RFIHotWaterHeatersBROOKLYN2014.pdf

PDF 152 KB Posted

Attached to
Replace Hot Water Heaters at the Metropolitan Detention Center (MDC) Brooklyn, New York
Solicitation number
IFBP02021400001
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
BidResults2014BrooklynWaterHeaters.pdf PDF
RFI2HotWaterHeatersBROOKLYN2014.pdf PDF
New_Compressed_(zipped)_Folder_(2).zip ZIP file
SF303.pdf PDF
WageRatesNov42013.PDF PDF
SF302.pdf PDF
SiteVisitMinutes.pdf PDF
Amendment0001.PDF PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Information (RFI) 1

IFBP02021400001

Replace Hot Water Heaters at MDC Brooklyn

1. Would you be able to clarify how many BTU's the gas water heaters should be? This is in reference to Solicitation

IFBP02021400001, Scope of Work Part 3, 3.01, B, "Install four

(4) stackable Lochnivar Copper Fin II gas water heaters or equal."

ANSWER: 2,500,000 BTU’s or (Equivalent to existing units)

2. Would you also be able to clarify if the storage tanks should be 125 lbs or 150 lbs? This is in reference to

Solicitation IFBP02021400001, Scope of Work Part 3, 3.01, E, "Install two (2) Lochnivar 940 gallon glass lined jacketed storage tank."

ANSWER: 150 lbs

3. What is the size of the Lochinvar Copper Fin II stackable water heaters BTU'S or model numbers?

ANSWER: 2,500,000 BTU’s or (Equivalent to existing units)

4. What is the model number for Lochinvar 940 Gallon Storage tank?

ANSWER: The units units must be of the stackable& tankless type

5. Are there any drawings?

ANSWER:No

6. During our site visit, we observed that there are four existing (4) PVI water heaters (2 high pressure and 2 low pressure units). Please clarify which two units will be removed as referenced in section 3.01A of the SOW.

ANSWER:HWH # 2 & 3.

7. Need more specifications (btu's) for the replacement

Lochnivar Copper Fin II -- section 3.01B of SOW.

ANSWER: 2,500,000 BTU’s or (Equivalent to existing units)

8. We need pictures of the existing water heaters.

ANSWER: No. Pictures will not be provided.

9. Can you please provide additional information on specifications of the New Lochnivar Copper Fin II Hot Water

Heaters? We will need at the very least BTU’s and GPH. No BTU or

GPH Requirement was provided.

ANSWER: 2,500,000 BTU’s & 2500 US GPH or(Equivalent to existing units)

File details come from the government source that posted it. Updated .