36C25622R0126 Amend 00001 RFIs.pdf

PDF 151 KB Posted

Attached to
C1NZ--AE | 598-22-115 | Design Site Utility Infrastructure Upgrades | NLR, AR
Solicitation number
36C25622R0126
Issued by

About this file

This document contains a federal contract opportunity for architectural and engineering services. The Department of Veterans Affairs is seeking proposals to design site utility infrastructure upgrades at its campus in North Little Rock, Arkansas. Interested service-disabled veteran-owned small businesses must submit Standard Form 330 qualifications packages and limited narrative responses by January 3rd, 2023 addressing evaluation factors such as relevant experience, technical competence, past performance, and location. The contract value is estimated over $10 million, and the selected firm will be responsible for finalizing utility system designs and construction period services.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

36C25622R0126 0001 RFI Questions and Answers

1. The Combined Synopsis/Solicitation Notice includes Evaluation Factors listed on Page 4 of 5:

Factor 4 begins by referencing “past performance on contracts with Government agencies and private industry,” which would seem to suggest most any project experience (assuming municipal agencies also falls under Government agencies). However, the next line says to “be sure to include all past performance Department of Veterans’ Affairs.” We do have a number of VA projects performed among team members. However, these do not necessarily best reflect the specialized experience and technical competence under the more important Factor 2.

Including only Department of Veterans’ Affairs projects among the five (5) or ten (10) SF330 projects (whichever the case may be) does a disservice to Evaluation Factor 2. Please clarify.

Answer: Evaluation Factor Two (#2) asks for specialized experience and technical competence for this type of project. There is no stated limit to the projects you may reference. They should be relevant to experience in campus/municipal water, sewer, storm, natural gas and steam distribution systems, campus/municipal water storage and pumping systems, energy conservation, pollution prevention, waste reduction, and the use of recovered materials.

2. The Combined Synopsis/Solicitation Notice includes Evaluation Factors listed on Page 4 of 5.

Factor 4 states: “…Past performance on contracts with Government agencies and private industry in terms of cost control, quality of work, and compliance with performance schedules; (FAR 36.602-(a)(4)) be sure to include all past performance Department of Veterans' Affairs (include knowledge of VA design standards, technical manuals, and specifications) (provide no more than five (5) recent projects)…”

Is this referring to the 10-page Narrative only, or are the team SF330s only to include a maximum of five (5) projects rather than the standard of ten (10)?

Answer: Evaluation Factor Four (#4) is asking for past performance on government/private industry contracts (preferably any with DVA) with a limit of five (5) recent projects. This evaluation factor seeks to understand your firm’s knowledge of VA design standards, technical manuals, and specifications.

In the Combined Synopsis/Solicitation document, number three (#3) Submittal Requirement (C) states:

Interested firms shall address each of the seven (7) Selection Criteria in their SF330s and additional documents/submittals. Interested firms shall limit the narrative information to support all seven (7) Evaluation Factors to ten (10) pages total (beyond the SF330s). Any additional narrative information past ten (10) pages total will not be considered.

3. What is in included in the Asbestos study? Is this piping or across the whole site, internal or external to facilities?

Answer: The asbestos survey is limited to the areas affected by this project.

36C25622R0126 0001 RFI Questions and Answers

4. What are the bounds of the work to be completed? The Facility has multiple sub facilities

(Veterans Home, hospital, etc.).

Answer: The North Little Rock, AR campus comprises approximately 200 acres and 80+ buildings. The scope of this project encompasses the entire campus.

5. Does the VA have records of water usage over the last 5 years?

Answer: Yes.

6. How did the 1.5MG Storage tank get sized?

Answer: The 1.5MG storage tank size is a rough estimate. The A/E selected for this project will be responsible for the complete sizing and design of the new tank.

7. What is the availability of record drawings for the facility?

Answer: Some existing drawings exist but significant survey and investigation will be required for this project.

8. Are there any pressure and flow requirements inside of buildings?

Answer: Yes.

9. Are there any water quality issues currently experienced (in relation to the chlorination system at pump station)?

Answer: No.

File details come from the government source that posted it. Updated .