated by the manufacturer. (See PWS 1.1.6.1)
- The Contractor shall replace the cleaning solution or solvent with new bioremediating solution, aqueous based solvent, or clean recycled petroleum based solvent as needed. (PWS 1.1.6.2)
- The Contractor shall remove sludge and clean the inside of the parts washers annually.
Additional servicing may be required based on parts washer performance. (See PWS 1.1.6.3.)
- The Contractor shall replace filter bags and filter cartridges in parts washers as needed. (See
PWS 1.1.6.4.)
- The Contractor shall ensure parts washers are free of corrosion and leaks, are operational and electrical cords are intact. The Contractor shall repair or replace the unit within 48 hours after receiving notice of defect. (See PWS 1.1.6.5.)
- The Contractor shall conduct Sampling and Analysis. All sampling and analysis shall be conducted by an independent laboratory utilizing Japanese standard test methods. (See PWS 1.3.2.)
Question 3): Would it be possible to purchase one washer, and deliver it each sites when it is required?
Answer 3): No, the Government does not intend to purchase parts washers from the Contractor under the current requirements. Except for the services for Government's owned tanks, the services shall be performed on Contractor's provided tanks.
Question 4): There is no M-14 and M-30 in Appendix A. Is that correct?
Answer 4): The Government currently does NOT intend to have services on M-14 and M-30.
Question 5): Please describe about emergency services. Specifically, when what kind of things happen, will this service be done?
Answer 5): Please see PWS Section1.1.8 and 1.1.6.
1.1.8 The Contractor shall service parts washer within 2 business days of notice excluding weekends and holidays in emergency situations in accordance with Section 1.1.6. Emergency situations are parts washers that require servicing outside the scheduled service interval. Only the Contracting Officer Representative (COR) or KO can authorize emergency parts washer servicing.
1.1.6 General Maintenance requirements:
1.1.6.1 The Contractor shall maintain solvent or cleaning solution to the level stated by the manufacturer.
1.1.6.2 The Contractor shall replace the cleaning solution or solvent with new bioremediating solution, aqueous based solvent, or clean recycled petroleum based solvent as needed.
1.1.6.3 The Contractor shall remove sludge and clean the inside of the parts washers annually.
Additional servicing may be required based on parts washer performance.
1.1.6.4 The Contractor shall replace filter bags and filter cartridges in parts washers as needed.
1.1.6.5 The Contractor shall ensure parts washers are free of corrosion and leaks, are operational and electrical cords are intact. The Contractor shall repair or replace the unit within 48 hours after receiving notice of defect.
Question 6): Will the emergency service be applicable if the bio machine breakage and bio are killed by disasters, typhoons, power outages?
Answer 6):
Breakage --- Only tasks required under PWS Section 1.1.6 can be covered by the Emergency Services. If the machine was damaged by the Government negligence, the Government will be responsible for the damage of the machine separately from the emergency services.
Disasters, Typhoons, and Power outage --- Only tasks required under PWS Section 1.1.6 can be covered by the Emergency Services. The Government will be responsible for the damage of the machine separately from the emergency services. The replacement of solvent can be covered by emergency services.
Question 7): If plastic machines are installed outdoors, the deterioration is so intense that the emergency service will be applied for machine replacement.
Answer 7): No, emergency services are not including the cost of machine replacement. The Government will not be responsible for the damage caused by deterioration.
Question 8): Can the US military purchase the bio-machine and change it to Customer owned service?
Answer 8): Same as Question & Answer 3).
Question 9): For Bio-Services, the interval is indicated as 3 – 6 months. Based on actual # of services, can we change unit price?
Answer 9): No, same unit price shall be applied. The service interval is the recommended initial interval.
Section 1.1.3 states “The Contractor shall develop their own maintenance service intervals based on observed parts washer usage and performance”. The actual service interval may vary with more or less based on Contractor observed parts washer usage.
Question 10): Why numbers of tanks are differently indicated in Contract Line Items and APPENDIX A?
Answer 10): The numbers of tanks listed in Contract Line Items are ceiling number of tanks estimated by the Government that the Government possibly request services to the Contractor during the Contact period. These numbers are estiamted as “maximum” and the Government does NOT guarantee to the Contractor to request services for all of these tanks.
The numbers of tanks listed in Appendix A are actual number of tanks currently required by the Government, although the numbers will be possibly changed on or after Contract award. Actual number of services will be requested by the Government upon the issuance of funded Task Orders after Contract award.
File details come from the government source that posted it. Updated .