RFI2016LEW.pdf
PDF 104 KB Posted
- Solicitation number
- IFBP02071600001
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| BidResults2016LEW.pdf | ||
| WageRatesMarch232016.pdf | ||
| SF302.pdf | ||
| PreBidMeetingMinutes.pdf | ||
| SF301.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Request for Information (RFI) 1
IFBP02071600001
Renovate Control Room at USP Lewisburg
1. Regarding Access to site for workers and bringing material to renovation area. Can you tell us how far the access entrance gate it is from the work area and how long it takes to get in and out?
ANSWER: Approx. 15 minutes to gain access through gate. Working area is approx. 400 yards from gate
2. Can we store some material and tools in the work area?
ANSWER: Yes
3. How far can the temporary trailer be from the work site? Can we use a bobcat to bring some materials to entrance area?
ANSWER: The Trailer will be located at a designated area at the
Power House. Yes you can use a bobcat to bring materials through the gate to the entrance area to the work site.
4. Power to temporary trailer needed, will it be available close to the trailer?
ANSWER: Yes
5. Remove and salvage existing quarry tile by government. Please confirm.
ANSWER: Yes the government will remove and salvage quarry tile.
6. Is working hours 6am until 3pm? Please confirm ANSWER: No the working hours for this project will be 7:00am to
4:00pm
7. Section 016000 paragraphs 2.1 A. indicates this project has been specified to be an asbestos-free construction. Is there any lead paint in the work area? Can we have a survey report of the hazardous Material?
ANSWER: To the best of our knowledge we are unaware of any lead based paint in the work area.
8. We are saw cutting existing concrete slab in the basement to pour footing. What is the thickness of existing slab on grade?
Please clarify.
ANSWER: Unknown
9. We are supporting existing concrete Deck with steel column? What is the thickness of T slab?
ANSWER: Unknown
10. Section 014000 paragraph 1.2 B Quality Control Engineer designates and provide full time. This function shall not be assigned to the Project Manager, Superintendent or Engineer.
Please confirm.
ANSWER: Quality Control Engineer is not required.
11. On this project do we require to have both superintendent and Quality Control Engineer full time on jobsite? Please
Confirm.
ANSWER: Quality Control Engineer is not required.
12. All contractor personnel entering the institution are citizen only, can a green card holder can be allowed? Please clarify.
ANSWER: Yes must be a U.S. Citizen
13. Section 015410 Security Regulations paragraph 1.1 A. 4 indicate the contractor’s employees working within the institution will not leave the Institution for breaks or lunch.
Can they use existing bathroom facility? Please confirm
ANSWER: A bathroom facility will be provided.
14. Section 015410 Security Regulations paragraph 1.1 A. 6.
Indicate all tools/equipment will be inventoried and listed daily basis. Please confirm
ANSWER: Yes all tools and equipment will need to be inventoried and listed daily.
15. Can we get photographs of the existing conditions (Ceiling and Floor Area) in basement area?
ANSWER: No.
16. Is the dumpster provided by government?
ANSWER: No. Contractor provided
17. Section 132832 paragraph 3.8 on-site Assistance A.
Occupancy Adjustment indicates within one year of substantial completion provide three projects –site visits. Provide up to 80 hours of services, exclusive of travel time for these purpose.
ANSWER: Yes.
18. The PLC System specified in Section 132832 paragraph 2.2 could you give us the name of contractor who is maintaining existing system?
ANSWER: Currently we maintain these systems
19. Section 102800 Toilet and Bath accessories paragraph 1.2 B.
indicate the Government will provide all other toilet and bath accessories. Can you give us list of accessories?
ANSWER: Currently we have no list of finish accessories for this area.
20. Drawing A2.01 Renovation note#08 indicates install relocated pass thru and drop box. Please confirm
ANSWER: Yes relocate existing pass through and drop box.
21. Section 096900 paragraph 1.2 A 3. Indicate tie-in to the access floor in existing control room which is 9” in height.
ANSWER: Yes tie-in new access floor to existing access floor.
22. Drawing FP0.01 Fire protection Design Note# 5 Indicates that the installation of smoke and fire detectors and fire extinguishers shall be supplied by other and shall not be part of this contract. Please confirm.
ANSWER: The contractor providing the FM 200 system will provide a system fully compliant with NFPA, Factory Mutual, IBC, UL, the
Authority Having Jurisdiction and State & Local codes as per
Drawing FPO.01 Notes 2 & 3. The contractor and or the sub-contractor providing the tie-in to the existing fire alarm system will provide all smoke and fire detectors required by
NFPA not covered under the FM 200 system installation. (Example smoke detector within 5’ of FACP)
File details come from the government source that posted it. Updated .