PLSO_Questions_and_Answers_For_RFP___72066819R00003.Amendment_02.pdf

PDF 76 KB Posted

Attached to
USAID/South Sudan Partner Liaison Security Office
Solicitation number
72066819R00003
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation from the United States Agency for International Development (USAID) in South Sudan for a Partner Liaison Security Office (PLSO). The PLSO will be required to provide security-related services and support to USAID implementing partners operating in South Sudan, a country with remote areas and limited communications infrastructure. Offerors should propose their own solutions without assuming any government-furnished property or resources will be provided. The base period of performance is three years with two optional one-year extensions. The total level of effort is specified as 15,600 days over the five-year period. Proposals must be submitted electronically by the stipulated due date to be considered.

Q&A 72066819R00003 Amendment 02

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

For RFP # 72066819R00003

1. Does USAID want PLSO to provide pricing for vehicles or does USAID South Sudan have vehicles from current fleet in to transfer to the PLSO?

Answer: USAID will provide 2 used vehicles

2. Is there an SMS message group that is currently being used by IP’s or does USAID want the PLSO to start one? Are IP’s being provided Reliable Security Information at this time?

Answer: This is up to offerors to propose. No information is being widely disseminated.

3. Do IP’s rely mostly on cell phone/text, internet or other communications to communicate with remote sites?

Answer: Given the remoteness of most locations in South Sudan, IPs have different communications protocols.

4. Do IP’s have radios?

Answer: It varies per IP.

5. Do IP’s receive any communication support from the UN?

Answer: Those IPs who are from the UN do. Otherwise, no.

6. Does USAID anticipate PLSO to provide pricing for VSAT?

Answer: This is up to the offeror to propose.

7. Can USAID provide the results of the most recent Security Assessment conducted by the USAID Security Division (SEC) of South Sudan?

Answer: No

8. Can USAID provide information of how many South Sudan states do IP’s currently work?

Answer: USAID has partners operating in all 10 legacy states of South Sudan.

9. With the many remote areas of South Sudan that have limited communications and little journalism or radio information other than phone or SMS, would USAID be interested in bidders providing a “Big Data” intelligence collection capability that scans all sources of media? This pricing could be added as a separate number, not to over-price our offering.

Answer: No.

10. Would USAID be interested in bidders pricing an online Risk Assessment tool to standardize assessments and be able to compare data?

Answer: This is up to offerors to decide.

11. USAID Has specified an exact number of for LOE for Base period (9,360) and option years 1 & 2 (3,120). Can USAID provide their vision of the utilization of these personnel?

Answer: This is up to offerors to propose.

12. In I.6 [AIDAR 752.245-70 GOVERNMENT PROPERTY—USAID REPORTING

REQUIREMENTS (OCTOBER 2017)] Does USAID have vehicles, and/or living quarters that can be used by PLSO South Sudan or should bidder assume all resources as

Contractor leased or acquired property?

Answer: Offerors should assume no Government furnished property will be provided.

13. Are IP’s required to conduct pre-deployment training prior to deploying to South Sudan?

Answer: There is no USAID requirement for IPs to do so.

14. Are IP’s required to have a Security Plan? Are they reviewed Annually?

Answer: No and no.

15. Are IP Security Plans centrally approved by anyone currently?

16. Is SSAFE or HEAT or other situational awareness training currently being conducted?

Would USAID like bidders to provide pricing for a 3 or 5 day training course?

Answer: No. We have amended the RFP to remove the provision of training.

17. Is USAID interested in bidders providing pricing for online training for remote areas?

18. On page 16 Section F.4 the RFP states 15,600 days LOE, yet the answers to questions on Point 6 states hours LOE. Should the offeror assume the LOE is in days?

Answer: It is days.

19. Could you confirm that the total level of effort is 15 600 hours over a period of 5 years?

Answer: It is days.

File details come from the government source that posted it. Updated .