Amendment 2 - Attachment 3 - Solicitation FA442724Q0063- Questions and Answers.pdf

PDF 176 KB Posted

Attached to
MFT 24-32 Base Education IT Technician
Solicitation number
FA442724Q0063
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to a federal contract opportunity for a Part-Time Base Education IT Technician at Travis Air Force Base in California.

The key details are: The work hours are from 0730-1230 hours Monday-Friday, with the technician not working more than 5 hours per day unless coordinated with the government. The work is to be performed on-site at the Education Center on the base. The government will not share its independent cost estimate with potential offerors. The responses are due no later than May 20, 2024 at 1200 PDT. The contractor must provide a detailed technical description of the proposed resources, including proof of at least 1 year of recent experience with A+ and Security+ certifications. This is a new requirement as the previous contract FA442719FA015 is expiring. There is only one technician position required. No facility clearance is needed for the contractor or employee.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Current As Of: 17 May 2024

Questions and Answers

Requirement: MFT 24-32 Base Education IT Technician Solicitation ID: FA442724Q0063

Question 1 : Please confirm expected working hours, how many hours per day? PART TIME or FULL

TIME?

Answer 1: The expected work hour schedule is 0730- 1230 hrs, member will not work more than 5 hours per day unless coordinated with Chief, Education & Training Section. This is considered part time.

Question 2: Is the work to be performed remotely or @ "TRAVIS AFB, CA 94535-2632" Answer 2: In accordance with the PWS, work will be performed on site.

- Section 1.2, 60 FSS/FSDE, 530 Hickam Ave, Bldg 249, Travis AFB, CA 94535

- Section 4.1, The Contractor will report to for work each scheduled workday to the Education

Center (Bldg. 249) in support of all Education and Training functions and will perform work from this location.

Question 3: Ballpark rates?

Answer 3: The Governments independent estimate will not be shared with potential offerors.

Question 4 : Is the Response date May 20th?

Answer 4: In accordance with the SAM.gov solicitation, all responses are due no later than 20 May 2024 at 1200 PDT.

Question 5: Please clarify if we need to submit the resume for the position of "Base Education IT Technician" along with the response. If yes, could the agency confirm how many resumes are required for this position?

Answer 5: In accordance with the SAM.gov solicitation, please see section 9(i) - The vendor shall provide a detailed description and specification of the items included in the quote. The information submitted must be sufficient for the Government to assess the technical capability of these items to fulfill the same or similar end results as the solicited specifications.

- Additionally, in accordance with the PWS, section 3 – Qualifications. Candidate must have a proven minimum of one-year current experience with certifications in both the hardware and software applications: A+ and Security+. Experience with (AFAEMS), network, and testing updates from Defense Language Proficiency Test (DLPT) Windows Private Desktop System, My Learning Career Development Course (CDC) Assessment System, and other updates as necessary is desired but not mandatory. "Current" experience is defined as any experience within the past 5 years.

Question 6: Are we required to demonstrate the technical capabilities of the proposed resource in our response?

Answer 6: Demonstration is not required. However, please see question 5.

Question 7: Could the agency confirm the total budget allocated for this contract?

Answer 7: The Governments independent estimate will not be shared with potential offerors.

Question 8: How many hours of support per month or per year is required per IT technician?

Answer 8: In accordance with the PWS, section 4.2 - The contractor work hours will be 0730 -1230 Monday - Friday (M-F) each week, excluding federal holidays unless otherwise notified. Exact days and times of the services will be determined by the government representatives in advance and may be modified according to changing program needs. If the scheduled work hours/days must be cancelled due to an emergency, the contractor must provide notice as soon as possible.

*Please note, ‘Exact days and times of the services will be determined by the government representatives in advance and may be modified according to changing program needs’ will only be a result of scheduling impacts outside the control of the Education Office

Question 9: How many IT Technicians are required to support the need?

Answer 9: One Technician

Question 10: Is this a new requirement or follow-on?

Answer 10: This is a new requirement for an expiring contract.

Question 11: How many IT Technicians are currently supporting the user base for this need?

Answer 11: One technician

Question 12: Are there any challenges that the users are facing with the current support that they are trying to resolve with the renewal?

Answer 12: No

Question 13: Will the Government consider the request of extending the proposal due date by 1 week?

Answer 13: The contract will not be extended by a week. However, should there be an extension, the SAM.gov solicitation will be updated and all interested parties informed immediately.

Question 14: Is there an incumbent, if yes, can you please provide Company Name, Contract Pricing, Length of Years of contract, and How many Full Time Employees (FTE’s)?

Answer 14: Yes, the current expiring contract is FA442719FA015. Please visit FPDS-NG for additional details.

Question 15: Can you please provide how many FTE’s are required and Titles? If not then, I would need to know how many computer systems are there, types, versions, also including type of database? This will help me determine how many FTE’s are required.

mailto:https://www.fpds.gov/fpdsng_cms/index.php/en/

Answer 15: This PWS is for a part time position.

Question 16: Is this a new requirement or a recompete? If it's a recompete, could you please provide the incumbent's details?

Answer 16: This will be a new contract for an existing need. The current contract, FA442719FA015, is expiring. Please visit FPDS-NG for additional details

Question 17: Are there any pain points?

Answer 17: None with current contract – not real sure how to response to this question?

Question 18: Is there are preference for local vendors?

Answer 18: In accordance with the PWS, work will be performed on site.

- Section 1.2, 60 FSS/FSDE, 530 Hickam Ave, Bldg 249, Travis AFB, CA 94535

- Section 4.1, The Contractor will report to for work each scheduled workday to the Education

Center (Bldg. 249) in support of all Education and Training functions and will perform work from this location.

Question 19: It would be extremely helpful if you could provide the previous spending or anticipated budget details for this effort. This information is vital for us to prepare a competitive quote.

Answer 19: Government independent estimate will not be shared with potential offerors, however the current contract FA442719FA015, can be viewed at FPDS-NG for additional details.

Question 20: Are we correct to understand that this requirement is for a single position?

Answer 20: Yes

Question 21: Do we need to submit an actual resume for the Information Technology Specialist with our quote?

Answer 21: In accordance with the SAM.gov solicitation, please see section 9(i) - The vendor shall provide a detailed description and specification of the items included in the quote. The information submitted must be sufficient for the Government to assess the technical capability of these items to fulfill the same or similar end results as the solicited specifications.

- Additionally, in accordance with the PWS, section 3 – Qualifications. Candidate must have a proven minimum of one-year current experience with certifications in both the hardware and software applications: A+ and Security+. Experience with (AFAEMS), network, and testing updates from Defense Language Proficiency Test (DLPT) Windows Private Desktop System, My Learning Career Development Course (CDC) Assessment System, and other updates as necessary is desired but not mandatory.

"Current" experience is defined as any experience within the past 5 years.

Question 22: Could you please clarify what we need to submit to address – “Technical capability of the item offered to meet the Government requirement in accordance with the Performance Work Statement. The vendor shall provide a detailed description and specification of the items included in the quote. The information submitted must be sufficient for the Government to assess the technical capability of these items to fulfill the same or similar end results as the solicited specifications” Answer 22: Please see response 21.

Question 23: What is the number of hours that the Information Technology specialist has to work per year?

Answer 23: In accordance with the PWS, section 4.2 - The contractor work hours will be 0730 -1230 Monday - Friday (M-F) each week, excluding federal holidays unless otherwise notified. Exact days and times of the services will be determined by the government representatives in advance and may be modified according to changing program needs. If the scheduled work hours/days must be cancelled due to an emergency, the contractor must provide notice as soon as possible.

Question 24: What do you value most in a commercial collaboration with vendors?

Answer 24: Thorough reading of the Performance Work Statement, Instruction to Offerors, and Evaluation Factors.

Question 25: Could you please consider extending the due date by a day or two?

Answer 25: Should there be an extension, the SAM.gov solicitation will be updated and all interested parties informed immediately.

Question 26: Is this a new Requirement or Re-work?

If rework, Can Government provide the following Incumbent details?

Contract No.

Value Contractor Name Answer 26: Please see Question 10 and 14 from the Q&A

Question 27: What are the annual hours for this requirement?

Answer 27: Please see Question 1 and 8 from the Q&A

Question 28: Under the CLINS Table for Pricing, Does Quantity 12 mean 12 months?

Answer 28: That is correct, the quantity 12 means 12 months

Question 29: Is this a hard Copy Submission or email Submission?

Question 29: Combined synopsis updated on page 6, section 16, to specify quotes will be submitted via electronic submission only.

Question 30: What is the difference between Delivery Date:270 Days after receipt of contract and 60 calendar days from the date specified for receipt of offers?

Answer 30: The combined synopsis, page 3, section 8, was updated to remove delivery date language.

“60 calendar days from the date specified for receipt of offers” means all potential offers will hold the prices within their offer for 60 calendar days from date specified.

Question 31: Does Contractor or Contractor employee require any facility clearance?

Answer 31: No

Question 32: Do we need to submit Resume for Information Technology specialist?

Answer 32: Please see question 21 and 22 from the Q&A

Question 33: What is the Level of Effort on this Project?

Answer 33: Unsure of the question, but please refer to the PWS, sections 2 – Specific tasks and 3 – Qualifications.

File details come from the government source that posted it. Updated .