Attachment 5 - Questions and Answers.docx

DOCX document 24 KB Posted

Attached to
Asbestos Abatement - B1411 Barbershop
Solicitation number
FA480324QB069
Issued by

About this file

This document contains Questions and Answers related to Solicitation FA480324QB069 for Asbestos Abatement services at the B1411 Barbershop on Shaw AFB in South Carolina.

The key details are: The abatement is for approximately 721 square feet of floor tile and mastic, with 2 layers of material that is non-friable. The contractor is responsible for relocating cabinets, chairs, mats, and two pedestal sinks, and performing abatement in the hallway, restrooms, and mechanical room. No full containment is required. CLIN 0001 refers to the base bid for the asbestos abatement work. The contractor must provide all required certifications per SCDHEC Regulation 61-86.1.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA480324QB069

Attachment 4

Attachment 5 - QUESTIONS WITH ANSWERS 3 May 2024

Questions and Answers: B1411 Barbershop Asbestos Abatement

Question 1: Are any pictures of the work site available?

Answer: Yes, see the photos in attachment 6.

Question 2: Is the flooring material in friable (damaged) condition? If so, what portion of the overall area is damaged?

Answer: The material is non-friable.

Question 3: What is the address of the building the work will be taking place?

Answer: 413 Recreation St. Shaw AFB, SC 29152

Question 4: Are water and electrical power with a 50-amp breaker available?

Answer: Yes, water is internal to the building, there is a HVAC disconnect switch outside of the building with adequate power.

Question 5: Are there any cabinets, fixtures, or other objects in the work area that the abatement contractor will need to move to remove the flooring material?

Answer: Yes, all cabinets, chairs, and mats will need to be relocated to perform the abatement. In addition to the furniture, two pedestal sinks will need to be disconnected, moved for the abatement, and reconnected.

Question 6: How far into the hallway is the treatment necessary? Are there additional rooms?

Answer: All the hallway, to include in front of the storage closet, men’s restroom women’s restroom, and a small area in the mechanical room shall be removed.

Question 7: How many layers are in each area?

Answer: There are 2 layers in all areas except the mechanical room.

Question 8: Is full containment necessary?

Answer: No.

Question 9: Will the workers or other personnel be present during abatement?

Answer: No.

Question 10: Will tile needed to be taken out?

Answer: Yes.

Question 11: Is it the contractor’s responsibility to remove any cabinets, fixtures, or other objects in the work area?

Answer: Yes, see answer #2.

Question 12: The Amendment 1 indicates "quotes should include pricing for CLIN 0001". Can you clarify what CLIN 0001 is?

Answer: CLIN 0001 is the base bid. The contractor shall provide all personnel, equipment, supplies, facilities, transportation, tools, materials, supervision, and other items and non-personal services necessary to perform Asbestos Abatement of B 1411 Barber Shop (Abate approx.. 721 square feet of floor tile and mastic, 2 layers). As defined in this Performance Work Statement except for those items specified as government furnished property and services. The contractor shall perform to the standards in this contract.

Question 13: Can you provide a list of all the reps and certs needed to ensure all of the appropriate documentation is attached?

Answer: Provide all Certs as specified by SCDHEC Regulation 61-86.1.

*End of Questions and Answers

File details come from the government source that posted it. Updated .