RFIfinalAnswersJune122013.pdf

PDF 122 KB Posted

Attached to
Replace High Mast Lighting at the Federal Correctional Institution (FCI) Ray Brook, New York
Solicitation number
IFBP02121300001
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
BidResultsHighMastLightsRBK2013.pdf PDF
SF304.pdf PDF
Amendment0003.PDF PDF
meetingminutes.pdf PDF
SF302.pdf PDF
Amendment0001.PDF PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Information (RFI) 1

IFBP02121300001

Replace High Mast Lighting at FCI Ray Brook

1. Specifications for new poles; are we matching originals from Union Metal or those purchased later from Canadian company? Do you have name of Canadian company? Model numbers?

ANSWER: No new poles. We are retrofitting the poles. Union

Metal is still manufacturing high mast lighting. No specific company or model required for internal mechanisms and wiring. It will be the contractor’s decision

2. Specifications for new light fixtures? Match existing? Something new? 'Green'?

ANSWER: Match existing.

3. (2) of (3) concrete bases looked to be in good condition. Can we re-use?

ANSWER: All concrete bases shall be re-used.

4. Can we customize new base plates to match existing anchor bolts if necessary?

ANSWER: New base plates are not required for this acquisition.

5. For concrete bases we don't use, can we abandon in place?

ANSWER: All concrete bases shall be re-used.

6. Specifications for new concrete base(s)? You've got three different sizes there. Not changing poles or bases

ANSWER: The FBOP shall not be changing the poles or bases for this acquisition.

7. Specifications for new electrical conduit?

ANSWER: Sch 80 2” PVC

8. Are we pulling new conductors to existing hand holes, or adding pole box?

ANSWER: Yes, new conductors and adding pull boxes.

9. Will BOP mark all underground utilities?

ANSWER: Yes.

10. Are we removing existing, burnt out electrical panels?

ANSWER: Yes.

11. If contract is under $150,000 what are two required payment protections?

ANSWER: Please read FAO-0001, Bonds, located on page 5 of the solicitation.

12. Can you confirm no bid bond requirement under

$150,000?

ANSWER: Please read FAO-0001, Bonds, located on page 5 of the solicitation.

13. Given number of questions, will there be extension of bid period?

ANSWER: Yes. The bid opening has already been extended to

June 20, 2013. There will be no more extensions and the bid opening shall occur on June 20, 2013 at 1:30 p.m. at

FCC Allenwood Training Center per Amendment 0003.

14. Are the poles and bases being replaced in their entirety or retrofitted?

ANSWER: Retrofitted.

15. Part 3 Description of Work describes replacing circuit wiring between towers. Is each tower fed from its own branch circuit or are all 3 fed from the same branch circuit?

ANSWER: Each existing High Mast tower is wired by two separate circuits feeding four of the eight lights on each high mast.

16. Standard finish for Union Metal Towers (original supplier) is galvanized steel. If 'Cor-Ten' (surface-rust finish) is no longer available from Union, will you accept either galvanized or powder coat finish (color to match

'Cor-Ten') as acceptable substitution?

ANSWER: N/A

17. Can you confirm scope for me on this project. In

Section 1 of the SOW, it appears we are to replace the poles. However, in Section 3 of the SOW, it seems to describe refurbishment. Can you clarify?

ANSWER: We will retrofit new mechanisms and use existing fixtures.

File details come from the government source that posted it. Updated .