ESBD_File_347840_Addendum 2 RFQ 24-0109 Facilities Master Plan Services.pdf

PDF 199 KB Posted

Attached to
Facilities Master Plan Services
Solicitation number
24-0109A
Issued by
Webb County, Laredo City, Texas

About this file

This document is an Addendum to Request for Qualifications (RFQ) #24-0109 for Facilities Master Plan Services, issued by the Main Campus Purchasing Department of Laredo College in Texas. The addendum responds to questions received from interested participants regarding the scope of work, which includes reviewing the college's existing electrical, plumbing, sewer, storm drainage, water, and chiller systems, as well as campus technology infrastructure such as telecommunications, data/voice networks, audio-visual systems, and security/access control systems. Respondents are required to provide a maximum of five recent projects related to this work, with a minimum of three projects per named consultant. The due date for submissions is February 15, 2024, at 3:00 p.m., and no extension will be provided. The contract will be awarded to the chosen company, and the project budget will be negotiated.

The document does not provide specific pricing terms, set-asides, or funding sources. However, it indicates that the college's vision for short-term and long-term strategies for improvements will be planned out with the chosen company. The contract opportunity is located within the jurisdictions of Webb County and the City of Laredo, Texas.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

February 13, 2024

ADDENDUM II

RFQ Title: Facilities Master Plan Services

To participants who are interested in the RFQ#24-0109

1. Addendum response to questions:

Question 1: Section 2.2 (a) referenced “infrastructure and systems”. Can you please elaborate on the type of infrastructure and systems?

Answer: Electrical, plumbing, sewer, storm drainage, etc.

Question 2: Section 2.2 (e) states “reviewing of existing infrastructure”, is the required review based on onsite inspections/field verification or review of existing plan review?

Answer: All of the above as listed in the scope of work.

Question 3: Were water and chillers purposely left out of the third bullet in Section 2.2 (e)?

Answer: These systems will be included as with the storm drainage.

Question 4: Section 2.2 (i) first bullet references the “current campus guidelines”. Can a copy of the campus guidelines be provided?

Answer: Not at this time.

Question 5: Section 2.2 (i) Please provide clarity on the college’s definition of “Campus Technology”? Does the “technology” include but is not limited to telecommunications infrastructure, data/voice networks, audio visual systems, video security/access control systems, etc.?

Answer: Yes, it includes telecommunication, data/ voice networks, audio-visual systems, video security/ access control systems, etc.

Question 6: Section 2.2(j) first bullet, can you please define “Inground Infrastructure”.

Answer: Water lines, electrical lines, sewer lines, drainage lines, etc.

Question 7: Section 2.2 (k) What is the college’s vision on short-term and long-term strategies for improvements? In the introduction to the RFQ, the planning effort is over the next 15 years so we are asking for clarity on this item. Examples would be 3-year, 5-year, 10-year, etc.

Answer: This will be planned out with the chosen company.

Question 8: What is the project budget allocated for this project?

Answer: This part will be negotiated with the chosen company.

Question 9: Section 3.1 asks for a “maximum of five (5) recent projects for which you have provided service that is most related to this project. List a minimum of three (3) projects per named consultant”. For clarification purposes, is the total amount of projects

(5) from the prime firm + (3) per consultant or (5) projects in total?

Answer: For respondents and for each consultant that will be used for this project.

Question 10: To allow staff to respond to the questions above and provide respondents time to evaluate, can the due date for submittals be extended?

Answer: No extension will be provided.

Thank You, Miguel A. Rangel Interim Director of Purchasing Main Campus Purchasing Department (P-49) West End Washington Street Laredo, Texas 78040 Tel: 956-721-5126 Fax: 956-721-5122 miguel.rangel@laredo.edu mailto:miguel.rangel@laredo.edu

File details come from the government source that posted it. Updated .