SF30_Amendment_0002.pdf

PDF 305 KB Posted

Attached to
NWS Labor Relations Market Survey
Solicitation number
EA-133W-14-RQ-0278
Issued by

About this file

Amendment 0002 to EA-133W-14-RQ-0278

View the file

Other files

File Type Posted
Solicitation_Amendment_4_SF30.pdf PDF
Solicitation_Amendment_3_SF30.pdf PDF
SF30_Amendment_0001.pdf PDF
SF1449_EA-133W-14-RQ-0278.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. Name and Title of Signer (Type or Print) 16A. Name and title of Contracting Officer (Type or Print)

15B. Contractor/Offeror 15C. Date Signed 16B. United States of America

(Signature of Contracting Officer)

16C. Date Signed

(Signature of person authorized to sign)

NSN 7540-01-152-8070 30-105 STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

PREVIOUS EDITIONS UNUSABLE Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

1. Contract ID Code Page of Pages

1 3

2. Amendment/Modification No. 3. Effective Date 4. Requisition/Purchase Req. No. 5. Project No. (if applicable)

0002 May 8, 2014 NWWA0000-14-00099

6. Issued By Code AJ930073 7. Administered By (If other than Item 6) Code SEE BLOCK 6

NOAA/EASTERN REGIONAL ACQUISITION DIV

200 GRANBY STREET

8TH FLOOR

NORFOLK, VA 23510

8. Name and Address of Contractor (No., Street, County, and Zip Code) (X) 9A. Amendment of Solicitation No.

X

EA-133W-14-RQ-0278

9B. Date (See Item 11)

10A. Modification of Contract/Order No.

10B. Date (See Item 13)

Code Facility Code

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X

The above numbered solicitation is amended as set forth in item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended X is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning 1 copy of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDG-

MENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT

IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. Accounting and Appropriation Data (if required)

N/A

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACT/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

(x) A. This change order is issued pursuant to: (Specify authority) The changes set forth in item 14 are made in the Contract Order No. in item 10A.

B. The above numbered Contract/Order is modified to reflect the administrative changes (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

Set fourth item 14, pursuant to the authority of FAR 43.103 (b)

C. This supplemental agreement is entered into pursuant to authority of:

D. Other (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, X is required to sign this document and return one (1) copy to the issuing office.

14. Description of Amendment/Modification (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The RFQ is hereby modified to reflect the following changes:

A. The following language is removed from the synopsis: “Prospective contractors are also required to complete electronic annual representations and certifications at http://orca.bpn.gov in conjunction with the required SAM registration.”

http://orca.bpn.gov/

SF30 Continuation of Block Narrative Page 2 of 3

B. The following deliverable has been added to the table Section 7.0 of the Statement of Work, located in

Section C of the SF1449:

Deliverable Frequency # of Copies Medium/Format Submit To

Conclusion of

Environmental

Assessment

No later than six

(6) months after date of award.

Electronic

Document

Notification

NWS DAA, COTR

C. The following represents Contractor questions and answers received to date:

Labor Relations Market Survey Questions and Answers:

1. Please verify that the Solicitation is for Market Survey input. Portions of the Solicitation imply that the Solicitation is an

RFQ and that a contract may be awarded from this Solicitation.

Answer: This is the official solicitation. The RFQ that has been attached to the combined synopsis/solicitation is the official RFQ.

2. The Solicitation states that the services required hereunder shall be performed at various office locations across the

United States. The Solicitation further allocates a travel budget NTE $13,000 to support Contractor travel to remote office locations. Are these trips anticipated to four of the six Regional offices? Are any other locations under consideration for a

Contractor visit?

Answer: In an effort to gain a broader perspective in assessing our labor operations, we anticipate trips to these

Regional Offices to meet with NWS personnel that conduct Labor activities on the Regional level. At this time, we don’t consider any other locations for the Contractor to visit.

3. The Solicitation specified that the travel budget will support one trip to Sarasota, FL for two Contractor personnel.

Please identify the rationale that two Contractor employees would need to travel to Sarasota.

Answer: Sarasota is the location of the NWSEO (Union) President. Our rationale was to remain consistent with our travel needs to the Regional Offices. In this instance, it is not a mandatory requirement that two Contractors are necessary to travel to Sarasota.

4. We understand that the National Weather Service Employees Organization represents approximately 4,000 employees throughout the National Oceanic and Atmospheric Administration in the U.S. Department of Commerce. Will all of these represented employees be covered by the Solicitation scope of services? If not, please identify the number of NWSEO represented employees that will be covered by the Solicitation scope of services.

Answer: All represented employees will be covered by the scope of services. NWSEO is the exclusive representative for all NWS bargaining unit employees.

5. Is there an incumbent contractor currently performing any or all of the work envisioned by the Solicitation Statement of

Work? If so, please identify the incumbent contractor, the full time equivalent (FTE) support provided, and the value of services for a one year period of performance.

Answer: This is a new requirement. There is not an incumbent contractor.

6. If this is a new requirement, can the government provide an estimated FTE level of effort for the Solicitation scope of work?

SF30 Continuation of Block Narrative Page 3 of 3

Answer: This is a new requirement to NOAA. The Government anticipates that the level of effort will be different for each quote received depending on the solution that the offeror provides in their technical approach. At this point, the

Government cannot provide a level of effort to any degree of certainty.

7. Can the government provide an estimated release date for the actual RFP/RFQ?

Answer: As stated in the answer to question 1, this is the official RFQ. This synopsis and solicitation were posted to http://fbo.gov on Friday, May 2, 2014.

8. We would like to encourage the government to release the RFP/RFQ as a Service-Disabled Veteran-Owned Small

Business set aside as recognition of military veteran’s value to the United States and in recognition that there is ample

SDVOSB competition and capability for providing Labor Relations services. Will the government agree to release the RFP/RFQ as a SDVOSB set aside contract?

Answer: NOAA has performed extensive market research in determining the best way to solicit this requirement. Based on the results of the market research, a decision was made, and approved by NOAA’s Small Business Specialist, that a

Small Business Set-Aside would be the most advantageous method of soliciting in order to receive adequate competition among capable vendors who are able to provide unique solutions at fair market prices.

9. The Solicitation contains Representations and Certifications to be completed. Does the government require the Reps and Certs to be completed and returned in Volume 3?

Answer: Yes. The Representations and Certifications shall be included in Volume 3: Cost/Price.

10. In Section 7.0 – Deliverables Schedule, there is a requirement that the NWS Labor Management Assessment Findings

Report be completed 10-30 days after conclusion of environmental assessment. There is no schedule or due date for the environmental assessment. What is the due date for the environment assessment? Will the government’s answer to this question impact the other deliverables due dates?

Answer: The environmental assessment may take 3-6 months. It should not impact the other deliverable due dates. A deliverable for the conclusion of the environmental assessment has been added to the deliverables table in Section 7.0 of the Statement of Work, located in Section C of the Solicitation.

11. The Solicitation requires a staffing plan and prices for the base year and the four option years. However, the tasks outlined in Section 3. – Detailed Requirement are clearly envisioned for the base year of the contract. Can the government please describe option year tasks so that we may be able to prepare a staffing plan and pricing for the option years?

Answer: Some tasks may include implementation of the recommendations; training for labor and management representatives and Executive leadership; strategy advice for labor management.

http://fbo.gov/

SCHEDULE

Item No. Supplies/Services Quantity Unit Unit Price Amount

PAGE INTENTIONALLY LEFT BLANK

File details come from the government source that posted it. Updated .