RFI2017BROOKLYNwindows.pdf

PDF 50 KB Posted

Attached to
Repair West Building Exterior Windows at the Metropolitan Detention Center (MDC) Brooklyn, New York
Solicitation number
IFBP02021700001
Issued by

About this file

Request For Information (RFI) 1

View the file

Other files

File Type Posted
SF306.pdf PDF
SF305.pdf PDF
DrawingsApproved.pdf PDF
DrawingsApproved.pdf PDF
SF304.pdf PDF
SF303.pdf PDF
WageRatesMarch292017.pdf PDF
SF302.pdf PDF
PreBidConferenceMeetingMinutes.pdf PDF
SF301.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Information (RFI) 1

IFBP02021700001

Repair West Building Exterior Windows at MDC Brooklyn

1. Do you have the sizes for the windows listed?

ANSWER: See attached, window type W1, W1A, W1B.

2. Is there framing details available for the glazing and do they also have security rating?

ANSWER: See attached framing details. The security rating is specified in the Statement of Work.

3. Normally if possible, we choose to install from interior. Is this possible in this situation? If not, can a lift or swing stage be used?

ANSWER: Installation must be from the exterior. A lift or swing stage may be used as long as all Federal, State and Local requirements and permitting are followed. Permits will be the responsibility of the contractor. Also, use of any lift or swing stage equipment must be coordinated with the Captain to meet security requirements and must be secured properly at all times.

All operators of any lift must show proof of training and meet all OSHA requirements.

4. The structure does not appear to sit on a true north south direction, so we were wondering if the 2 nd Ave or the 29 th St side is considered the “north” of the building? Or other side?

ANSWER: North – 29 th Street; South – 30 th Street; East – 3 rd

Avenue; West – 2 nd Avenue.

5. Whether manlift or swingstage would be required is kind of dependant on location. For instance, the inner courtyard of the building facing 2 nd Ave, would most likely require swing stage, etc. Is there a simple elevaton dwg that can show location of each window?

ANSWER: No.

6. Sometimes the security glass mfg.’s can be pretty backed up, does the 150 calendar days start when delivery of glazing is possible?

ANSWER: The 150 calendar days includes delivery. The project shall be completed within 150 calendar days from the notice to proceed.

7. The glass for the windows is specified. The size is not. Do you have the size demensions to share please?

ANSWER: See attached, window type W1, W1A, W1B.

8. It appeared there was a particular key to access the glass from within the window frame. Is it the case that there is a special key, and will that key be provided to us?

ANSWER: There is no key for these windows.

9. What is the color tint requested within the glass specification?

ANSWER: Tint color to match existing.

File details come from the government source that posted it. Updated .