Questions and Answers 07 Nov 2024.pdf
PDF 78 KB Posted
- Attached to
- 86 MXG C-130 Wash & Lube Services Contract II
- Solicitation number
- FA561325Q0001
About this file
This document contains Questions and Answers related to a federal contract opportunity for FA561325Q0001 C-130 Wash Services. Key details include:
The contract is for C-130 wash and lube services at Ramstein Air Base, Germany. The performance work statement provides details on the temperature and power supply in the hangar, the scheduling of washes, facility management, hazardous material handling, contractor access to office/break space and storage, and the number of aircraft to be washed. It also addresses contractor requirements for providing lifts, the turnover process, training, use of active duty personnel, insurance, and phase-in/out planning. Offerors are required to attend a site visit on 23 October 2024 to access the facility and ask questions. The solicitation number is FA561325Q0001 and it is being issued by the Department of the Air Force United States Air Forces in Europe - Air Forces Africa.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| AMENDED_Performance Work Statement.pdf | ||
| Attachment 3 - Past Performance Questionaire.docx | DOCX document | |
| Attachment 4 - DD 254.pdf | ||
| Attachment 2 - Pricing Worksheet.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment 1 - Performance Work Statement.pdf | ||
| Combo.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers for
FA561325Q0001 C-130 Wash Services 07 November 2024 including Site Visit from 23 October 2024
Question 1: How are the temperature conditions in the Hangar? How is the power supply?
Answer 1: The temperature in the hangar is steady. The heating system was renewed as of 2024; therefore, no freezing is anticipated in winter. Power supply is steady as well.
Question 2: How and when will washes be scheduled?
Answer 2: As the wash hangar is a shared space, the team holds mandatory Weekly Shared Resources, where the weekly schedule including washes is discussed, see Performance Work Statement (PWS) section 4.3. IAW section 4.2 of the PWS, washes may be scheduled seven (7) days a week but are predominantly scheduled on weekends.
Question 3: Is the facility managed?
Answer 3: Yes, the building is managed, with the 86 MXS facility manager’s office being in the same hangar as the contractor’s quarters. (See PWS section 6.1.1)
Question 4: How is empty hazmat container removal handled?
Answer 4: IAW section 4.9.2, the contractor will be responsible to transport the empty containers to the designated deposit. The contractor is required to provide the necessary vehicles IAW 7.5 of the PWS.
Question 5: Will the contractor have access to a break room/office space?
Answer 5: Yes, a secure office and break/changing room is provided at site. The office features a computer that allows for contractor access to all needed Technical Orders (TO). The contractor has exclusive access to the space, with the exception of the annual Ramstein Bazaar. The Bazaar uses the washing hangar including the contractor office/break room, sufficient notice will be given ahead of the event.
Question 6: Does the contractor have to tow the airplanes?
Answer 6: Please refer to PWS section 5.1 for details on towing the airplanes.
Question 7: How long does it take Quality Control to show up after a wash?
Answer 7: To call Quality Control Inspection after a wash, the official phone line shall be used, which creates a call log. After call, Quality Control has a 60 min window to respond. PWS section 5.7 was updated accordingly.
Question 8: Is there room for storage at the facility?
Answer 8: Yes, aside from the contractor office, a storage cage is provided for contractor equipment. This cage will also house the Government Furnished Equipment and will be exclusively used by the contractor, see section 6.1.1 PWS. The other storage cages in the facility may not be used.
Question 9: How many aircrafts will be washed as part of this contract?
Answer 9: There are 15 + 2 Aircrafts that will need washing. Amount may temporarily vary due to mission needs.
Question 10: The solicitation talks about genie lifts having to be purchased by the contractor, however there are some on site. Can the contractor not use the ones on site?
Answer 10: The genie lifts provided on site are not high enough to reach over the aircraft tail, therefore the contractor will be responsible for providing a lift capable of allowing the contractor to wash the top of the aircraft and vertical stab.
Question 11: What does the turnover entail, will it be held with the Government or the incumbent?
Answer 11: Turnover will be mainly with the Government; certain areas of the turnover may include the incumbent contractor. The turnover will include (but is not limited to) introduction to the team and facility, training, safety instructions, current procedures etc., please see section 3 of the PWS.
Question 12: Will a Safety Data Sheet (SDS) be provided?
Answer 12: Yes, SDS will be provided.
Question 13: What does training include?
Answer 13: Initial training will be provided by the Government. A detailed training plan will be created and submitted by the contractor after that, see PWS
3.1.1. The training shall be comprehensive in nature.
Question 14: Will the contractor be able to rely on Active Duty (AD) personnel employment for the work being conducted?
Answer 14: While off-duty employment of AD personnel is possible, it is not encouraged and should remain on a case-by-case basis. The contractor must be able to provide required manpower without AD personnel, PWS section 11.7.
Question 15: What insurances does the contractor need?
Answer 15: IAW FAR Clause 52.228-5, Insurance-Work on a Government Installation, the Contractor is required to comply with the minimum insurance required in FAR 28.307. The Contractor’s insurance must also cover loss/damage of aircraft and equipment. The contractor shall notify the CO and provide proof that insurance has been obtained prior to starting work. (Section 4.10.3.1). The Government does not provide insurance to the contractor.
Question 16: Can the current phase-in/out plan be provided to ensure compliance with existing agreements and government expectations?
Answer 16: There is no current phase-in/out plan that can be shared, as the individual process varies between companies. The minimal outlines of the phase-in plan are provided in PWS section 3.1 and could include a milestone schedule how long it takes until the contractor is able to fully perform/turn over work to successor completely.
Question 17: What insurance provider is currently utilized, and can contracted services be added to the existing policy for loss/damage of aircraft and equipment?
Answer 17: Please refer to Answer 15. The Government is not involved in the incumbent contractor’s insurance.
Question 18: Are the fall protection harnesses, gloves, safety boots, raingear, and safety glasses/goggles located in the CTK security cage included in the Government Furnished Equipment (GFE)?
Answer 18: The Government will provide the GFE identified in Addendum B (PWS 6.1.2). Other items will not be provided as GFE.
Question 19: Are the existing vehicles and personnel lifts to facilitate the proper cleaning of the C-130 vertical tail and Static Display Aircraft included in the Government Furnished Equipment?
Answer 19: Please refer to Answers 4, 10, 14 and 18.
File details come from the government source that posted it. Updated .