QUESTIONS_and_ANSWERS--AE_Svs-HDEC03-17-R-0001.pdf

PDF 72 KB Posted

Attached to
Architect-Engineer Services for IDIQ Contract with the Defense Commissary Agency (DeCA)
Solicitation number
HDEC03-17-R-0001
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a federal contract opportunity for Architect and Engineering Services issued by the Defense Commissary Agency (DeCA). Firms are requested to submit Standard Form 330 to be considered for indefinite delivery, indefinite quantity contracts for architectural and engineering services to support new and existing commissary and other DoD facilities worldwide. Services include Title I design and Title II construction phase work. Evaluations will be based on professional qualifications, specialized experience in commissary design, capability to complete multiple concurrent projects, past performance, quality management, location, and small business participation. Responses are due by June 30, 2017. The contracts have a one-year base period and four option years, with a maximum value of $5 million per year for each of up to six awardees.

Questions and Answers--AE Svs-HDEC03-17-R-0001

View the file

Other files

File Type Posted
QUESTIONS_and_ANSWERS_2--AE_Svs-HDEC03-17-R-0001.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

HDEC03-17-R-0001

A-E Services

Architect and Engineering Services

Questions and Answers

QUESTION 1: Can you tell me the location the work will be produced?

ANSWER: The work will be produced at your office, however the projects requiring architect and engineering services will be in the general geographical area where a military installation currently exist or may be constructed worldwide.

QUESTION 2: Are you looking for complete teams or can we submit solely as a structural engineer?

ANSWER: The selected firms will need to provide all the required architectural and engineering services with the various disciplines.

QUESTION 3: Would it be possible to obtain a copy of the RFQ for IDIQ professional services?

ANSWER: No. There is no Request for Quote (RFQ) for this requirement. Refer to the submission requirements.

QUESTION 4: May I ask how many applications you normally received for projects such as this?

ANSWER: We are requesting SF330, not applications. We do not know how many SF330s will be submitted.

QUESTION 5: Do the applications come from about every state in the USA?

ANSWER: Yes, the SF330s can be submitted from about every state in the USA.

QUESTION 6: What are the size of the firms that normally apply?

ANSWER: Small and Large Businesses

QUESTION 7: We are an architecture firm in Utah with only 33 employees, would we be the smallest applicant?

ANSWER: No.

QUESTION 8: Is FBO the only way you post your upcoming projects or is there any other avenue that I should look into?

ANSWER: Yes. FedBizOpps (FBO) has been designated as the Government-wide Point of Entry (GPE) for any notice of agency requirements or agency solicitations for contract opportunities.

QUESTION 9: Do you have any other current projects right now that I should look into?

ANSWER: Refer to question #8.

QUESTION 10: We have a company plane, our owner is a pilot and we serve the national park service so we fly all around the nation performing architectural work for the government.

Knowing that, do you think we have a good chance to win the project?

ANSWER: Refer to Description of Services and Selection Criteria.

QUESTION 11: Can you please give parameters for the level of experience and other criteria for a Senior Refrigeration Engineer?

ANSWER: As stated in the Selection Criteria, “The evaluation will consider education, training, registration, relevant experience and longevity with the firm. To be considered relevant, all experience demonstrated in response to the Selection Criteria shall be within five (5) years of the date of this request and in the type required in this synopsis.”

QUESTION 12: Can you please provide the Small Business goal percentages that you’re hoping to achieve under this contract?

ANSWER: Small Business goal percentages will be provided to the A-E firms selected. Refer to the Contract Information section.

QUESTION 13: Will the covers, tabs and the 7, one-page narratives be included in the 60 page limit?

ANSWER: The covers and tabs are NOT included in the 60 page limit. The one-page narratives for each of the criteria are part of the 60 page limit.

QUESTION 14: Should font be larger than 10 pitch or 10 point?

ANSWER: Can be either pitch or point with font size 10 or larger.

QUESTION 15: Is it DeCA’s intent to replace the existing Title II contract with this new IDIQ contract as it includes both Title I and Title II services? Or is it the intent to complement or replace the existing DeCA Program Management contract, which typically provides Title II services, with this new IDIQ contract?

ANSWER: This is for a new Indefinite Delivery/Indefinite Quantity (IDIQ) contract for Architectural and Engineering Services, as referenced in the Description of Services.

QUESTON 16: Can the work be done under a registered architect as well as a professional engineer since this procurement is under NAICS 541310?

ANSWER: Yes, all work performed shall be under the direct control and supervision of the prime contractor’s principal owner, principal partner, or by a professional and experienced licensed architect/engineer employed by the prime contractor assigned as the responsible party.

QUESTION 17: We are interested in the subject solicitation and have significant nationwide commercial retail experience, with some facilities including small food markets, but do not have commissary or supermarket experience. Would other retail experience, including casework and all engineering services, be considered less relevant than the stated preference?

ANSWER: As long as your firm can provide the A-E services required as reference in the description of services and you meet all the seven criteria as stated in the Selection Criteria section.

File details come from the government source that posted it. Updated .