Questions and Answers_36C26121Q0865 Amendment 0002.docx

DOCX document 16 KB Posted

Attached to
J041--Provide Chiller and Cooling Tower Quarterly and Anuual Preventive Maintenence in accordance with the SOW and Tasks identified
Solicitation number
36C26121Q0865
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
36C26121Q0865_4.docx DOCX document
36C26121Q0865_AMENDMENT 0002.docx DOCX document
36C26121Q0865_3.docx DOCX document
Attach 1 - Service Schedule_Revised Amendment 0001.pdf PDF
52.237-1 SITE VISIT.docx DOCX document
36C26121Q0865_AMENDMENT 0001.docx DOCX document
36C26121Q0865_1 Solicitation.docx DOCX document
36C26121Q0865_2.docx DOCX document
Attach 2 - Equipment List.pdf PDF
WD 2015-5623 Alameda County.pdf PDF
Attach 1 - Service Schedule.pdf PDF
Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

36C26121Q0865 Amendment 0002 Questions & Answers

1. Q: The tonnage for (4) of the chillers and the (4) cooling towers were not noted. Is that information readily available for reference?

Answer: Using the Equipment list provided Item# 1 140-T Item# 2 25-T Item# 7 90-T Item# 8 90-T

2. Q: Will repairs be included in the contract price or quoted separately and paid for as change orders by the VA?

Answer: If the service check list in the SOW states to replace if required, then it is included in this contract and shall not be quoted separately and paid for as change orders.

3. Q: Will oil be supplied and paid for by the VA?

Answer: No

4. Q: Will refrigerant be supplied by the VA?

Answer: No

5. Q: It is recommended to update the flash card / EPROM at most once per year.

a. Can we change this to “Only if needed to get the system running”?

Answer: No

b. Can we move this to an annual tasking item instead of quarterly?

Answer: Yes

6. Q: Perform System Leak Check: It is recommended to remove and weigh chiller if leaks are found or if the chiller is suspected to be short on charge. Can we change this to reflect this policy?

Answer: Yes (If system is calling for or showing signs of leak or loose of refrigerant)

7. Q: Repairing leaks on hydronic piping, associated pumps, towers, valves, piping, gaskets, seals, fittings, etc: Does this apply to equipment within the chiller room only? Can you add the qualifier “within the chiller room”?

Answer: No (any repair within 20’ of equipment on the equipment list provided in contract.)

8. Q: For chiller leak repairs:

a. What are downtime requirements?

Answer: 24 hrs

b. Are rental chillers necessary if we have one machine of redundancy?

Answer: Yes (after 120 hrs. or 5 days)

c. If we have no redundancy, can we do the repair on the weekend or the weekday if it’s cool outside?

Answer: Yes (If temps outside are below 84 degrees the full time of the repair.)

9. Q: Are major repairs, parts, refrigerant and service calls are part of the bid?

Answer: Yes

10. Q: Will the contract be modified if substantial repairs are required due to existing system conditions?

Answer: yes (If needed for substantial repairs)

11. Q: Is this the entire scope and only covers Livermore? Does this requirement not cover the Palo Alto or Menlo Park sites?

Answer: Livermore VA bldgs. only with this contract

File details come from the government source that posted it. Updated .