QA___FA5270-13-T-0011______Amendment_01.pdf
PDF 53 KB Posted
- Attached to
- Dorm 629 and 630 Carpet Installation
- Solicitation number
- FA5270-13-T-0011
About this file
Please see attached Q A.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTION (Q) & ANSWER (A)
RFQ No. FA5270-13-T-0011 Installation of Carpet/Tile at Bldg 629 and 630, Kadena Air Base, Okinawa, Japan
Page
Section
Para
Question & Answer
2 of 8 1.1 1.1.
Q: Will the Contractor be able to place temporary container(s) within the facility premise for the disposal of removed carpet?
A: Yes. The POC will instruct the awardee of the place were the awardee can place the container where is won’t impede free flow of traffic and emergency service vehicles.
2 of 8 1.1 1.1.4, 1.1.5.1-2
Q: If the rooms are occupied throughout the contracted work period, will the contractor have a designated area for preparation of new carpets?
A: The rooms should not be occupied but if the room is occupied they will be allowed to work in the common areas to prepare the carpet.
3 of 8 PWS 1.1.8.1 Q: Cove base: Existing carpet has pad underneath at Bldg. 629 and there will be a gap between existing cove base and new carpet unless the cove base is lowered because the surface level of new carpet will be lower. Existing cove base can not be reused after removed because it will be cut and/or stretched when remove and old glue will come attached on the cove base. Does the offer quote to replace all cove base with new GFM at Bldg 629?
A: The contractor must replace the cove base with new cove base. Please include this into the quote
3 of 8 PWS 1.8.1.2 Q: Edge Strip: Currently edge strips are installed in front of the permanent type threshold at Bldg. 629 because the carpet has pad underneath but no edge strips are installed at Bldg. 630 because the carpet has no pad. According to the PWS new carpet will not have pad underneath. Does the offorer include installation of aluminum edge strip in the quote?
A: The aluminum edge strips if damaged and not able to be used for the new carpet the contract needs to replace it. Please include this into the quote.
3 of
SF 1449 Item No.
Q: Unit Price: Existing carpet installation method at Bldg. 629 and Bldg. 630 are not the same. The carpet has pad underneath at Bldg. 629 and no pad at Bldg. 630. The unit price for each building is different because removal of existing carpet and pad with double stick installation method and the disposal at Bldg. 629 cost more than Bldg. 630.
Also the cost for each building will be different depending on the answers to above questions for Para 1.1.8.1 and 1.1.8.2. Will the price item for each building be separated?
A: There is existing padding in Dorm 629 that needs to be removed, Dorm 630 doesn’t have any exisiting padding. Padding installation is not part of this contract in any way.
2 1 Q: Is there any product information such as catalog cuts available for the Government- Furnished Carpet and tile?
A: Contractors were resonsible for taking photos of carpet during the pre-proposal site visit. The carpet that is being installed is the same as the carpet that is exisiting.
N/A Q: The floor plans provided do not show any measurements. Can the Government provide more detail drawings including the measurements?
A: Not Available.
2 1 Q: In the description of services it doesn’t say anything about the installation of Government-furnished tile. Is this correct?
A: The government furnished tile must be installed in the designated area that has been provided in the drawing. Please see updated Performance Work Statement.
5 2 2.1.1 Q: The PWS says that tile is provided by the Government. Does the tiles in each individual room need to be removed and replaced also? Also, do we need to remove and replace the tiles at the bottom of the stairway and the steps going up to the 4th floor. Is this RFQ just for the removal and replacement of carpet? Because in the Government Furnished Materials it states Tile is provided.
A: Only the carpet will be replaced in the individual rooms. The stairwell tile will not be replaced at this time. Tile will be installed in the places that are designated on the drawing for the hallways.
5 1.4 1 Q: 200 square yards are minimum requirement to complete carpet installation per day.
Do we have to provide new carpet for the area removed at the same day when we meets the minimum requirement? I mean, can we provide new carpet for the area removed next day?
A: Please see updated Performance Work Statement.
N/A Q: Will the Bldgs be occupied during construction time?
A: Yes the building will have residents still living there but the floor that the contractor will be working on will not be occupied.
5 2.1 1 Q: Would you tell me the dimension of the tile furnished by
Government?
A: The tile size is 1ft x 1ft
N/A Q: Would you tell me the type of tiles to be installed at entrance hall? Is it vinyl or ceramic tile?
A: vinyl
3 1.1.8 1 Q: Do we have to remove existing cove base and reinstall?
A: Yes
N/A Q: If we cause the damage for existing items, would you give us information about the material to repair?
A: Yes. Contractor will be liable for any damage to Government Property. The cost of the damage will be calculated reasonably by the customer at the time of the incidient.
5 2.1 1 Q: Would you tell us the type of carpet furnished by Government? Is it roll type?
A: It is rolled carpet.
5 2.1 1 Q: Would you tell us the dimension of the carpet? (Length, Wide, Thickness and Weight)
A: Contractors were resonsible for taking photos of carpet during the pre-proposal site visit. The carpet that is being installed is the same as the carpet that is exisiting.
5 2.1 1 Q: Who will provide sponge for new carpet installation as underlaying material? Government or contractor?
A: Padding, or as you refered to it as “sponge”, will not be reinstalled to either dorm. Padding currently only exists in Dorm 629 and it will be removed.
N/A Q: Can we cut the carpet at storage room? Do we have any place to cut the carpet except site? It might be difficult to cut the carpet at the site because the space to cut is not enough at the site.
A: The carpet is located on Kadena AB the awardee will be able to cut the carpet. The building number will be supplied to the awardee.
N/A Attachm ent 4
Q: Is it just sample form because different project title is in there? Can we use our own form?
A: Please see the updated Attachment 4 document, contractors shall only submit this attachment as present/past performance.
Ditto Q: Can we provide subcontractor’s past/present performance information if offorer obtain the consent letter from their subcontractor?
A: Include subcontractors past performance. The same standards exist for subcontractors past performance as prime contractors past performance which means it can only go as far back as 3 years.
Ditto Q: Do you accept present/past performance information which is 5 years ago? How many information do we have to provide? Do you have a minimum requirement?
A: We will only accept present/past performance that is within the past 3 years. Contractors shall fill in the information requested in Attachment 4.
File details come from the government source that posted it. Updated .