36C26223Q0808 0001.docx

DOCX document 28 KB Posted

Attached to
S201--ED/PD Housekeeping/Janitorial - PHX VAMC Base + 4 OY (Questions)
Solicitation number
36C26223Q0808
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding a solicitation for housekeeping and janitorial services at the Phoenix VA Medical Center. The solicitation is identified as number 36C26223Q0808 with a response date of April 25, 2023 at 3:00 PM Pacific Time. The incumbent contractor was awarded contract number 36C24818C0072 with a last option year value of $431,535.48. The solicitation is set aside 100% for Service-Disabled Veteran Owned Small Businesses. The solicitation requires housekeeping and janitorial services to be performed for one floor including cleaning restrooms, blinds, and medical equipment. The Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 22 is the contracting agency.

View the file

Other files

File Type Posted
S02 36C26223Q0808 0001_1 SF30.docx DOCX document
36C26223Q0808_1.docx DOCX document
S01 36C26223Q0808 Housekeeping Solicitation.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment to a Previous Combined Solicitation

Amendment to a Previous Combined Solicitation

SUBJECT*
ED/PD Housekeeping/Janitorial - PHX VAMC Base + 4 OY (Questions)

GENERAL INFORMATION

CONTRACTING OFFICE’S ZIP CODE*
85297
SOLICITATION NUMBER*
36C26223Q0808
RESPONSE DATE/TIME/ZONE
04-25-2023 15:00 PACIFIC TIME, LOS ANGELES, USA
ARCHIVE
60 DAYS AFTER THE RESPONSE DATE
RECOVERY ACT FUNDS
N

SET-ASIDE

PRODUCT SERVICE CODE*
S201
NAICS CODE*
561720
CONTRACTING OFFICE ADDRESS
NCO 22

Department of Veterans Affairs NCO 22 - Gilbert Network Contracting 335 East Germann Road Gilbert AZ 85297

POINT OF CONTACT*

Contract Specialist Doreen "Leah" Masterson doreen.masterson@va.gov 480-466-7930

PLACE OF PERFORMANCE

ADDRESS
Veterans Administration

Phoenix VA Healthcare System

650 E. Indian School Road

Phoenix AZ

POSTAL CODE
85012

COUNTRY

ADDITIONAL INFORMATION

AGENCY’S URL

URL DESCRIPTION

AGENCY CONTACT’S EMAIL ADDRESS

EMAIL DESCRIPTION

DESCRIPTION

See attached document: S02 36C26223Q0808 0001_1 SF30.

Question/Answers for Housekeeping/Janitorial Solicitation 36C26223Q0808

Closing Date changed to 4/25/2023 at 3 pm PDT.

1. Is this 100% set aside?

Answer: Please read Section E of solicitation. Yes, it is 100% set aside for Service-Disabled Veteran Owned Small Business.

2. Can please provide me with the info for the last incumbent or award ID?

Answer: 36C24818C0072

3. What is the annual value of the existing contract?

Answer: Last option year was $431,535.48.

4. Can we roll over the present employees to our company?

Answer: That is up to them.

5. Do the janitorial company have parking priviledge (sic)?

Answer: No

6. If you are having problems with the current contractor, the ask specifically what their concerns are?

Answer: We cannot answer this question.

7. Is the cleaning company responsible for your recycle program and if so to what extent?

Answer: Recycle bins are on site, if bin is full contractor is to transport to the collection area.

8. How many restrooms on each floor? How many blinds in each office/Rooms? Do the Building have an elevators and stairwells?

Answer: There is only 1 floor, there is an elevator lobby, and various staircases (3-4) landings and 1 flight of stairs per staircase is the contractor’s responsibility. Most if not all Blinds are built in to glass

9. Do the Contractor have (Office Space & Storage for Equipment)?

Answer: No Office, ED has 2 housekeeping closets

10. “Section E D.2: WAGE DETERMINATION Per FAR 22.10 Service Contract Labor Standards incorporate Department of Labor (DoL) Wage Determination (WD) 2015-5469, Rev 19, dated 06/27/2022, effective the start of period of performance. WD located at SAM.gov.” This has since been updated on Sam.gov. Will this be updated in the solicitation as well?

Answer: Yes, the new Wage Determination will be used. It can be found at SAM.gov.

11. Will there be a site visit? If so, please provide date and time.

Answer: No there will not be an official site visit, but you are welcome to visit the facility.

12. Are we required to do the following- historical, these have been cleaned by the nursing staff: They are also required to sort, clean, and disinfect equipment such as feeding pumps, Alaris pump module (PCA), KCI wound vacuums, Bard Criticore Monitor (Volume Metric/Vital Metrics), and Gaymar pump.

Answer: Per the SOW yes.

13. Please clarify the difference between section 3.3 and 3.4 as they seem to contradict each other.

Answer: 3.3 designation of equipment and material (i.e., burnishers, etc.). 3.4 is the supplies needed to clean (i.e., disinfection material, paper towels, etc.).

14. Is the contractor responsible for providing the equipment to clean, such as floor buffers, extractors, etc...?

Answer: Yes.

15. 3.3 Mentions mops, which would typically fall under cleaning products and Supplies. Is that the contractor or VA’s responsibility?

3.3 Cleaning Equipment/Materials will be the responsibility of the contractor

3.4 Cleaning products and supplies will be provided by the Phoenix VA Environmental Management Services department.

Answer: We supply all carts, chemicals, rags, mops etc. Contractor supplies their own scrubbers, burnishers etc. for floor maintenance.

16. 3.3 Mentions classrooms. Are there classrooms in this requirement? If so, how many tables and chairs are in the classrooms.

Answer: There are no classrooms

17. Are flat mops provided by the VA?

Answer: Yes

18. What is the square footage of the carpeted areas?

Answer: Entryway mats are the only carpeting. The SOW includes carpet as in the future there could be more however very unlikely.

19. What is the floor type in the Emergency Department?

Answer: Nora, https://www.nora.com/united-states/en This flooring uses a progressive pad system for cleaning. Pads will be provided.

20. What is the floor type in the X-ray area?

Answer: Low maintenance/non-wax

21. What is the floor type in the CT area?

Answer: Low maintenance/non-wax

22. What is the floor type in the VAPD area?

Answer: Tile

23. How many restrooms are in this contract?

Answer: 10

*= Required Field
Amendment to a Previous Combined Solicitation

Page 1 of

Amendment to a Previous Combined Solicitation

File details come from the government source that posted it. Updated .