FA4659-14-R-0007_Amendment_02.pdf
PDF 180 KB Posted
- Attached to
- Grounds Maintenance Services Synopsis Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA4659-14-R-0007
About this file
FA4659-14-R-0007 Amendment 02 - Answers Questions
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| FA4659-14-R-0007Site_Visit_Attendees.pdf | ||
| Solicitation_amendment.pdf | ||
| 2._DOLWD_2005-2407-13.pdf | ||
| 4._Financial_institution_reference_sheet1.pdf | ||
| Solicitation_Cover_Letter.pdf | ||
| 5._Quality_Assurance_Surveillance_Plan_(QASP).pdf | ||
| 3._Past_Performance_Questionaire.pdf | ||
| FA4659-14-R-0007_SF1449-RFP.pdf | ||
| 1._PWS_Grounds_MX2.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
F2A3E24034AQ01
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
30-105-04EXCEPTION TO SF 30
APPROVED BY OIRM 11-84
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83)
Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
The reason for this amendment to FA4659-14-R-0007, Grounds Maintenance, is to answ er questions and attach the sign in sheet from the site visit.
A. See attached list of questions/answ ers regarding this acquisition.
B. See attached list of attendees from the site visit on 4 Jun 14.
C. The proposal due date is extended to 18 Jun 14.
D. No other changes.
1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
J 1 5
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
BY 10-Jun-2014
16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X FA4659-14-R-0007
X 9B. DATED (SEE ITEM 11)
16-May-2014
10B. DATED (SEE ITEM 13)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.
Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE
RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN
REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE
CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)
6. ISSUED BY
3. EFFECTIVE DATE
10-Jun-2014
CODE
319 CONTRACTING FLIGHT
575 TUSKEGEE AIRMEN BLVD
GRAND FORKS AFB ND 58205 6436
FA4659 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
CODE
See Item 6
FACILITY CODECODE
EMAIL:TEL:
FA4659-14-R-0007
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
The following items are applicable to this modification:
SUMMARY
SUMMARY OF CHANGES
SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET
SOLICITATION/CONTRACT FORM
The required response date/time has changed from 16-Jun-2014 02:00 PM to 18-Jun-2014 02:00 PM.
The following are a list of questions and answers from the government regarding this acquisition:
1. Q: PWS 1.1.2. Edge. States “the contractor shall edge sidewalks, driveways, street edges, curbs, and other hard surfaced areas located within the improved grounds so that the grass height matches the surrounding area grasses.”
Please clarify if the asphalt along roadways (never edged before) is included in this requirement?
Answer: Asphalt does not require edging.
2. Q: PWS 1.1.2. Edge. States “removal of crack vegetation from expansion joints and cracks in sidewalks, driveways, curbs, and other hard surfaces”. Appendix A only states 243030 l.f. of edging. Are parking lots and roads included? Is l. f. of cracks in pavement included in the 240030 l.f?
Answer: The estimated qty is all inclusive and includes parking lots and roads.
3. Q: PWS 1.1.2. Edge. States “removal of crack vegetation from expansion joints and cracks in sidewalks, driveways, curbs, and other hard surfaces”. Appendix A only states 243030 l.f. of edging. What is the amount of area of roads and parking lots?
Answer: Roads and Parking lots not segregated.
4. Q: PWS 1.1.3. Trim. Is chemical eradication of the turf permitted for trimming around obstacles permitted?
Answer: No
5. Q: PWS 1.1.3. Trim. Can you provide a list of herbicides approved for Chemical trimming of turf on Grand Forks
AFB?
Answer: Contractor shall submit their intended chemicals to government for approval.
6. Q: PWS 1.1.8. Pest Control. Can you provide a list of herbicides approved for chemicals for airfield pavement joints on Grand Forks AFB?
Answer: Contractor shall submit their intended chemicals to government for approval.
7. Q: PWS 1.1.4.2. Maintenance of irrigation systems. States “the contactor shall be responsible for day-to-day operation of the base wide automated irrigation systems. Please clarify the government’s expectation as to how often the automated irrigation systems need to be inspected. Weekly, Bi-Monthly, or Monthly?
Answer: Performance Based, must remain operational. No min or max inspections.
8. Q: PWS 1.1.6. Detritus Removal. The solicitation states “Detritus Removal is all areas In Appendix A. Please clarify that the contractor is only responsible for 2 frequencies of removal @ 460.5 acres.
Answer: Correct 2 ea. frequencies and COR will issue task order.
9. Q: PWS 1.1.8. Pest Control. The solicitation states “pest control is in “airfield pavement and cracks”. Please clarify that the contractor is only responsible 247 acres as stated in appendix A, item 10.
Answer: 247 acres Is the estimated quantity.
10. Q: PWS 1.1.8.2. Noxious Weed Control. Is Grand Fork AFB currently controlling the Noxious weeds to the standards in the solicitation?
Answer: Grand Forks AFB has a stand alone noxious weed control contract.
11. Q: Detritus Removal. The 1449, item 0002 AF states estimated qty of 460.50 acres from 1 May through 30
Sept. However the appendix A states 460.5 acre times (2) occurrences for a total of 921 acres .Please clarify that the contractor is only responsible for a contract total of 460.5 acres.
Answer: Correct 460.5* 2 event s =921 acres. COR will issue task order.
12. Q: Prune Shrubs. The 1449, item 0002 AH states estimated qty of 1,250 each from 1 May through 30 Sept.
Should it state 5 months for qty? Please clarify that the contractor is only responsible for a contract total of 1,250 each per year.
Answer: 1250 per year and a COR will issue task order.
13. Q: Un-Improved mowing. The 1449, item 0003 AC states estimated qty of 70 acre from 1 May through 30
Sept. Should it state 5 months for qty? Please clarify that the contractor is only responsible for a contract total of 70 each per year.
Answer: Task order not to exceed 70 acres may be issued to contractor.
14. Q: there is no know amount of BASH mowing stated in appendix A. What is the amount of BASH acres to be mowed? Bash is represented on the map as semi-improved.
Answer: Current contractor maintains at 7” (within BASH and Semi-improved standards)
15. Q: Are gravel parking lots required to be herbicided and maintained in the PWS?
16. Q: Are asphalt roads and parking lots required to be edged?
17. Q: Are asphalt areas on base a part of the PWS for herbiciding joints and edging?
Answer: Herbicide joints, edging not required.
18. Q: Are the cracks in broken concrete pads included in the PWS for herbicide treatment?
Answer: Yes
19. Q: Is policing of storm damage considered firm fixed price or will a task order be issued?
Answer: Task order will be issued.
20. Q: the 1449 item 0006ab states “sidewalk and ice removal – MTF” Q .What is an “MTF”? There are no qty stated in appendix A for “MTF”
Answer: Military Treatment Facility (MTF=Clinic), estimated Estimated 1300 LF of sidewalk.
21. Q: PWS 1.6.1.Snow/ Ice Removal Q. What is the width of all the sidewalks to be maintained ?
Answer: Sidewalks vary from 4’-7’ feet . PWS requires a min of 3’ to be cleared.
22. Q: PWS 1.2.1.1. BASH mowing: Appendix A has no amount indicated. Grounds maintenance map has no legend or colored area to indicate BASH area. What is the amount of area for BASH mowing?
Answer: Indicated on map as semi-improved see answer to #13
23. Q: PWS 1.2.1.1. BASH mowing: Appendix A has no amount indicated. Grounds maintenance map has no legend or colored area to indicate BASH area. Is BASH mowing acreage included in the semi- improved total acres?
Answer: Same as #13/#22
24. Q: PWS 1.6.1. Snow/ice removal states priority 1, 2, and 3 requirements however there is no indication of the amount for each type of area in appendix A, only a total amount. Q: What is the amount of area for each type priority? Will the gov’t include the area on the grounds maintenance map that was provided?
Answer: Estimates Priority 1 B109,1300LF/B168&120,700LF/B121, 150LF and each handicap parking spot is estimated at 325 SF.
Estimated Priority 2 B108,453LF/ B241, 527LF/B307, 675LF.
25. Q: PWS 1.6.1.3. Snow fence what is the size of the rolls of fence? How many stakes per roll are to be installed?
How much time will the contractor have to install/remove fence from time the work order is issued?
Answer: Contract specifies 1-15 October, task order will be issued to contractor, rolls are approx. 25ft each and as many stakes are needed to ensure they stay up (performance based)
26. Q: PWS 1.2.1.3. Land fill cap: Is land fill cap mowing acreage included in the semi- improved total acres?
Answer: Yes Estimated 96 Acres
27. Q: PWS 1.2.1.4. Lagoons: Is lagoons mowing acreage included in the semi- improved total acres?
28. Q: PWS 1.2.1.4. Lagoons: what is the amount of lagoons mowing acreage?
Answer: Estimated 30 Acres
29. Q: On the grounds maintenance map provided, the ball field areas are colored in. Are the ball fields areas included in the contract?
Answer: Yes, the shaded brown areas represent the dirt and are not included in grounds maintenance.
30. Q: On the grounds maintenance map provided, the ball fields areas are colored in. what level of service do the ball fields receive?
Answer: Dirt areas not part of grounds maintenance all other areas are and are clearly marked on provide map.
31. Q: On the grounds maintenance map provided, the ball fields areas are colored in. What is the amount of area for the ball fields?
Answer: See #29 and #30.
32. Q: PWS 1.1.10.grounds maintenance map has a legend and color for vegetative beds. Appendix A has no amount listed for cultivation. Prune shrubs states area beneath shrubs shall be kept free of vegetation. What is the amount of area to be cultivated / sprayed?
Answer: The intent of this paragraph is for pruning. Vegetative beds will not be maintained with the exception of a task order for pruning. Therefore there is no cultivation. The COR will issue task order for pruning.
33. Q: The PWS refers to a BASH area. The CLINs xxx3AD also refer to BASH area. There is not a listing of acres in appendix A nor is it shown on the map. Is the semi improved shown as 6-7 on appendix A the area around the runways? Is this area considered BASH or semi improved and is there other areas that are considered BASH?
Answer: Considered part of the BASH area, mapped as semi-improved and current contractor maintains at 7"
34. Q: The area around the airfield that is listed as unimproved seems to be much more than 100 acres, which is what is listed in appendix A (9). Could this be the BASH area and if so what is the acreage?
Answer: It is BASH, mapped as unimproved, short growing season and severe winter controls grass height. Only
70 acres of unimproved mowing required and COR will issue task order.
35. Q: The debris is listed as only being picked up 2x per year in appendix A. Is this correct?
Answer: 460.5 acres twice per year and task order will be written.
36. Q: The PWS refers to removing snow from paved areas, docks etc. The CLINs, appendix A and the maps only refer to snow removal on sidewalks. Please clarify.
Answer: Sidewalks only, facility managers responsible for dock and steps.
37. Q: Is there a certain time frame allowed to finish a snow removal?
Answer: Time to complete is listed in PWS
38. Q: Is ice melt allowed?
Answer: Yes, must provide submittal for approval
39. Q: Is the current contract a hubzone set aside?
(End of Summary of Changes)
File details come from the government source that posted it. Updated .