Attachment 3 - List of Questions and Answers.pdf

PDF 103 KB Posted

Attached to
Golf Simulator
Solicitation number
FA448624Q0017
Issued by

About this file

This document is a list of questions and answers related to a Request for Quote (RFQ) for a golf simulator (Solicitation Number FA448624Q0017) issued by the Department of the Air Force United States Air Forces in Europe - Air Forces Africa.

The key details are: The golf simulator is to be installed at Lajes Field in Terceira, Portugal. The RFQ is a full and open competition, with no requirement for the company to be registered in Portugal. The onsite instructors must speak English, and the system must be compatible with EU/220v power. Shipping will be directly to Lajes Field, Portugal, with an estimated installation date of May 2025. The maximum dimensions for the simulator are provided. Quotes must be submitted electronically by 2:00PM local time on Thursday, 19 September 2024 and will be valid until 30 September 2024. No site visit will be scheduled. Pricing must be in US Dollars, not Euros.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA448624Q0017 – Golf Simulator

List of questions and answers

Question 1 - Is a vat required?

Answer: VAT is not required.

Question 2 - Is the company required to be registered in Portugal?

Answer: This is a full and open competition. No the company is not required to be registered in Portugal.

Question 3 - Should the onsite instructors speak Portuguese or English?

Answer: Onsite instructors shall speak English.

Question 4 - The shipping address is in Cumberland PA from there the government ships it to Portugal and the contractor installs it in Portugal?

Answer: Install is Lajes, Portugal.

Queston 5 - Is there an estimated ship by / install by date?

Answer: May 2025

Question 6 - Can you confirm that the system is supposed to be compatible with eu plug?

Answer: EU / 220v

Question 7 - The golf simulator is to be installed in a current racquetball court, which has a wood floor. Is this installation to be permanent or needs to be prepared, in the future, for a possible retrofitting for racquetball practice?

Answer: Permanent installation

Question 8 - According to the solicitation, the delivery point will be in the USA (PA). Since there are

Golf Simulators Reps in Europe, can the proposal consider direct delivery at Lajes Field?

Answer: Yes.

Question 9 - As an alternative, can the price be presented in Euros?

Answer: No. Price is USD.

Question 10 - Will a site visit be scheduled?

Answer: No.

Question 11 - I would like to know what the maximum ceiling is for this proposal?

Answer: - length: 38.5ft / 11,74 meters

- width: 16.6ft / 5,06 meters

- height: 23.5ft / 7,16 meters

Question 12- Can you please provide some clarification regarding the delivery and project address? Is it required to deliver the product at the Government Consolidation point address (New Cumberland, PA), and then execute its’ installation at Lajes Field, Terceira, Portugal? If so, when should it be installed in Portugal?

Answer: Shipping has been adjusted to the commercial address for Lajes Field. The Government

Consolidation point address will no longer be part of this requirement, please see shipping instructions that have been updated.

File details come from the government source that posted it. Updated .