80GRC023CA001 Industry Day Questions and Answers Cleaned.pdf

PDF 121 KB Posted

Attached to
CMIST-II Industry Day, Presolicitation Synopsis, & Draft Request For Proposals
Solicitation number
80GRC023CA001
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
CMIST-II Industry Day Attendee List Cleaned.pdf PDF
FINAL CMIST-II Industry Day Presentation Cleaned.pdf PDF
Attachment M - NASA Form 533Q.pdf PDF
Attachment T - Business Systems Reviews and Status Information Template.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment S - Historical WYE Chart.pdf PDF
Attachment V - Cost Summary Template.xlsx XLSX spreadsheet
80GRC023CA001 CMIST-II DRAFT REQUEST FOR PROPOSAL Scrubbed.pdf PDF
ATTACHMENT J - Diversity Equity Inclusion and Accessibility Plan.pdf PDF
Attachment D - Wage Determination 2015-4751 Erie County.pdf PDF
ATTACHMENT I - Organizational Conflict of Interest Plan.pdf PDF
Attachment N - GRC 533 Baseline Template.xlsx XLSX spreadsheet
ATTACHMENT Z - Total Compensation Plan.pdf PDF
Attachment E - Installation-accountable Government Property.pdf PDF
ATTACHMENT K - IT Security and Management Plan.pdf PDF
Attachment W - EFSS-Box-Offeror-Proposal-Submission-Instructions.pdf PDF
Attachment X - Current Projects.pdf PDF
Attachment C - Wage Determination 2015-4727 Cuyahoga County.pdf PDF
ATTACHMENT F - Quality Assurance and Surveillance Plan (QASP).pdf PDF
Attachment Q - Site Assesment for Building 3 Retrocommissioning.pdf PDF
Attachment P - GRC Contractor Headcount Report Template.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment L - NASA Form 533M.pdf PDF
Attachment G- Data Requirements List.pdf PDF
Attachment O - GRC Accounting Calendar Template.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment Y - Past Performance Questionaire.pdf PDF
Attachment B - GLPR-8553.1D.pdf PDF
Attachment R - Site Assesment for Building 3 Retrocommissioning Drawing.pdf PDF
Attachment A - Statement of Work.pdf PDF
ATTACHMENT H - Safety and Health Plan.pdf PDF
Attachment U - Cognizant Audit Office Template.xlsx XLSX spreadsheet
CMIST-II Industry Day Invitation.pdf PDF
Show all 30

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Construction Management, Inspection, Surveying, and Testing (CMIST-II)

Industry Day Questions and Answers

1) Question: What are the biggest challenges we believe will face the contract in the next 5 years, or the period of performance?

Answer: Employee Retention, issues with aging buildings, as well as continuity and consistency are important factors in the period of performance.

2) Question: What was the rationale for changing the project management office to firm fixed price?

Answer: There is a Firm-Fixed-Price PMO portion of this contract because the Government believes that the requirement for PMO is more understandable and constant than they were in the past. The

Firm-Fixed-Price PMO only applies to CLINs 2,6, 8, and 10 if the Contract. Additional PMO may be proposed by offerors and may be negotiated at the task-order-level for the IDIQs.

3) Question: How were the Agency-Wide amounts determined? We believe it should be more, is it possible it could change after award?

Answer: In determining the IDIQ amounts, historical data as well as projected data was used.

4) Question: Environmental Training Requirements – are there HAZWOPER (or similar) requirements?

Answer: Refer to Attachment A – Statement of work for HAZWOPER requirements.

5) Question: Is there a change coming for Maximo?

Answer: The Government is currently unaware of any change coming from Maximo; however, there could be a change away from SharePoint at an agency-level in the future.

6) Question: For past performance, how many should be shown and included?

Answer: The Government is requesting a minimum of 3 PPQs from the Prime and 2 from Major

Subcontractors and/or Team Partners.

7) Question: The draft RFP discusses a full compensation plan but does not give full details on overtime, what guidelines are needed/required?

Answer: The Total Compensation Plan requirement has been removed from the RFP.

8) Question: The OCI Plan/Health and Safety Plan, when is it due and is it considered part of the proposal?

Answer: Per Attachment G – Data Requirements List, The OCI Plan is required to be submitted with the proposal.

9) Question: How is Financially Responsibility determined?

Answer: Please refer to FAR 9.1, NFS 1809.1, FAR 19.8 and NFS 1819.8.

10) Question: Why was an 8(a) set aside chosen?

Answer: An 8(a) set aside was chosen based on the results of the Government’s market research.

11) Question: Do we have a preference between joint ventures or partnering?

Answer: The Government does not have a preference between the two.

12) Question: Do we need to include an OCI plan?

Answer: Yes, Section L.23, Notice of Potential Organizational Conflict of Interest, of the RFP requires each offeror to submit an OCI Plan with its proposal. Please see Section L.23 Notice of

Potential Organizational Conflict of Interest and Section M.2 Prospective Contractor Responsibility and Eligibility Standards for additional information on this requirement.

13) Question: Is this a multi or single award?

Answer: Single award.

14) Question: Should we propose to the WYE attachment?

Answer: The Government cannot provide guidance on what an Offeror should propose. WYE chart is for informational purposes only.

15) Question: How will we evaluate the proposals? How will be quantify the differences between companies’ proposals?

Answer: Please refer to Section M of the RFP for Evaluation Factors.

16) Question: There was a section that referred to ‘number 17’ of a Health and Safety Plan, but there was no Health and Safety Plan included – can this be worked?

Answer: Please see Final RFP for revisions.

17) Question: BIM/COBie standards?

Answer: Offerors may include such standards in their proposal, but no special or new standards are required.

18) Question: How will delegation of authority to other centers for CLIN 5, Agency Wide IDIQ be decided?

Answer: It has not been determined yet.

19) Question: Can we use GSA pricing? How detailed on breaking it down? Can we substitute an existing

GSA price schedule for the breakdown?

Answer: The Government cannot provide guidance on what an Offeror should propose.

20) Question: Can you provide a current number of building managers and positions?

Answer: Please refer to Attachment – WYE. There are approximately 168 buildings and structures at

Lewis Field and 83 buildings and structures at Armstrong Test Facility with additional 71 Igloos at

Armstrong Test Facility. There will be multiple building assigned per building manager, which will be determined by the contractor.

21) Question: Where would we place the contractors?

Answer: Office space will be provided by the Government up to a certain level of staffing. Please see

Attachment E - Installation-accountable Government Property for current space being used.

22) Question: What are the amounts for the IDIQ?

Answer: GRC/ATF: NTE $3.3 million, and Agency Wide: NTE $10 million.

23) Question: How important was the high voltage position?

Answer: The High Voltage position will be utilized more in CMIST-II than the previous contract.

24) Question: What has changed in CMIST-II from COMETS?

Answer: Environmental has moved to Environmental, Safety, Health, & Mission Assurance

(ESHMA) Support Services, and there is an IDIQ CLIN for Agency-Wide use.

25) Question: Do we use CSI Specs? Are they further along than 2005?

Answer: NASA GRC has more than 26 divisions that are beyond 2005. NASA uses the Unified

Facilities Guide Specifications (UFGS) last updated 05-11-2023.

26) Question: What is the scheduling system that we use?

Answer: The Government has access to Project at NASA OCIO.

27) Question: Do you expect workers to be on center or remote?

Answer: The Government is unable to advise you on how to draft your proposal.

28) Question: Can we use innovation on the proposal?

Answer: Please refer to Section L and M of the RFP.

29) Question: Training and requirements – what types are needed?

Answer: Please refer to GRC 52.255-93 Mandated and Required Training for Onsite Contractor and

Subcontractor Personnel, there is also a matrix attached to Glenn Safety Manual and Contractors

Construction Manual, along with the statement of work.

30) Question: Are any employees staying from the former workforce after the phase-in period?

Answer: Typically, workers do come over from the incumbent, but it is unclear whether that will occur for CMIST-II at this time.

31) Question: How many persons could we see on each task order?

Answer: Employee numbers vary from task order to task order, please refer to the chart provided in

Attachment S to the RFP contains historical information and is provided for informational purposes only.

32) Question: How do we prioritize the projects, in regard to demolition?

Answer: The mission dictates our priorities during the contract.

33) Question: Are there any security clearances required?

Answer: No one currently is required to have a clearance.

34) Question: Are there any concerns with different government mandates that the successful offeror will have to provide decision making on?

Answer: These were dealt with and approved prior to the contract and with each project.

35) Question: How much was spent on CMIST-I?

Answer: The total contract value for CMIST-I was $16,764,535.73.

36) Question: Will the contractor be responsible for PM Oversight?

37) Answer: Yes.

38) Question: Is there a preferred contractors list?

39) Answer: No.

40) Question: Is Architectural Design part of this requirement?

41) Answer: No.

42) Question: EAR and ITAR Compliance?

43) Answer: Typically, no, but will be specified in the SOW of the task orders.

44) Question: Do any positions require a resume or letter of commitment?

45) Answer: Yes, Program Manager.

46) Question: Any certifications, skills, qualifications for any positions?

47) Answer: Please see the SOW for Qualifications.

48) Question: Can we submit Past Performance Questionnaires that have already been submitted to a different procurement?

49) Answer: Yes, all questionnaires are to be submitted from the Client to NASA directly.

50) Question: Any special requirements for JV when submitting Past Performance?

Answer: No.

51) Question: What is the set-aside?

Answer: 8(a).

52) Question: Do the current design contracts utilize CMIST-II?

Answer: No, there are separate design contract that NASA GRC utilizes.

53) Question: Is there a conflict of interest between the A&Es and CMIST-II?

Answer: Please refer to L.23 NOTICE OF POTENTIAL ORGANIZATIONAL CONFLICTS OF

INTEREST (OCT 2021) in the RFP.

54) Question: Will supplemental Staffing be needed?

Answer: The Government cannot provide guidance on what an Offeror should propose.

55) Question: How will IDIQs be utilized?

Answer: For discrete tasks not covered under base services.

56) Question: Will demolition work be required within this contract?

Answer: Yes.

57) Question: Will key positions require approval before contract award?

Answer: Please refer to Section L and M of the RFP.

58) Question: Will staff have access to government provided vehicles?

59) Answer: Yes.

60) Question: What is the current staffing level for all of facilities infrastructure including civil servants and contractors?

Answer: The Government will not provide that information.

61) Question: Is there a 1-to-1 ratio of employees to jobs/construction employees due to the fact that work on center needs constant surveillance?

Answer: No, this is not the case. Some of the WYEs may have multiple jobs.

File details come from the government source that posted it. Updated .