Questions and Answers FA441723QA001 22 Dec 22.pdf

PDF 136 KB Posted

Attached to
24 SOW STTS Instructors
Solicitation number
FA441723QA001
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation number FA441723QA001 for instructor services to support the Special Tactics Training Squadron at Hurlburt Field, Florida. The solicitation seeks pararescue, surveillance and reconnaissance, and combat control instructors to provide a minimum of four resumes collectively covering the listed specialties, with a maximum of ten resumes allowed. Instructors will provide 1920 hours of instruction annually on topics including airborne, maritime, live fire and demolitions training. The government will provide necessary personal protective equipment and uniforms for instructors.

View the file

Other files

Show all 22

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers FA441723QA001 22 Dec 22

1 Question. Will government consider adding FAR 52.219-14 to this solicitation to address similarly situated entities?

1 Answer. FAR 52.219-14 will not be added to the solicitation. There is no specific type of small business requested in the solicitation.

2 Question. Attachment 4 - Instructions.pdf / Part II - Technical Submission: Limited to no more than ten (10) pages. a.) Contractors shall submit resumes of potential instructors to verify personnel have the proper experience and qualifications. Are resumes part of the 10 pages?

2 Answer. Contractor resumes will be limited to three pages each. Submitted resumes will not count toward the ten-page proposal limit. Instructions have been updated to clarify the resume requirement.

3 Question. Requirement is for Surveillance Reconnaissance Instructors, Pararescue Instructors and Combat Control Instructors. Can the Past performance requirement be written to state at least two instructors to include at least one Surveillance and Reconnaissance instructor and one pararescue or combat control instructor?

3 Answer. The past performance requirement will remain as written.

4 Question. The government limits Part I Price Submission to two pages. Does the two pages include Attachment 6 or is this to allow offerors to provide an explanation/assumptions?

4 Answer. The two-page limitation is in addition to the price list provided at attachment 6. The two-page limitation will only apply to any information provided in addition to the price list at attachment 6.

5 Question. Subcontractor Documentation is also discussed in Part III of the Instructions stating that the consent letter be included in Past Performance.

Please confirm where all subcontractor teaming arrangement and consent letter documentation must be included: Part I, part III or both.

5 Answer. Subcontractor teaming arrangement information must be included in Part II and III as applicable. The Instructions to offerors at paragraph “H” have been updated to reflect Part II and

III.

6 Question. Please confirm that resumes are outside of the ten-page proposal limit.

Please confirm that resumes are to be no longer than three pages each.

6 Answer. Contractor resumes will be limited to three pages each. Submitted resumes will not count toward the ten-page proposal limit. The instructions to offerors and evaluation criteria have been updated to reflect the requirement for resumes.

7 Question. Is 12 pitch meant to be the same as 12 point? Do the font restrictions include graphics and tables or can the font used be no less than 8 point font in graphics and tables? Is there a requirement for typeface, e.g. Arial, Times New Roman?

7 Answer. Font must be 12 point. There is no specific typeface requirement. Text for tables and graphs shall be no less than 8 point font. The instructions to offerors has been updated to reflect the requirement.

8 Question. What is the minimum number of resumes to be submitted?

8 Answer. The minimum number of resumes that must be submitted is four covering at least the Pararescue Instructor (1 resume), Surveillance and Reconnaissance Instructor (2 resumes) and the Combat Control Instructor (1 resume). Resumes shall meet or exceed the qualifications as specified in the PWS. The instructions have been updated to clarify this requirement.

9 Question. Is there a maximum number of resumes to be provided in the event an offeror wishes to show depth?

9 Answer. The maximum number of resumes for this solicitation shall be 10 covering the separate instructor requirements. Resumes shall meet or exceed the qualifications as specified in the PWS. The instructions have been updated to clarify this requirement.

10 Question. Is there a single or multiple KEY resume requirement or are all to be considered key?

10 Answer. There are no KEY resume requirements considered. All submitted resumes shall meet or exceed the qualifications as specified in the PWS.

11 Question. Please confirm or clarify the below:

The staffing requirement is 1 x PJ 4 x SR 2 x CCT

And each is to perform 1920 hours of work.

11 Answer. The number of estimated instructor positions required for the performance under the solicitation is listed in Appendix A of the PWS. The number of staff is accurate based upon projected student attendance.

12 Question. Are offerors to recommend which LCAT is the site lead as part of the management plan, or does the government have a desired position that will be the site lead?

12 Answer. The Government does not have a desired position specified. The Contractor shall designate the site lead.

13 Question. Would the Government consider allowing 8 or 9 pitch text in tables and figures?

13 Answer. The 12 point font does not apply to graphics and tables. Smaller font is acceptable and should be no smaller than 8 point. The instructions have been updated to clarify the requirement.

14 Question. Will the cover page and table of contents be included in the page count?

14 Answer. Cover page and table of contents will not count against the page count limitation.

15 Question. Are there any other Specific contractor supplied Gear requirements for instructors when performing AIEs, In-Aircraft support, Field Operations? I.E. Helmets, in helmet communications - Peltors, ATAK devices, GPS, etc

15 Answer. The Government will provide personal protective gear required for each program of instruction. All PPE issued for contractors will be accountable on hand receipt from the STTS supply section.

16 Question. When supporting AIEs, In-aircraft duties or supporting FMPs there will be some requirement for Helmets, Peltors, personnel items. Cold Wx clothing, etc. Is this something GOVT will provide?

16 Answer. The Government will provide personal protective gear. Cold weather clothing may not be provided. All PPE issued for contractors will be accountable on hand receipt from the STTS supply section.

17 Question. What is the Minimum Instructor Ratio for each of the classes identified in the Attachment A Workload?

17 Answer. A draft STTS minimum instructor ratio (MIR) has been provided. Contracted instructors will augment DoD Civilian and military instructors already on staff.

17 Question. Can the Government provide the current class schedule so we can see how these courses are overlapped?

17 Answer. A current class schedule is not available. The class dates for 2023 have not been finalized and class schedule is currently unknown.

18 Question. Does the Teaming Agreement count against page count?

18 Answer. Teaming arrangement information will not count toward page count limitations.

19 Question. Is there a previous award RFQ or Solicitation for this activity?

19 Answer. FA441720P0199 was awarded to RESICUM International LLC for the previous acquisition. The current version of the PWS has significant changes and has increased in scope.

Previous contract award data would not accurately reflect the current requirement.

20 Question. Para 1.4.1. Will the government reimburse for submission of ATF Explosive Weapons Permits/Licenses required for contractors to handle explosives during demolitions training?

20 Answer. The ATF Explosives Weapons Permits/License are not required for instructor contractors. Active duty will transport all explosives. We run a basic demolitions course for the students and a demolition qualified (SOF or equivalent Course) would be required for the contract instructor to teach students with AD/GS instructors.

21 Question. Para 1.4.4. Will rope master refresher training be provided by the government?

21 Answer. All contract instructor who will fly and teach the AIE block of instruction would be provided Rope Master refresher training if they are non-current and to need to refresh their currency. Paragraph 4.10 of the PWS has been updated to reflect government provided training.

22 Question. Para 1.4.5. Will the government supply field uniforms and boots to instructors?

22 Answer. The contractor is responsible for ensuring the instructors meet the description of the PWS paragraph 1.4.5 with regard to personal appearance. The government (STTS) will provide the contractors with the required PPE and field uniforms to ensure all cadre are outfitted the same with safety always in mind. All PPE issued for contractors will be accountable on hand receipt from the STTS supply section.

23 Question. Para 1.4.6. Will the government allow/arrange for medical facilities on Hurlburt Field, FL or Eglin AFB, FL to complete recurring FAA Class III Flight Physical Requirements?

23 Answer. The contractor is responsible for ensuring the instructors meet the description of paragraph 1.4.6. The government will not arrange for completion of the recurring FAA Class III Flight Physical requirement.

24 Question. Paras 1.4.7, .8, & .9. Will the government provide the same Personal Protective Equipment (PPE) in order to comply with PWS requirements for familiarity of all gear and USAF/SOCOM regulations for performing maritime, airborne, and live fire training, boarding/disembarking military ground tactical, maritime, fixed wing and rotary wing aircraft.

24 Answer. The government (STTS) will provide the contractors with the required PPE and field uniforms to ensure all cadre are outfitted the same with safety always in mind. All PPE issued for contractors will be accountable on hand receipt from the STTS supply section.

25 Question. Paras 4.8 & 4.9.1.2. Can the government clarify the overtime topic? Contractors are not expected to work more than 80 hours in a two-week pay period, but the Site Lead can submit for anticipated reimbursable overtime expenses. Are there historical examples or precedent for overtime or additional labor hours performed?

25 Answer. Contractors are not expected to work more than 80 hours in a two-week pay period.

Paragraph 4.9.1.2 has been modified to delete the reference to overtime and reimbursement.

26 Question. Para 4.10. If there are training requirements for the entire instructor team due to emerging technologies and acquisition, will the government consider reimbursing a mobile training team course delivered on site at Hurlburt Field, FL instead of an off-site course in the event this is cost advantageous?

26 Answer. Training for emerging technologies will be provided by the Government as the need arises. Paragraph 4.10 has been revised to clarify recurring training along with newly identified training requirements.

27 Question. Appendix A. Can the government confirm that adequate training and oversight will be provided by the government in order to place the instructors on a commander’s designation letter for performing: Static Line and Free Fall Operations?

27 Answer. All instructor's (AD/GS and CTR's) fall under the provisions of a Standards and Evaluation office and Department of Training office providing guidance and oversight per AF regulation.

28 Question. Appendix A. Can the government confirm that adequate training and oversight will be provided by the government in order to place the instructors on a commander’s designation letter for performing: Static Line and Free Fall Operations?

28 Answer. Paragraph 4.10 of the PWS has been updated to reflect the government will provide refresher training. In addition, all instructor's (AD/GS and CTR's) fall under the provisions of a Standards and Evaluation office and Department of Training office providing guidance and oversight per AF regulation.

29 Question Are instructors expected to maintain jumpmaster qualifications?

ii. FW/RW CFF Techniques?

iii. Assault Zone Operations?

iv. Surveying Operations?

v. Demolitions?

vi. Rope Master Duties?

vii. Live Fire Range Safety Officer Duties?

viii. CRCC/RHIB Coxswain and Captains Duties?

ix. Dive Supervisor Duties?

29 Answer. Paragraph 4.10 of the PWS has been updated to reflect the government will provide refresher training. In addition, all instructor's (AD/GS and CTR's) fall under the provisions of a Standards and Evaluation office and Department of Training office providing guidance and oversight per AF regulation.

30 Question. Has the government determined a specific occupation code for Wage Determination of these positions?

30 Answer. No specific wage determination occupational code has been determined. The statement for equivalent rates has been provided. See FAR 52.222-42 for equivalent rate information.

File details come from the government source that posted it. Updated .