Perimeter Amendment 1 - Q-A.pdf

PDF 101 KB Posted

Attached to
Gap Analysis of Campus and Zone Perimeter Security
Solicitation number
75N96023Q00146
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding solicitation number 75N96023Q00146 from the Department of Health and Human Services National Institutes of Health National Institute of Environmental Health Sciences for a gap analysis of campus and zone perimeter security. The scope of work involves analyzing security of the grounds and gate house for the National Institute of Environmental Health Sciences campus and does not include internal facilities. The deadline for responses was extended to September 13, 2023. The government will provide the selected contractor with partial security assessments and technology/CCTV assessments. The campus facilities are government leased. As-built drawings and security system details for the campus perimeter will be made available. An on-site security operations center monitors cameras and contracted armed security officers are utilized. The period of performance is 120 calendar days.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

The purpose of this update is to remove all references to ‘Past Performance Questionnaire, Appendix 2’.

A questionnaire is not required. A past performance submission is required as outlined in Section II.

The solicitation response date is extended until Wednesday, September 13, 2023, by 2:00 PM

Question and Answers Solicitation Notice ID 75N96023Q00146

1. Two business days is a very short time to develop a quality submission, especially when there is less than one full business day between when questions and quotations due date. Will the Government consider extending the submittal response date beyond September 11, 2023, to provide time to sufficiently respond to questions, and for Firms to fully consider responses in their submissions?

Answer: The deadline is extended until Sept 13, 2023, 3:00 p.m.

2. Does the Government have a completed risk assessment, including threat and vulnerability assessments that formed the basis of design for the NIEHS Campus and zone perimeter security?

Will these assessments be shared with the selected firm?

Answer: NIEHS has partial assessments, along with technology/CCTV assessments that will be made available to the contractor.

3. Are the campus and zoned perimeters, including facilities contained within government-owned or government-leased space? Please allow me to rephrase, Are the campus and its facilities government-owned, or are they government-leased spaces? There are different federal guidelines for security based on whether not government facilities are owned or leased.

Answer: Yes

4. Does the Government possess as-built drawings or other imagery of the perimeter, its boundaries, and electronic security systems for the campus and perimeter security, and will they be provided to the selected firm?

Answer: Yes

5. Is the physical security of the structural envelope/perimeters of campus facilities included in the scope of this project, or shall the project focus only on the grounds surrounding the facilities?

Answer: Only on the grounds/gate house, not internal facilities or buildings.

6. Is there a Security Operations Center located on the campus?

• Are cameras monitored onsite or remotely? Answer: Onsite

• If remotely, are they monitored by contracted monitoring services or government services?

7. Is the 120-day period of performance in calendar days or federal business days?

Answer: Calendar days.

8. Are security officer services provided on site? If so, are they Government security officers or contracted security officer services?

Answer: Contracted armed security officers.

9. Was the scope of work developed in collaboration with a consultant, if so which firm?

Answer: No, it was developed in house.

File details come from the government source that posted it. Updated .