36C26223Q0607 0001.docx
DOCX document 33 KB Posted
- Solicitation number
- 36C26223Q0607
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Reference Contract Worksheet.docx | DOCX document | |
| 36C26223Q0607_1.docx | DOCX document | |
| P07 SCA WD 2015-5613 Los Angeles County.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE
7.
ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER
3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF
PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO.
1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE
CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE
OF YOUR
ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.
is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERE
D CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES
SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendmen t, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED
STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER
16A. NAME AND TITLE OF
CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30
PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF
SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 3/27/2023 36C262 Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 22 4811 Airport Plaza Drive Suite 600 Long Beach CA 90815 Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 22 4811 Airport Plaza Drive Suite 600 Long Beach CA 90815 To all Offerors/Bidders
36C26223Q0607 03-27-2023
X X X April 7, 2023 @ 12:00 noon PT The purpose of this amendment is to post Questions & Answers and extend the due date.
1. The Questions and Answer period is now over. Please see attached Q&A.
2. The due date is extended to Friday, April 7, 2023 @ noon PT
Questions and Answers
1. QUESTION: Do they need these meals individually boxed or family style in tins?
ANSWER: Either option is acceptable. All meals shall be up to temperature and ready to be served.
2. QUESTION: I know these meals are for veterans so is it a particular type of meal that you are looking for as in food being prepared daily?
ANSWER: Per PWS 3.8 The contractor shall provide a variety of hot, quality meals in accordance with USDA standards: https://www.nal.usda.gov/fnic/dietary-guidelines.
3. QUESTION: With the veterans that need meal accommodations based on their medical history, when and how would the contractors be notified about the specialized diets? What day/time will meals be ordered for a particular day and when will the quantities of breakfasts, lunches, and dinners be sent us?
ANSWER: The Contracting Officer’s Representative (COR) shall notify the contractor of any meal accommodations by email with 24-hour notice.
4. QUESTION: What kind of snacks, fruits, protein bars and cookies are you expecting?
ANSWER: Per PWS 3.8 The contractor shall provide a variety of quality snacks, fruits, protein bars and cookies in accordance with USDA standards: https://www.nal.usda.gov/fnic/dietary-guidelines
5. QUESTION: Is this contract under the Net 30 terms?
ANSWER: Yes
6. QUESTION: The CLINs don’t seem to show accurate meal counts. The 51K numbers seem to only encompass one meal. Shouldn’t the annual meal count be closer to 150K plus snacks?
ANSWER: The Contractor shall provide an all-inclusive price per veteran per day (includes all 3 meals and 2 snacks).
7. QUESTION: If we utilize a mobile kitchen, would there be a place to park it onsite?
ANSWER: Yes, the VA would consider the contractor utilizing a contractor owned mobile kitchen. Space would be provided onsite. The Contractor is responsible for obtaining liability insurance coverage.
8. QUESTION: Are there any standards for meal quality? Nutritional standards, serving size, etc? The solicitation mentions malnourished vets, so wanted to see if there was any guidance or specifics that are required to meet the standard?
ANSWER: Per PWS 3.8 The dietary needs of Veterans shall be met in accordance with sound nutrition consistent with USDA standards: https://www.nal.usda.gov/fnic/dietary-guidelines
9. QUESTION: Is there an expectation to serve food in the dining facility or should the individual meals be packaged ahead of time?
ANSWER: The meals shall be delivered to the site ready to be served. Either option is acceptable. All meals shall be up to temperature and ready to be served.
10. QUESTION: Is there a cost range per meal that the VA is looking for with this project?
ANSWER: Contractor shall provide an all-inclusive price per veteran per day (includes all 3 meals and 2 snacks).
11. QUESTION: Could you provide the last purchase price and name of the contractor.?
ANSWER: This is a new requirement – no previous pricing or contractor information available.
12. QUESTION: Would you allow price fluctuations? How often would you allow price change within a 12-month period? With The current market price of food (unstable) locking in the price of 3 meals a day would be very risky.
ANSWER: This is a firm fixed price contract. Contractor shall provide an all-inclusive price per veteran per day (includes all 3 meals and 2 snacks).
13. QUESTION: Do you require the meals to be individually prepacked? If individually pre-packed it will be dropped shipped to the dining facility, with all cutleries, plates and drinks; allowing self-serve by each veteran. or catered style delivery with servers ready to serve each veteran? at mealtime, (Breakfast, Lunch, and dinner) ANSWER: The meals shall be delivered to the site ready to be served.
14. QUESTION: Is there a kitchen on site for this project?
ANSWER: No. Per PWS 2.2 All food/meal preparation shall be done at vendor’s offsite location. The meals shall be delivered to the site ready to be served. CTRS has an appx. 800 square foot dining hall where meals will be served; the dining hall has electrical, and the site has waste disposal. Other option is a mobile food truck per Q7 above.
15. QUESTION: Did not see any food option guidelines in the proposal, protein, starch, vegetable, etc.
ANSWER: The dietary needs of Veterans shall be met in accordance with sound nutrition consistent with USDA standards: https://www.nal.usda.gov/fnic/dietary-guidelines
16. QUESTION: The details reflect 3 meals and 2 snacks per day, but the initial information reflected only 3 meals?
ANSWER: Per PWS 3 General Responsibilities: 3.1 3 meals daily; 3.2 2 snacks daily; and 3.3 drinks.
17. QUESTION: I just wanted to confirm for your meal request… You are looking for a caterer to cook the meals at their facility and bring them to your facility to serve to the patients, is that correct?
ANSWER: YES.
18. QUESTION: You want the caterer to stay and serve the meals? Or is the caterer just dropping off the meals and you will serve?
ANSWER: No, VAGLAHS will have VA staff who will serve the meals.
19. QUESTION: Also, with breakfast at 7am, how long do you predict the caterer will stay and serve the meals?
ANSWER: VA staff will serve the meals.
20. QUESTION: For the snacks, is that something the caterer just drops off in the morning and you will provide snack to the patients?
ANSWER: Yes.
21. QUESTION: Do you require clean-up services including dining room area or service area or both? Neither?
ANSWER: VA staff will do cleanup
22. QUESTION: Do you require an inventory of condiments and paper goods to be kept at the dining room or will it be delivered according to census, each day?
ANSWER: The contractor shall deliver the necessary paper goods and condiments each day.
23. QUESTION: How many weeks shall the cycle have before rotation?
ANSWER: Unsure of your question, However, Per PWS 3.7 Menus shall be written at least one week in advance and copies of the menus as served shall be dated and kept on file for at least 30 days. These records shall be made available for review by Veterans and/or VA staff.
24. QUESTION: How many main course choices, assuming one starch, one vegetable?
ANSWER: For each meal, at least one main course choice. Other options may be requested based on medical recommendations/ dietary restrictions and will be coordinated with the vendor.
25. QUESTION: Shall desserts be served at dinner only or not at all?
ANSWER: Desserts may be served but it is not a requirement.
26. QUESTION: Exactly how many juice choices are required at each meal service?
ANSWER: At least one variety of juice at each meal.
27. QUESTION: Are there specific condiments or items that shall be available at each and every meal service?
ANSWER: Contractor shall provide all necessary condiments/items appropriate for each meal.
28. QUESTION: Will there ever be instances of "to-go" or sack lunches requested?
ANSWER: Yes, "to-go" or sack lunches may be requested and will be coordinated prior by the COR.
29. QUESTION: The delivery schedule has been interpreted that someone can deliver anywhere between a half hour before and a half hour after meal time. This is vague. Can you be more precise?
ANSWER: We require the meals to be delivered and ready to eat at the assigned times below. However, Per PWS 3.4 Contractor shall provide meals no sooner than 30 minutes prior to the meal start time and no later than 30 minutes after the meal start time. Predetermined hours as requested:
| o | Breakfast (7am) |
| o | Lunch (11am) |
| o | Dinner (5pm) |
30. QUESTION: Will we be able to bill the government weekly?
ANSWER: Government pays monthly in arrears
31. QUESTION: Does the Government expect to award one or more contracts to cover this requirement?
ANSWER: one contract.
32. QUESTION: Can all meals be catered by one or more Subcontractors?
ANSWER: The prime contractor shall be responsible for all contract requirements.
File details come from the government source that posted it. Updated .