S01 36C26223Q1510 0001_1 Amend-Questions.pdf

PDF 139 KB Posted

Attached to
J063--Fire Alarm Systems Service - MAINTENANCE AND REPAIRS (Answer Questions)
Solicitation number
36C26223Q1510
Issued by

About this file

This document contains answers to questions regarding solicitation number 36C26223Q1510 for preventative maintenance and repair of low voltage systems and fire suppression systems at a Department of Veterans Affairs facility. Services required include testing and maintenance of the fire alarm system comprising 24 control panels, 1322 appliances and speakers, 356 smoke detectors, and 184 waterflow switches across 16 buildings. The fire suppression system includes 2 pre-action and 1 wet sprinkler system, as well as maintenance and testing of 1 fire pump. The contractor will also be responsible for battery replacements, detector repairs, and service calls. Pricing is set forth in CLINs 0002, 1002, 2002, 3002, and 4002 for any above and beyond repairs, with historical data on these expenses unavailable. The response date has been extended to September 12, 2023.

View the file

Other files

File Type Posted
36C26223Q1510 0001.docx DOCX document
S01 36C26223Q1510 Solicitation.pdf PDF
36C26223Q1510_1.docx DOCX document
W-9 Form.pdf PDF
VA10091.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE 7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243

(Type or print) (Type or print)

(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code)

(If other than Item 6)

(Specify type of modification and authority)

(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

1 5

36C262

NCO 22

Department of Veterans Affairs NCO 22 - Gilbert Network Contracting 335 East Germann Road Gilbert AZ 85297

36C262

NCO 22

Department of Veterans Affairs NCO 22 - Gilbert Network Contracting 335 East Germann Road Gilbert AZ 85297

To all Offerors/Bidders

36C26223Q1510

09-06-2023

X x x

See CONTINUATION Page

Preventative Maintenance and Repair of Low Voltage System and Fire Suppression System

The purpose of this amendment is:

1. Answer questions received prior to cutoff.

2. Extend the date of the solicitation to September 12, 2023 at 12:00 pm (noon).

Anita Amodia Contracting Officer

VA-VHA-RPOW-2023-0052

CONTINUATION PAGE

Answers to Questions Submitted Fire Management

1. Section C of the SOW List of device such as waterflows, tampers, smoke detectors, etc.

Can VA provide device quantities for all device listed in EP 1-19?

Answer:

Main Fire Alarm Control Panels 24

NAC Power Supplies 29

NAC Appliances & speaker/strobes 1322

Batteries 78

Modcom Modem 1

Smoke Detectors 356

Heat Detectors 58

Releasing Device 47

Duct Detectors 147

Pull Stations 135

FM200 1

Waterflows 184

Tampers 268

Pre-Action 2

Kitchen Hoods 3

Fire Pumps 1

Off-site Notification 6

Supervisory 5

AHU Fan Shutdown 64

Post Indicator Valves (PIVs) 3

Fire Department Connections 12

Fire Hydrants 14

2. Are kitchen hood systems to be tested on this contract? If so can you provide the number of tanks and systems to be tested? When can systems be tested?

Answer: Yes, systems need to be tested starting at 5 pm at night; usually takes 2 hours

3. Are standpipes to be tested under this contract? How many standpipes? When was the last 5 year inspection completed?

Answer: Yes, 11/3/2021

4. How many fire pumps are to be tested? Can you provide size (gpm)?

Answer: 1, 750 GPM

5. Can elevator recall/shunt trip be tested during normal hours? If not can they be tested on weekends?

Answer: Partially Elevators S1, 2, and 3 need to be test prior 0700

6. Will the VA coordinate for their elevator contractor to be onsite to reset the elevators after testing? If not, can the VA provide the contact information for the VA Elevator Contractor?

Answer: No, should be part of the contract

7. After duct detectors are tested/reset to verify HVAC Shutdown will VA Mechanical staff be responsible for restarting the HVAC Equipment that does not automatically restart?

Some equipment might require manual restart from HVAC Personnel

Answer: Yes

8. What areas of the VA require after hours fire alarm testing such as OR, CATH Lab, SPD? Can the VA provide a list of areas that requires after hour testing? Also indicate any area that requires weekend testing

Answer: Thursday 0600 for OR. SPS and Cath Lab anytime

9. What is the estimated number of fire alarm service calls annually?

Answer: average 33 service calls a year over last 4 years

10. When batteries, smoke detectors, duct detectors fail during testing will the contractor be able to provide a quote to make repair? IAW with the latest NFPA 72 batteries have to meet a higher standard which will result in more failures

Answer: Part of the contract to supply parts and materials

11. Can you provide a previous contract number?

Answer: 36C25819C0021

12. Can you give previous contract award information?

Answer: Climatec 10/01/2018 – 09/30/2023

13. How many buildings are in the complex?

Answer: 16

14. How many and type of fire alarm systems are there?

Answer: 1-EST

15. How many and type of fire sprinkler systems are there?

Answer: 2, pre-action, wet

16. How many, type and size of fire pumps are there?

Answer: 1, PRNTAIR, model 4-491-11C, 750 GPM, 3560 RPM, horizontal shaft

17. How many flow switches are there?

Answer: Approximate 184

18. How many and brand of each type of device are there?

Answer: Unknown

19. How many repairs and type of repairs were made in the previous five years?

Answer: Unknown

20. How are service calls paid? Under what CLIN?

Answer: Service and emergency calls are part of the contract

21. How are parts and repairs paid? Under what CLIN?

Answer: Only above and beyond parts and repairs get paid.

22. CLINs 0002, 1002, 2002, 3002, and 4002 state over and above repairs and services.

What does this entail, and what is the historical data on this? We cannot just bid on something where no information is provided. That would give one company (the incumbent) a huge competitive advantage over everyone else, unless we leave that blank and the Government is going to give everyone the same number for that CLIN.

Answer: Well, that is a $0 dollar line and over and above would have to get approved and verified by the COR and the contractor. Then a modification would get done to get funds approve to get the above and beyond repairs corrected.

23. I am already set up in Tungsten as I service other VA fire systems, do I need to include another 10991 in my submittal package?

Answer: Yes. Each location has their own system which will need to be updated.

15A NAME AND TITLE OF SIGNER Type or print:
15C DATE SIGNED:

File details come from the government source that posted it. Updated .