HSCG40-17-Q-P30878_A00003_(CONT'D).pdf

PDF 31 KB Posted

Attached to
CG STA GRAYS HARBOR (52313) 2017 DRYDOCK REPAIRS
Solicitation number
HSCG40-17-Q-P30878
Issued by

About this file

HSCG40-17-Q-P30878 A00003 (cont'd)

View the file

Other files

File Type Posted
HSCG40-17-Q-P30878_A00003.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

HSCG40-17-Q-P30878

(A00003) (cont’d)

Question 1: WORK ITEM 1: General Welding, Provide

3.3 Bid ding. The Contractor shall ensure for bidding purposes this specif ication will be broke down by the follow ing:

• Crop the (2) forward main deck steel 2 ½” gooseneck vent pipe assemblies and renew with 2 ½” stainless steel pipe.

• Crop the (2) aft main deck steel 3 ½” gooseneck vent pipe assemblies and renew with 3 ½” stainless steel pipe.

QUESTION: Is the material to be used supposed to be 316 Stainless Steel?

ANSWER: Yes the material required is 316 stainless steel.

Question 2: WORK ITEM 1: General Welding, Provide

3.3 Bid ding. The Contractor shall ensure for bidding purposes this specification will be broke down by the following:

• Plug weld all existing engine room removable deck mounting holes and drill and tap to correct size (72 mounting holes). Renew all hardware in kind.

QUESTION: Are these the soft patches used for MDE engine access? If I am not mistaken the frame work for this is just 1/8 inch thick and is drilled through utilizing bolts and nuts. Can the frame work that needs filled and welded just be renewed? B/P 1107-4

ANSWER: No the holes to be plug welded and re-drilled and tapped to correct size are the removable engine plates to access the bilges in the engine room.

Question 3: WORK ITEM 2: Hull Plating (Side Scan), Ultrasonic Testing

QUESTION: Does the USCG have information on companies, which they have worked with in the past, which would be qualified to do this kind of inspection & testing?

ANSWER: A company that the Coast Guard has used in the past for hull scans on steel boats is Glad Solutions.

Question 4: WORK ITEM 4: Deta-Couple Installation

QUESTION: This is for area clarification. Are we renewing only the exterior huck bolt system, at deck level, and not the interior ones, that run, athwart ship on bulkheads 16, 21, and 26?

ANSWER: Correct we are only renewing the huckbolts that are on the exterior of the superstructure at deck level. There are also 5 huck bolts that are to be renewed on the port and stbd side just forward of the engine room vents.

Question 5: WORK ITEM 4: Deta-Couple Installation

QUESTION: We have installed several of these systems utilizing both the ¾ inch wide and the ½ wide Deta-couple, what would you prefer to use?

ANSWER: ¾” inch wide Deta-couple is what the CG requires

Question 6: WORK ITEM 19: Fire Pump, Overhaul

QUESTION: Does the USCG have information on companies, which they have worked with in the past, which would be qualified to do this kind of overhauling, inspection, & testing?

ANSWER: The CG has used a company called Performance Pump CO Inc in Clakamas, OR to have this work item performed on a previous 52’MLB Fire pump

Question 7: WORK ITEM 28: Cathodic Protection / Zincs, Renew

TABLE 1 -

ZINC

ANODE

LIS T

QTY

TYPE

SIZE

LOCATION

6 Zinc, Barrel shape 2 1/8” diameter Port & Starboard s hafts (3 6 Zinc, Rectangle s h 12” x 6” Hull – 6 locations

QUESTION: There are different thicknesses for this zinc size. Are we to use the 1 ¼” x 6” x 12” bolt ons?

ANSWER: Yes that is the correct size.

Question 8: WORK ITEM 33: Mast Inspect and Repair

3.3 Repair. The Contractor shall remove, straighten, and

install mast assembly

QUESTION: Is it possible to get pictures of the mast to see the extent of repairs needed?

ANSWER: The mast is bent back about 2” just forward of where it rests on the snap back screen bracket in the secured position.

Question 9: WORK ITEM 22: Non Machinery Bilge, Internal Surfaces, Preserve WORK ITEM 23: Decks – Exterior, Preserve WORK ITEM 24: U/W Body, Preserve (100%) WORK ITEM 25: Hull Plating Freeboard, Preserve “100%” WORK ITEM 26: Superstructure, Preserve “100%” WORK ITEM 27: Bilge, Engine Room, Internal surfaces, Preserve

QUESTION: Just needed verification that all of these work items is to have the surface prep to SSPC-SP 10/NACE No. 2 sand blasted surface?

ANSWER: Yes that is correct

Question 10: WORK ITEM 22: Non Machinery Bilge, Internal Surfaces, Preserve WORK ITEM 27: Bilge, Engine Room, Internal surfaces, Preserve

QUESTION: Just needed verification that both of these work items, surface areas, is from the deck plate frame work down including the frame work and the top of the water tank?

Question 11: WORK ITEM 27: Bilge, Engine Room, Internal surfaces, Preserve

QUESTION: Just needed verification that the bilge surface areas also include the entire MDE frames, fire pump frames, battery frames, and all the other brackets and frames that are in that bilge area as well?

Question 12: WORK ITEM 23: Decks – Exterior, Preserve

(“Non-Skid Broadcast Grit” System)

QUESTION: Are we to maintain the same non-skid configurations and patterns, such as corner radiuses etc, which is existing on the boat?

File details come from the government source that posted it. Updated .