Questions and Answers - Urology.pdf

PDF 184 KB Posted

Attached to
Q525--Urology Physician Service - CI PoP 10/01/2024-3/31/2025
Solicitation number
36C26324R0117
Issued by

About this file

This document appears to be a set of Questions and Answers related to a federal contract opportunity for Urology Physician Services.

The key details are: The contract is for 2.0 FTE (1 physician and 1 nurse practitioner, or 2 physicians) over a 6-month period. The services required include surgical procedures 2 days per week and clinical/in-office procedures 5 days per week. Typical surgical cases include TURBTs, TURPs, bladder resections, kidney stone treatments, and more. No robotics are required. The physician and nurse practitioner will be on call and receive 1-5 calls per week on average. The contract is part of Solicitation Number 36C26324R0117 for "Q525--Urology Physician Service - CI PoP 10/01/2024-3/31/2025" with the Department of Veterans Affairs as the contracting agency. No other details about the full solicitation requirements or terms are provided in this document.

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1 . The Statement of Work calls for 2.6 FTEs for a 6-month contract?

Answer: Incorrect we would like 2.0 FTE. Can be one physician and one Nurse Practitioner or two physicians.

2. Are you looking for 1 or 2 Urologists?

Answer: see #3

3. Nurse Practitioner Hours are only listed as 655 hours over 6 months, when do you need coverage exactly?

Answer: A combination of urologists and NPs can be used. Surgical procedure will be 2 days a week.

Clinic and in office procedures will be 5 day per week.

Ex: urologists 2 days a week and NPs 3 days a week.

4. You have line items for non-clinical physician and non-clinical nurse. The hours are very limited.

Answer: non clinical is for any required training for physicians and NPs

5. What would the duties be for these candidates?

Answer: Surgical, clinical, and in clinic procedures.

6. How often are surgeries scheduled? Are they performed certain days per week?

Answer: OR access M-F for selective cases and emergent after hours. We have the ability to create block time.

7. What are the typical surgical cases?

Answer: TURBTs, TURPs, BNC, SPT placement, Kidney Stones(lazer lithrotripsy) Bladder resections, Circumcision(not allowed in clinic at this time), hydrocelectomy, penial prosthesis.

In clinic procedures- vasectomy, prostate biopsy, cystoscopy

8. How many surgeries per day?

Answer: Variable hours are OR hours cases start at 8am and generally wrap up by 330pm

9. How many OR’s?

Answer: 1 SPECIFIC UROLOGY SUITE AND 4 OTHERS.

10. How many Urologists are on staff?

Answer: no urologists at this time

11. Any Resident supervision required?

Answer: no

12. What is the schedule for the Nurse Practitioner? Are there set days of the week required?

Answer: no set days. See #3

13. What are the most common procedures required? Any robotics required?

Answer: no robotics

14. How many other Urologists on staff?

Answer: 0 currently have a specialized Urology PA

15. What other specialty support staff is available? (Anesthesiologists, CRNA’s, ER Physicians, etc?)

• What is the call rotation or will the Urologist be the only Physician on call?

Call will be equally dispersed between physician and NPs, a backup physician will need to be a available for emergent surgical procedures at bedside or OR.

• Approximately how many calls does the Physician receive during the weeknight? Weekends?

Varies 1-5 per week

Answer: nurses, anesthesiologist, CRNA, ER providers, General Surgeons.

16. Approximately how many callbacks during the weeknight? Weekends?

Answer: Varies. 1-5 per week.

File details come from the government source that posted it. Updated .