HSFLGL-12-B-00003-000001.pdf

PDF 92 KB Posted

Attached to
Commerical Leaded Training Ammunition Federal contract opportunity
Solicitation number
HSFLGL-12-B-00003
Issued by
Department of Homeland Security Federal Law Enforcement Training Center

About this file

Amendment 000001

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Commerical Leaded Training Ammunition, newest first.
File Type Posted
HSFLGL-12-B-00003-000002.pdf PDF
HSFLGL-12-B-00003 Step 1 Technical.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

HSFLGL-12-B-00003

x x

4 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

GLYNCO GA 31524

ATTN: Sheryle Wood

FLETC GL

BLDG: # 93

1131 CHAPEL CROSSING RD

FEDERAL LAW ENFORCEMENT TRNG CTR

DEPARTMENT OF HOMELAND SECURITY

GLYNCO GA 31524

ATTN: Sheryle Wood

FLETC GL

BLDG: # 93

1131 CHAPEL CROSSING RD

FEDERAL LAW ENFORCEMENT TRNG CTR

DEPARTMENT OF HOMELAND SECURITY

08/10/2012000001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

07/18/2012

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

Acceptance of an award certifies that the firm will comply with FAR 52.222-50, Combating

Trafficking in Persons, by notifying all employees and subcontractors at all levels.

A. This amendment is issued to provide responses to questions received regarding this solicitation.

1.QUESTION - CLIN 0003, Page 2: Would a 223 Rem 64 Grain soft point round be acceptable?

ANSWER - Yes, that would be acceptable.

2.QUESTION - CLIN 0003, Page 2: Would a 5.56 X 45 NATO 62 g JHP round be acceptable?

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Sheryle Wood

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

HSFLGL-12-B-00003/000001

ANSWER - No. NATO rounds are not interchangeable with SAAMI specifications identified in the Statement of Work (SOW) paragraph 2.2, page 48.

3.QUESTION - Part D, Page 51 ¿ Paragraph 3.6 Accuracy: How will FLETC evaluate the accuracy requirement? Will test barrels or firearms be utilized?

ANSWER - The contractor will perform their own testing and certify product meets the SOW specifications. That certification is part of the technical proposal submission identified on Page 61, Federal Acquisition Regulation (FAR) Clause 52.212-1 Instructions to Offerors -Commercial Items, Addendum to paragraph (b) Submission of Offers.

4.QUESTION - Part D, Page 50 - Paragraph 3.2.2:

specifies quantity requirements for packaged rifle and shotgun ammunition but allows for an exception to the requirements, provided that the actual quantities are clearly marked on the package. Paragraph 3.2.1 specifies quantity requirements for handgun CLTA (50 per box) but does not explicitly provide for the same sort of exception. Several of our products, which otherwise meet or exceed the requirements of this specification, are packaged 25 rounds to a box.

Q: Will the government accept handgun CLTA in packaging other than 50 round boxes if the actual quantity is clearly marked on the package, in the same manner as specified for rifle and shotgun CLTA in paragraph 3.2.2?

ANSWER - No. For clarification we are purchasing training rounds only and not duty rounds as specified in Part D, SOW paragraph 1.0.

5.QUESTION - Part D, Page 50 - Paragraph 3.5, Reliability: This paragraph discusses reliability but specifies only that CLTA must perform in a satisfactory manner in any training weapon, regardless of the manufacturer. Paragraph 3.8.2 states that "The training field failure rate for CLTA attributable to the CLTA is not more than 1 failure per 10,000 rounds". At the same time, all of the ammo sought under this solicitation is manufactured in accordance with SAAMI specifications, including specifications for Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

HSFLGL-12-B-00003/000001

reliability.

Q: Will the government require submissions to comply with SAAMI standards for reliability and rank each manufacturers submission according to their degree of adherence to that standard?

ANSWER - SAAMI ensures reliability by setting uniform standards for consistency in the manufacturing process. The `failure rate' standard of 1 failure per 10,000 is specified by FLETC for CLTA. Bidders will be evaluated on their technical submission and certifications attesting to the adherence to the specifications outlined in the solicitation which includes manufacturing according to the reference SAAMI specifications.

6.QUESTION - Part D, Page 50 - Paragraph 3.6, Accuracy:

Paragraph 3.6 and subsequent sub-paragraphs define the procedures for accuracy testing. For each category of CLTA (with the exception of 12 gauge shotshell) a single group of rounds will be fired. In our experience, a single group of rounds is an insufficient sample from which to determine the inherent accuracy of any particular round, unless those rounds are fired from an accuracy test barrel and fixture.

Q: Will accuracy testing be conducted from a fixtured accuracy barrel? If testing is to be done from the shoulder, will the government consider firing multiple groups for testing purposes?

ANSWER - See response to Question #3, above.

7. QUESTION - CLIN XX09, Page 3: CLIN XX09 calls for a 12 GA Target #7, 2 3/4 inch. To our knowledge no one currently makes a 12 GA #7 target load. Several manufacturers do make a 12 GA #7 ½ Target load.

Q: Can the government clarify whether it is seeking a 12 GA #7 Target load or a 12 GA #7 ½ Target load?

ANSWER - CLIN XX09 should read 12 GA #7 ½ (or 7.5) Target Load. Make pen and ink change to the affected Schedule B pages provided for information purposes only.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 4

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

HSFLGL-12-B-00003/000001

8.QUESTION: Can we bid equals or exact only?

ANSWER - Bid according the schedule unless a substitute item is identified by amendment or by a change in the schedule. However, Step 1 Technical proposals is not to contain any pricing information.

9.QUESTION: Can we leave out shotgun ammo?

ANSWER - Reference solicitation paragraph F.4.c.2, page 53, which states "No bidder is required to submit a bid on all line items nor is the Government required to order all types of CLTA as shown on any resultant contract(s)."

B. Closing date for receipt of Step 1 Technical Proposals remains unchanged.

FOB: Destination Period of Performance: 10/01/2012 to 09/30/2017

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .