RFI2017BROOKLYNroofs.pdf

PDF 51 KB Posted

Attached to
Repair West Building Roof Phase I at the Metropolitan Detention Center (MDC) Brooklyn, New York
Solicitation number
IFBP02041700001
Issued by

About this file

Request for Information (RFI) 1

View the file

Other files

File Type Posted
BidResults2017BROroofs.pdf PDF
Amendment0003Page2BROroofsApproved.pdf PDF
WageRatesMarch62017.pdf PDF
SF303.pdf PDF
SF302.pdf PDF
MeetingMinutes.pdf PDF
SF301.pdf PDF
Amendment0001Page2through6BROroofs.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Information (RFI) 1

IFBP02041700001

Repair West Building Roof Phase I at MDC Brooklyn

1. What is the thickness of the existing roof?

ANSWER: Approximately 3.5 inches of roofing and insulation and

2 inches of stone ballast.

2. Is there any ACM on the roof?

ANSWER: There is no known ACM in the existing roof material that was installed in 1998.

3. Can we use hoist to lower the material and carry the material up on the roof?

ANSWER: Yes. A hoist can be used as long as all federal, state and local requirements and permitting are followed.

Permits will be the responsibility of the contractor. Also, use of any hoist equipment must be coordinated with the

Captain to meet security requirements and must be secured properly at all times.

4. Are we replacing any roof drain?

ANSWER: No

5. Does the mechanical room have freight elevator which can be used to carry material up and down?

ANSWER: No.

6. Will we have a staging area?

ANSWER: Yes. Exact location would be determined at the pre-construction meeting.

7. Will there be any updates on Fedbizz regarding drawings and specifications?

ANSWER: No.

8. Could you please tell us the thickness and make up of the current roof system.

ANSWER: The current roof system consists of a primer coat, a waterproofing membrane, covered by 3 inches of insulation board, a felt fiber cloth and approximately 2 inches of stone ballast.

9. As per our field walk thu and as per page 2 of the statement of work, the SOW calls for a roof area of 13,500 SF.

Spec states West Building Roof; however, we walked two roofs.

Do we have two roofs to be replaced and if so, then shouldn’t the roof area be approximately 27,000 SF?

ANSWER: The areas identified on the west roof are 2 sections, over the SHU ranges. The total area of both sections is 13,500 square feet.

File details come from the government source that posted it. Updated .