AFB Hurlburt Question Answers.pdf
PDF 311 KB Posted
- Attached to
- Security Cameras
- Solicitation number
- FA441724Q0175
About this file
This document appears to be a set of Questions and Answers (Q&A) related to a federal contract opportunity for a Security Camera System at Hurlburt Field, FL.
The key details are:
- The solicitation number is FA441724Q0175, and the contract is for the Department of the Air Force Special Operations Command.
- The Q&A covers topics such as camera configuration, power requirements, recording specifications, existing equipment, maintenance requirements, and the number and locations of cameras required per building.
- The contract involves installing new cameras, NVRs, conduit, and cabling across 6 buildings, with a requirement for 80 cameras total.
- There is an existing NVR system in one of the buildings that the new cameras must integrate with.
- The required hardware must be NDAA and BAA compliant, but not TAA compliant.
- The Q&A also addresses site visit logistics and the bid due date.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AFB Hurlburt: Questions with recommendations for consideration after the Site Walk held on 7/15
1. Please confirm that the camera-to-NVR configuration of cameras and the associated recording NVR to which they are to be wired is acceptable, as best seen fit by the contractor.
ANSWER #1: Technically, this recommended option would work, however it would be more than intended NVR’s. The course of action discussed during the site visit was to have just 1 more NVR per building excluding 67 given that it already has the second NVR controlling A & B wing.
2. Please confirm if all LAN rooms have existing and available 120VAC receptacles or if installation of any additional 120VAC circuits/receptacles in any of the LAN rooms will be required.
ANSWER #2: YES
3. Please clarify minimum recording requirements to allow proper sizing of NVR storage databases:
⁻ Recording retention (e.g., 15-days, 30-days, etc.)
Recommendation is for 30-days
⁻ Minimum recorded resolution of cameras (e.g., 2MP, 4MP, etc.)
Recommendation is 2MP (Megapixel) recorded resolution
⁻ Minimum recorded frame rate of cameras (e.g., 10 FPS, 15 FPS, etc.)
Recommendation is 15 Frames Per Section (FPS)
ANSWER #3: 30 DAYS RECORDING
3B: 2MP
3C: 15 FPS
4. Please confirm there is no existing CCTV equipment that is required to be removed as part of this effort, or that needs to be connected to this solution.
ANSWER #4: CONFIRMED NOTHING WILL NEED TO BE REMOVED
5. Are there any maintenance or extended support functions requested to be offered by the installation contractor? Periodic preventative maintenance and/or corrective maintenance following completion of installation? If so, what will the period of performance for those be, and what will the requirements be?
ANSWER #5: THE RECOMMENDED WARRANTY SERVICE IS RECOMMENDED.
6. How many cameras are there per bldg? The RFQ states 80 cameras total, but we'd like to how are they divided into the bldgs.
ANSWER #6:
90367 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90367 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90368 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90368 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90368 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90368 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90369 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90369 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90369 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90369 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90358 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90358 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90358 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90358 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
91009 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
91009 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
91009 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
91009 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90352 2ND FLOOR 4 CAMERAS.
90352 3RD FLOOR 4 CAMERAS.
7. Is 1 SOCONS/PKC expecting 1 network for ALL bldgs or can each bldg have its own system, and then viewed as one in a web browser or mobile app? According to the RFQ it looks like 5 systems, however we want to be absolutely sure.
ANSWER #7: NOTHING CAN BE ON THE NETWORK. EACH BUILDING WILL HAVE ITS OWN STAND-
ALONE NVR.
8. The drawing only shows 4 bldgs, however the RFQ SOW Section 1.2 Buildings, depicts 6 bldgs.
ANSWER #8: BULDINGS 67,68,69,58,09 ARE ALL THE SAME. 52 IS THE SAME LAYOUT EXCEPT ONLY
HAS ONE WING.
9. Section 1.1 Item (1) list 5 36-Ch NVR, however Section 1.2.1 List 32-Ch NVR. Please clarify and advise
ANSWER #9: TYPO FOR 1.2.1, SHOULD BE 36.
10. Can contractor propose installation of a cloud based system known as Verkada, providing each cameras has enough hard drive space to meet the SOW requirements?
ANSWER #10: NO
11. Statement of Work CAO 28 June 2024 1SOCES Dormitory Security Camera Surveillance System Sec
1.1 states 5 NVR’s however, 1.2 states 6 buildings, can you clarify this?
ANSWER #11: BUILDING 90367 ALREADY HAS A 36 CHANNEL NVR SYSTEM WITH ENOUGH SPACE.
12. 1.2.1 The contractor shall install new cameras, new 32-channel NVR’s, new conduit and CAT 5 cables, new 24”……….. Is 32 a typo?
ANSWER #12: YES
13. Will Contractor be permitted to store a POD or other conex container on site during installation
ANSWER #13: NO
14. I was looking over the scope of the work and it mentions removing existing equipment. I assume this is just the current NVR's and not the existing cameras if correct or are we just adding to the existing system?
ANSWER #14: THERE IS NOTHING THAT WILL NEED TO BE REMOVED.
15. Please call out the quantity of cameras for each building, also call out on the drawings the location of each camera required.
ANSWER #15:
90367 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90367 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90368 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90368 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90368 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90368 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90369 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90369 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90369 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90369 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90358 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90358 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90358 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
90358 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
91009 2ND FLOOR A WING 4 CAMERAS.
91009 2ND FLOOR B WING 4 CAMERAS.
91009 3RD FLOOR A WING 4 CAMERAS.
91009 3RD FLOOR B WING 4 CAMERAS.
90352 2ND FLOOR 4 CAMERAS.
90352 3RD FLOOR 4 CAMERAS.
CAMERA MARKING ARE INDICATED WITH RED DOTS ON THE ABOVE DRAWING.
16. 1.2. Buildings The Contractor is required to install new cameras and systems on the 2nd and 3 rd floors in the following six (6) buildings: (1) 90367 A & B wing 3rd floor (2) 90368 A & B wing (3) 90369 A & B wing (4) 90358 A & B wing (5) 91009 A & B wing (6) 90352 ANSWER #16: (1) 90367 A & B wing 3rd floor ONLY (2) 90368 A & B wing 2ND AND 3RD FLOOR (3) 90369 A & B wing 2ND AND 3RD FLOOR (4) 90358 A & B wing 2ND AND 3RD FLOOR (5) 91009 A & B wing 2ND AND 3RD
FLOOR (6) 90352 ONLY ONE WING 2ND AND 3RD FLOOR
17. Please confirm new camera cabling will run to the 2nd floor IDF and that is where the NVR, UPS, switch, etc will be installed. Can the government identify where the MDF/IDFs are located on the floor plan / drawings?
ANSWER #17: YES A AND B WINGS 2ND AND 3RD FLOOR CAMERAS WILL BE RAN TO A NVR ON THE 2ND FLOOR. THE ROOMS AVAILABLE FOR INSTALLATION OF THE NVR’S ARE MARKED IN GREEN IN THE
ABOVE DRAWINGS.
18. Can the government identify where the MDF/IDFs are located on the floor plan / drawings?
ANSWER #18: THE ROOMS AVAILABLE FOR INSTALLATION OF THE NVR’S ARE MARKED IN GREEN IN
THE ABOVE DRAWINGS.
19. During the site visit, it was noted that some of the cable runs may exceed 300'. Please confirm if a small midspan device, possibly in a NEMA box, can be mounted on the exterior of the buildings if needed.
ANSWER #19: IF THIS IS REQUIRED TO HAVE COMPLIANCY
20. During the site visit, it was noted there are existing camera systems at these buildings' first floors.
Please clarify if the new cameras are integrating with the existing systems, the existing cameras are being integrated with the new NVRs, or will each building have 2 different camera systems?
ANSWER #20: IT WILL BE 2 DIFFERENT CAMERA SYSTEMS. WE WILL NOT HAVE TO INTEGRATE THE
EXISTING CAMERAS WITH THE NEW CAMERAS TO BE INSTALLED.
21. During the site visit, it was noted that in B90367 3rd Floor A&B, there is an existing NVR the newly installed cameras will need to work with. Please confirm.
a. If correct, please confirm the existing NVR has enough licenses for the new cameras?
ANSWER #21A: CORRECT THIS IS THE ONLY BUILDING WE WILL NEED TO WORK WITH THE
EXISTING NVR ON THE SECOND FLOOR. THE NVR SYSTEM DOES HAVE ADEQUATE SPACE FOR
THE ADDITIONAL 8 CAMERAS.
b. Who is responsible for integrating the cameras on the existing system.
ANSWER #21B: THE INSTALLING CONTRACTOR.
c. Can the Government provide the software version currently being utilized for the Video Management System for the Building where there is an existing NVR?
ANSWER #21C: I CAN TRY TO GET THIS FROM THE PREVIOUS INSTALLING CONTRACTOR.
d. Can the government please share with us the brand name and version of the existing NVR?
ANSWER #21B: THE BRAND OF EQUIPMENT THAT IS CURRENTLY IN 67 2ND FLOOR IS VIVOTEK, EXACQVISION, AND MINUTE MAN POWER TECHNOLOGIES.
22. To confirm, per the RFP, all hardware must be NDAA, and BAA compliant, but not TAA compliant.
ANSWER #22: YES, PLEASE REFERENCE THE RFQ FOR MATERIALS
23. Please provide a map of desired camera locations by type.
ANSWER #23: INDICATED ON PICTURE ABOVE IN RED DOTS. DOME STYLE CAMERAS
24. It was stated during the site visit, that the Govt requires cameras to be mounted on the EXTERIOR near the corner of each wing on each floor (4 cameras per floor per wing). Please confirm.
ANSWER #24: CONFIRMED
25. Given the time frame between date questions are due, and the due date (2 days) would the Government please extend the due date to 5 days after the Government answers final questions? -
YES
26. Will the Government please provide a Site Visit Attendee List? – YES
27. Regarding the wage rates, do we use WD rates or GSA rates?
ANSWER #27: THE SOLICITATION SHOULD BE QUOTED AS A COMMODITY AND IS NOT BEING
HANDLED AS A SERVICE CONTRACT
File details come from the government source that posted it. Updated .