FWC 22.23-56 A#1 QA Final.pdf

PDF 117 KB Posted

Attached to
Online Shooting Range Safety Course
Solicitation number
RFP-03692
Issued by
Leon County, Florida

About this file

This document is an addendum to a solicitation from the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) for an Online Shooting Range Safety Course. The key details are as follows:

The FWC is seeking competitive proposals for the development and hosting of an online training course for shooting range safety. The contract term is for 5 years. Responses to the solicitation must be received by 2:00 PM ET on Friday, January 20, 2023. The solicitation includes questions from potential bidders and FWC's answers, which provide additional details. FWC has a budget of $35,000 for this project and is looking for a vendor that can provide the training statewide, with the ability to verify completion. The goal is to have a training program that civilians can complete before entering a shooting range, providing proof of safety course completion.

View the file

Other files

File Type Posted
FWC 22.23-56 RFP - Final.pdf PDF
FWC 22.23-56 A#2 QA Final.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Florida Fish and Wildlife Conservation Commission

Commissioners

Rodney Barreto

Chairman Coral Gables

Michael W. Sole Vice Chairman Sebastian

Steven Hudson Fort Lauderdale

Gary Lester Oxford

Gary Nicklaus Jupiter

Sonya Rood St. Augustine

Robert A. Spottswood

Key West

Office of the

Executive Director

Eric Sutton Executive Director

Thomas H. Eason, Ph.D.

Assistant Executive Director

Jennifer Fitzwater

Chief of Staff

850-487-3796

850-921-5786 FAX

Mana gin g fish and wildlife resourc e s for their long-te rm well-b ei n g and the benefi t of peopl e .

620 South Meridian Street

Tallahassee, Florida 32399-1600 Voice: 850-488-4676

Hearing/speech-impaired:

800-955-8771 (T)

800 955-8770 (V)

MyFWC.com

Finance and Budget Office

(850) 488-6551

DATE: JANUARY 10, 2023

ADDENDUM NO.: 1

BID NO.: FWC 22/23-56

BID TITLE: ONLINE SHOOTING RANGE SAFETY COURSE

UPDATE: QUESTIONS AND ANSWERS

The enclosed addendum has been issued for consideration in the preparation of your response to the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission’s

(FWC) Solicitation No. FWC 22/23-56, “Online Shooting Range Safety

Course”.

All responses to the subject solicitation must be received no later than 2:00

PM (ET) on Friday, January 20, 2023.

A response received after the exact time specified will not be considered.

Failure to file a protest within the time prescribed in Section 120.57(3), Florida Statutes (F.S.), or failure to post the bond or other security required by law within the time allowed for filing a bond shall constitute a waiver of proceedings under Chapter 120, Florida Statutes. Written notices, formal requests and proceedings must conform with the requirements set forth in

Chapter 28-110, Florida Administrative Code (F.A.C.). Protests must be filed with the Purchasing Office, Fish and Wildlife Conservation Commission, 1875

Orange Avenue East, Tallahassee, Florida 32311-6160 within the time prescribed in Section 120.57(3), F.S. and Chapter 28-110, F.A.C.

Sincerely, Ruth Heggen

FWC Procurement Manager

FWC 22/23-56, Addendum #1, Page 1 of 2

BEGIN ADDENDUM #1

Item #1 – Questions and Answers

Question #1: Budget or budget range?

Answer #1: $35,000

Question #2: What have you previously spent on training or hosting?

Answer #2: N/A

Question #3: Are you looking to have all 250,000 people take the current training for all

10 sites?

Answer #3: No, the training is the same for each site, but the customer does not have to take the training for each facility. The training will be accepted statewide.

Question #4: Do you have to take this training year over year?

Answer #4: No, the training will only need to be retaken if any changes are made to the original.

Question #5: Do you anticipate any changes to the course over the next 5 years (sine the contract is for 5 years)?

Answer #5: No.

Question #6: What most needs to change about the current learning (if any exists) and/or about the organization’s approach to learning?

Answer #6: Nothing – the goal is to be able to document those who have completed the video/program.

Question #7: What is the current pain points on the current training?

Answer #7: Not being able to verify if someone has watched the video.

Question #8: What is the feedback on the current training?

Answer #8: Excellent

FWC 22/23-56, Addendum #1, Page 2 of 2

Question #9: How does the client team describe the ideal learning experience?

Answer #9: Excellent

Question #10: What is their preferred learning authoring tool?

Answer #10: Unknown

Question #11: What does success look like for this specific project?

Answer #11: Civilians having the capability of doing the training before entering a shooting range, this way they can walk in, sign in, and go shoot. A person using one of our unmanned ranges would have proof that they took the safety course (this will be mandatory in the upcoming years).

Question #12: What did the group like and didn’t like about working with previous vendors. Whether it was process/communication/style/collaboration/team structure?

Answer #12: There have been no other vendors.

Question #13: What do you value most in the vendor relationship?

Answer #13: Getting the job done in a timely manner. Great communication.

END ADDENDUM #1

File details come from the government source that posted it. Updated .