Courier_Services_Q&A_Document.pdf

PDF 88 KB Posted

Attached to
Medical Courier Services
Solicitation number
FA486117QB004_Medical_Courier_Services
Issued by

About this file

Questions and Answers Document

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Courier Services Q&A documents

1. Does this include transporting Select Agents? If so, how often?

Answer: Select Agents will need to be transported daily which includes: Blood Specimens, Cultures (various), Tissue Samples, Urine (Cups or tubes)

2. Is any of the medication radioactive?

Answer: No

3. Does Housekeeping accept the hazardous waste or does the contractor need to have access to a waste facility?

Answer: Housekeeping will dispose of the biohazard water by their contact services.

4. How will the notices for routine requests and STATs be given? Ie. Phone call, email, etc.

Answer: STATs will be notified by phone call, see PWS para 2.1.5.

5. Will the delivery notices be given twice daily? (based on the 10 estimated deliveries per week)

Answer: The Creech Clinic will provide the courier service contractor a checklist of items needing to be completed on that day. The checklist will vary on a daily basis based on the needs of the day.

The courier service will start at the Creech Clinic to pick up labs, records, biohazards, equipment, and other medical materials listed within the contract. If there is any delivery back to the Creech Clinic from Nellis AFB then they would deliver back to Creech. This will be coordinated by the Government representative to the contractor regarding what is needed for the day.

6. Who is the contractor currently performing the work?

Answer: Service is currently being performed by military members as an additional duty.

7. What are the vehicle sizes required?

Answers: All deliveries will be small enough to be made in a compact size vehicle.

8. What is the maximum and typical load for linen deliveries? How much do bags weigh? How far do the bags need to be carried to the courier vehicle?

Answer: Estimated 1-3 times per week, they will weight approximately 10-15lbs, and they may need to be carried 10-20 feet.

9. What is “ACC Family Day” and how will it affect the contract?

Answer: ACC Family Days are down days for military personnel and courier services will not be required on those days.

10. Does 800-1000 and 1400-1600 refer to pick up-delivery, or the pickup time windows?

Answer: Pick-up time windows.

11. What is the required turnaround time for STAT deliveries? At what hours of the day will STAT deliveries be called?

Answer: PWS para 1.1.3 states that the contractor shall arrive within 1 hour of receiving a STAT call, and shall deliver within 1 hour of the pick-up time. PWS para 4 states that request for work other than normal work hours is not an option. All STAT requests would be received between the hours of 7:30 – 4:00pm Monday – Friday.

12. Are daily return trips required for specimen, instruments, equipment or linen?

Answer: Yes, it is required on a daily basis for immunizations, labs, instruments, and equipment.

13. Will this contract be SCA enforced? After reviewing the solicitation on FBO, it contains language and dollar values regarding the Service Contract Act. This solicitation stipulates $15.16 minimum wage for courier drivers, $4.27 minimum H&W, Sick Time/Vacation. Do you verify now that those are the minimum required rates to be performed on this contract upon award?

Answer: This contract must be in compliance with SCA wages. The most recent SCA Wages will apply to the contract award.

14. A new SBA Final Rule regarding FAR Clause 52.219-14 Limitations on Subcontracting, dated June 30, 2016, reclassifies Independent Contractor drivers as Subcontractors - 13 CFR 125.6 "Work performed by an independent contractor shall be considered a subcontract." Please inform us how the AFB would like us to proceed upon award regarding this rule change given that it will affect our offer regarding pricing and performance.

Answer: All current regulations regarding FAR 52.219-14 Limitations on Subcontracting shall be complied with in regard to this solicitation and resulting award.

15. Will the contractor need to provide a freezer and/or refrigerator?

Answer: The courier service contractor will be required to transport specimens in temperature controlled refrigerator.

16. Does the freezer/refrigerator required to have a temperature control feature for specific temperature settings?

Answer: Yes, specimens need to be stored in a controlled environment and the refrigerator will can maintain the temperature.

17. What size of the cooler or refrigerator will be required to adequately store the expected volume of specimens?

Answer: Recommended, not mandatory, Specifications Capacity: 14 Litre External dimensions: H 398 W 442 D 284

Net Weight: 11.5 Kg

18. Does the government provide coolers to transport lab specimens to the courier vehicle?

Answer: No, this will need to be provided by the contractor.

19. Will all Biohazard Waste be stored in red bags for transport by the courier? Will all Biohazardous waste be delivered to housekeeping at Michael O'Callaghan Federal Medical Center or are they to be disposed of at a different location? Will housekeeping properly dispose of the biohazardous waste or is the contractor responsible to dispose of the waste. If so, is the disposal site for the hazardous waste on or off base?

Answer: The Biohazard waste will be stored in a red and transported by the courier. Additionally, the bags will be placed in a container for delivery to housekeeping at the Michael O'Callaghan Federal Medical Center. Housekeeping will then dispose of the biohazard water by their contact services.

20. Approximately how many hours will be dedicated to filing records?

Answer: None, records will to be dropped at Michael O'Callaghan Federal Medical Center at Flight Medicine, Admin area, or at the dental clinic. PWS para 1.1.6 has been updated to reflect this.

21. Will all items be picked up at the Clinic Front Desk of Creech Medical Center or are there different pick-up locations for Laboratory specimens, equipment, and Immunizations as no specific pick-up location is mentioned?

Answer: The Creech Clinic is small in size. Labs, equipment, and immunizations is located in one area.

22. Ref. Section 3 - "Current projections anticipate an estimated 10 deliveries per week or 300 estimated hours and approximately 5 STAT deliveries per month". Assuming the 10 deliveries is calculated by 2 round trip deliveries (morning and afternoon) Monday - Friday, how is the 300 estimated hours calculated?

Answer: Estimated hours has been revised to approximately 1,160 hours per year based on approximately 2 hours for each delivery. PWS Section 3 has been updated.

23. Are there specific insurance requirements for the transport of Hazard Waste?

Answer: The contractor will have to comply with any state and federal regulations regarding insurance for transporting hazardous waste.

24. Will the National Crime Institute Center (NCIC) investigation for each employee be completed by the government or contractor? If it is the contractor's responsibility, will the cost of the investigation be the paid by the government?

Answer: No NCIC investigation is required. Courier drivers will just need to pass a basic background check, conducted by the government, to access the installation.

File details come from the government source that posted it. Updated .