ATTACH 5 - Amendment_1.pdf
PDF 314 KB Posted
- Attached to
- REPAIR EXTERIOR AND INTERIOR, BLDG 510
- Solicitation number
- FA670320B0006
About this file
This amendment to a solicitation provides answers to questions from potential bidders for a federal contract to repair the exterior and interior of Building 510 at Dobbins Air Force Base. The scope of work includes replacing the fascia board, painting exterior surfaces, leveling floors, replacing hallway shelves, repainting interior walls, caulking, replacing the roofing system, replacing and refinishing flooring, insulating walls in the supervisor's office and redesigning office spaces, upgrading the building's electrical system, and replacing the HVAC system. The amendment clarifies that asbestos and lead-based paint abatement are not expected to be required but would be addressed in a change order if found. It also confirms that drawings and calculations will be required for any modifications to the building and that the lighting fixture schedule and specifications provide details on light fixtures.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| DA2.pdf | ||
| 1987_Survey.pdf.PDF | ||
| Sign In Sheet_BLDG_510 (2).pdf | ||
| ATTACH 3 - Wage Determination.pdf | ||
| ATTACH 1 - Specifications.pdf | ||
| ATTACH 2 - Drawings.pdf | ||
| ATTACH 4 - Financial Worksheet.pdf | ||
| Solicitation - FA670320B0006.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
R
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended. is not extended.
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a) By completing items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NUMBER AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER
NUMBER IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of person authorized to sign)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA
(Signature of Contracting Officer)
16C. DATE SIGNED
Previous edition unusable STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016) Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQUISITION NUMBER 5. PROJECT NUMBER (If applicable)
6. ISSUED BY CODE 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (Number, street, county, State and ZIP Code) (X) 9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
CODE FACILITY CODE
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
Section B - Supplies or Services & Prices or Costs
The following CLIN(s) / SLIN(s) were modified:
0001 - Contractor to provide all labor, materials, equipment, supervision, and transportation necessary to complete all requirements /work in accordance with the attached Specification and Drawings for Project FGWB
14-0020 REPAIR EXTERIOR AND INTERIOR, BUILDING 510
INFORMATION FROM TO
CIN 00000000000005384934
Section J - List of Attachments
The following attachments were added:
ATTACH 5 - Amendment 1 - ANSWERS TO BIDDERS QUESTIONS
Miscellaneous text in this section has been modified to:
ATTACH 5 - Amendment 1 - ANSWERS TO BIDDERS QUESTIONS
FA670320B00060001
Solicitation# FA670320B0006
REPAIR EXTERIOR AND INTERIOR, BUILDING 510
Attachment 5
1. QUESTION: Please provide the asbestos survey to quantify the items to be demo’ed that contain asbestos.
ANSWER: Asbestos was found on the floor tiling. This has already been removed. Survey attached (1987 Survey).
2. QUESTION: Please provide the lead paint survey to allow for the quantification of the abatement required.
ANSWER: We do not have a survey. During the last renovation the lead paint was removed. Drawing DA2 showed the requirements.
3. QUESTION: I am not finding details on the Jace panel for the cellar on the prints.
ANSWER: The drawings do not have the details of the panel. The panel box will need to be constructed for a NEMA 3R rating. The panel box will need to be lockable. The size of the panel will be field determined due to the different components that could be used. The panel must have some spare space for future expansion or replacement components. A drawing needs to be submitted on how the components will be placed inside the panel to include spacing.
4. QUESTION: Are the UMCS graphics required to be programmed on the server? Yes, The Government wants the graphics on the server (Use KIT PX graphic file) to include alarms and trends on the server. All the points need to be on the
JACE. The general contractor is responsible for integrating the Bldg. controls with the existing base UMCS. The general contractor will also be responsible for any additional programs or licensing to integrate said controls. All tools necessary for modifications to system are to stay on the server. This includes utility data such as electric, natural gas, and water consumption.
5. QUESTION: Is there a requirement for abatement in addition to a hazmat report?
If the results come back positive, will the abatement be addressed as a change order?
ANSWER: Asbestos and lead based paint is not expected to be found in this building.
Abatement has previously been performed in an older renovation project. In the event that there is still asbestos or lead based paint then a new abatement process will be required. This would be addressed in a change order.
6. Specification section 099000 # 1.4.1.2 calls for a batch quality conformance test. Is this testing required or will product literature be acceptable if approved during the submittal process?
ANSWER: Batch quality conformance testing will not be required. Approved product literature will be acceptable.
Solicitation# FA670320B0006
REPAIR EXTERIOR AND INTERIOR, BUILDING 510
Attachment 5
7. QUESTION: A few different specification sections call for drawings and/or calculations. Will the drawings provided by CROFT be sufficient, or will additional drawings be required?
ANSWER: Drawings and calculations will be required. Any modification will require updated drawings. CROFT drawings could be used if they meet the requirements in the specification.
8. QUESTION: The mechanical drawings show new aluminum louvers on the exterior building and the architectural shows to prep and paint the existing area. Is this referring to the trim and casing for the louvers? Please confirm.
ANSWER: AD201 keynote three says prep, prime, and paint existing wood surfaces. A-
201 keynote three says prime and paint exterior wood surfaces. The new louvers will be aluminum. Only wood surfaces will require prep, prime, and paint. The exposed wood around the aluminum louver would meet this requirement.
9. QUESTION: Specification section 250511 mentions some testing and reports to be done that are “G” government required. However, these sections also begin with text in brackets that imply these are for government reference only. Please confirm these are not required.
ANSWER: These are required. The brackets refer to Control Correlation Identifier (CCI) or other cybersecurity references.
10. QUESTION: What are the type of lights to be installed? I wasn't able to pinpoint the specifics.
ANSWER: Drawing E-501 has the lighting fixture schedule. Specifications 26 51 00, 26
52 00.00 40, and 26 53 00.00 40 also has other specific information.
| Amendment 1 |
| 510 Pre-Bid Questions |
| IDCode: |
| Page: 1 |
| Pages: 2 |
| AmendNo: 0001 |
| EffDate: 9/9/2020 |
| ReqNo: F5B3238121AW01 |
| ProjNo: FGWB 14-0020 |
| IssCode: FA6703 |
| AdmCode: |
| IssuedBy: FA6703 94 LG LGC |
1538 ATLANTIC AVE
ADMINISTRATIVE ONLY NO REQUISITIONS
DOBBINS AFB, GA 30069-4824
United States Robert Glanowski, Telephone: 6786555282 Email: robert.glanowski@us.af.mil
| AdminBy: |
| ContractorNameAdd: |
| SolNo: FA670320B0006 |
| SolChg: 1 |
| SolDate: 8/19/2020 |
| AwardChg: |
| AwardNo: |
| Code: |
| FacCode: |
| AwardDate: |
| Amended: 1 |
| OffrExt: |
| OffrNoEx: 1 |
| NoCopies: 1 |
| ApprData: See Section G |
| ChgeOrd: |
| ChgeOrder: |
| Modify: |
| SuppAgre: |
| SuppAuth: |
| ModOthr: |
| OthrSpec: |
| NoReq: 1 |
| Require: |
| Copies: |
| Descript: The purpose of this Amendment is to: |
1. Answer Questions Submitted by Potential Bidders.
| ContNameTitle: |
| CoNameTitle: Kenneth Jacob |
Email: kenneth.jacob.1@us.af.mil Telephone: 6786555745
| ContDate: |
| CODate: |
File details come from the government source that posted it. Updated .