QandAs.pdf
PDF 115 KB Posted
- Attached to
- FHFA DEIA Training Certification Program
- Solicitation number
- FHF-24-Q-0123
- Issued by
-
Federal Housing Finance Agency
About this file
This document contains a set of Questions and Answers related to a Request for Quotes (RFQ) for a DEIA Training Certification Program solicited by the Federal Housing Finance Agency (FHFA).
The key details are:
- This is a brand-new requirement, with no incumbent contractor.
- The program must be between 6 months and 1 year in duration, with virtual and in-person sessions, and no more than 8 hours per week for participants.
- FHFA anticipates around 20 participants in a single cohort, with flexible delivery format (in-person, virtual, or hybrid) as long as it uses Microsoft Teams or Zoom.
- Pricing should include the overall cost to administer the program, without any specific cost elements required.
- There is no set-aside for this opportunity, and FHFA does not have a preference for vendors with financial regulatory experience, as the focus is on DEIA training.
- Quotes are due by 12:00 pm ET on September 25, 2024, and must remain valid for at least 60 calendar days.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| QandAsupdated.pdf | ||
| FAR and FHFA Clauses.pdf | ||
| SOW DEIA Fellowship program2.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FHF-24-Q-0123 DEIA Training Certification Program
Questions and Answers
1. Is there a requirement this training be in-person, or can it be virtual?
Answer: Program will consist of both virtual and in person sessions with the option for hybrid for each.
2. I have a clarifying question regarding the below italicized requirement. This determines if we are qualified to resubmit.
While our facilitators are academic experts and practitioners, with advanced degrees (PhDs), in the DEIA field, the requirement states that they should be "authorized by an accredited college or university to assess and certify staff upon successful completion of the program."
Can you please clarify this for me? Does it mean that they have to hold an authorized certification from an institution in order to certify others?
Answer: No, the organization has to be accredited to provide FHFA employees certification and CEUs not the instructors.
3. We would like to know if this is a brand-new contract OR if there is (was) an incumbent performing these services.
If not brand new, could you please provide the current / previous contract number?
Answer: There is no current incumbent, and it is a brand-new requirement.
4. Does FHFA have a preference for program duration (6 months or 1 year)?
Answer: Once awarded vendors should be able to create a course curriculum that is no shorter than 6 months but no longer that 1 year. If the program can be completed within 6 months without putting excess strain on the employees that would be fine but if it needs to extend 1 year we are ok with that.
5. How many participants does FHFA anticipate enrolling in the program? Does FHFA anticipate more than one cohort?
Answer: Around 20 and no there will be only one award made
6. What is FHFA's preference for program delivery (in-person, virtual, or hybrid)?
Answer: See Answer for question 1
7. Are there any specific technology requirements or restrictions for virtual elements of the program?
Answer: Yes, the format must be Microsoft Teams or Zoom.
8. Are there any specific timeframes or blackout periods we should be aware of when planning the program schedule?
Answer: Federal holidays, Mondays and Fridays are off limits. The week of Thanksgiving and Christmas should also be avoided.
9. What is the expected time commitment for participants (e.g., hours per week)?
Answer: There should be no more than 8 hours per week.
10. Are there any preferred Continuing Education Unit (CEU) providers or standards?
Answer: No.
11. Would FHFA like to see any specific cost elements included in the pricing proposal?
Answer: No, pricing should consist of the price the organization is charging to administer the program.
12. Is there a preference for vendors with specific experience in the financial regulatory sector?
Answer: No, the program is focused on DEIA and not the financial regulatory sector.
13. We are a WOSB and EDWOSB. Is there a set-aside for this project?
Answer: No, this is not a set-aside
File details come from the government source that posted it. Updated .