Questions and Answers - 75H70424R00011A.pdf
PDF 101 KB Posted
- Attached to
- Medicare Cost Reporting Services
- Solicitation number
- 75H70424R00011A
About this file
This document contains Questions and Answers related to Solicitation Number 75H70424R00011A for Medicare Cost Reporting Services. The solicitation is a total small business set-aside for a Hybrid Fixed Price Purchase Order with Cost Reimbursement. The contract will include a one-year Base Period and four one-year Option Periods. Key details include:
The incumbent contractor is 75H70420C00002. A single award is anticipated. The anticipated award date is 09/30/2024. Remote/telework is allowed, but travel to specified sites will be required. Resumes and Right to Represent (RTR) statements are required for key personnel. This is a recompete effort for a recurring requirement. Payment terms are Net 15 with quarterly billing. The revenue cycle analysis is an optional task that may be exercised for up to two hospitals or hospital systems. The cost report preparation is expected to be for the cost report periods ending 9/30/2024.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers
Request for Proposal # 75H70424R00011A, Amendment 0001
Medicare Cost Reporting Services
- Question 1: Can you tell us if there is an incumbent? If so, can you provide information about that contract?
- Answer 1: Yes, there is an incumbent. The current award is 75H70420C00002.
- Question 2: Is this a single-award contract or a multi-award contract?
- Answer 2: A single award is anticipated.
- Question 3: What is the maximum ceiling value?
- Answer 3: The anticipated award type is hybrid fixed price, and does not include ceilings.
- Question 4: Is Remote/Telework allowed?
- Answer 4: Yes. The primary work will be completed at the contractor’s place of business. However, travel to specified sites/facilities will be required.
- Question 5: What is the anticipated award date?
- Answer 5: 09/30/2024
- Question 6: Could you please confirm whether we need to submit the resume along with the proposal at this stage? If so, is a Right to Represent (RTR) also required?
- Answer 6: Yes, resumes are required. In addition, RTRs are also requested. See excerpt from evaluation criteria below:
(4) MANAGEMENT APPROACH / KEY PERSONNEL
Management approach is demonstrated by a strong plan to manage personnel and resources to execute the award. The proposal should specify the applicable background and experience of key staff for their work in areas of relevance to this project. In addition, the proposal should show evidence of adequate facilities available to carry out the project.
Resumes submitted for key personnel shall be evaluated based on the degree to which the documented qualifications meet or exceed the qualifications identified in the SOW. The technical qualifications of the personnel who would be assigned to the project should include their academic, professional, and technical experiences related to the project and to the functions and duties they would perform.
- Question 7: Could you please clarify whether the requirement outlined in the solicitation is indicative of a new contract or a contract renewal?
- Answer 7: This is a recompete effort for a recurring requirement.
- Question 8: Could you provide information regarding the payment terms associated with this opportunity?
- Answer 8: Net 15. Quarterly billing.
- Question 9: Page 5, Section C.2.4.5. In the last contract cycle, approximately how many of the hospitals received on-site visits in connection with preparation of the year-end Medicare cost reports?
- Answer 9: Approximately 15-20 hospitals receive on-site visits each year. The specific number depends on the circumstances at the cost report locations that warrant a visit by the cost report contractor. The decision regarding which locations receive visits is at the discretion of the contractor and is based on what is required to ensure accurate submission of the cost report in accordance with Medicare guidelines.
- Question 10: (Pages 3, 7, 17. Sections C.3.3, C.3.5, F.1). Based on the Base Period of Performance starting on 10/1/2024, can the offeror assume that the cost report preparation will be for the cost report periods ending 9/30/2024? In addition, can we make that same assumption related to Section C.2.5.1?
- Answer 10: Yes.
- Question 11: With regard to Task 9 - Revenue Cycle Analysis - is the offeror expected to prepare these for all the hospitals or some subset? Or will this be discretionary by the hospital's leadership? Approximately how many Revenue Cycle Analyses will be expected to be performed annually?
- Answer 11: The revenue cycle analysis will be conducted for one hospital or hospital system, or it could involve one service unit system or even a single facility. There are two (2) optional tasks included, which may be exercised, allowing for the analysis of up to two (2) hospitals, hospital systems, or service units. It is not being asked to conduct these analyses for all cost report locations if this optional task is exercised.
File details come from the government source that posted it. Updated .