36C25024B0021 0002.pdf

PDF 131 KB Posted

Attached to
Z2DZ--Correct Water Intrusion, Building 8 - 610-22-214
Solicitation number
36C25024B0021
Issued by

About this file

This document contains an amendment to a federal solicitation along with questions and answers related to the solicitation. The solicitation is for corrective work to address water intrusion issues at Building 8 on the VA Northern Indiana Health Care System campus in Marion, Indiana. The proposed work includes excavation, backfilling, road, sidewalk, drainage and landscaping repairs, and pavement marking installation. The period of performance is 365 calendar days from notice to proceed. Bidders must submit all documents by hard copy only by March 27, 2024 at 1:30 PM EST to the specified address. A call-in number is provided for listening to the public bid opening on the specified date and time. Attachments with additional drawings are referenced.

View the file

Other files

File Type Posted
36C25024B0021 0003.pdf PDF
Attachment B - Drawings 1.pdf PDF
Attachment C - Drawings 2.pdf PDF
Attachment A - Prebid site.pdf PDF
36C25024B0021 0001.pdf PDF
Attachment V - EMR Form.pdf PDF
Attachment II - Drawings.pdf PDF
Attachment IV - RFI Form-36C25024B0021.pdf PDF
Attachment VI - VHA Directive 1192.01.pdf PDF
Attachment I - Specs.pdf PDF
36C25024B0021_1.pdf PDF
Attachment III - DBA Wage Determination.pdf PDF
36C25024B0021.docx DOCX document
Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE 7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR

ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES

SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243

(Type or print) (Type or print)

(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code)

(If other than Item 6)

(Specify type of modification and authority)

(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

1 7

610-24-1-6901-0023

610-22-214

36C250

Department of Veterans Affairs

Network Contracting Office 10

8888 Keystone Crossing

Suite 325

Indianapolis IN 46240

36C250

Department of Veterans Affairs

Network Contracting Office 10

8888 Keystone Crossing

Suite 325

Indianapolis IN 46240

To all Offerors/Bidders

36C25024B0021

02-01-2024

X

March 27, 2024 @ 1:30 PM

610-3640162-6901-854200-3220-23NRNR001

X 1 Original

The purpose of this amendment is to do the follow actions:

1) Add Call-in line for bid opening

2) Add Questions and Answers

3) Add attachments

All other terms and conditions remain unchanged.

Luke Turner

Contracting Officer

CONTINUATION PAGE

CORRECT WATER INTRUSION, BUILDING 8

VA NORTHERN INDIANA HEALTH CARE SYSTEM--MARION, IN

PROJECT NUMBER: 610-22-214

QUESTION AND ANSWER (RFI)

CORRECTION AND CLARIFICATION

Question #1:

Will the owner accept Procore Project Management software as this project's primary submittal and data tracking tool?

Answer #1:

The goal is to award this contract by November 30, 2023. This date is contingent on the quality of bids received and them meeting all criteria for award. Moreover, the bid must adhere to the current marketplace's pricing for the award.

Question #2:

As a result of the effect of COVID-19 throughout the U.S. and the resulting Federal, State, and local governments' responses/requirements of safe distancing and potential advocations of working remotely and complete organization closures, please advise how the Government intends to address delays resulting there as it pertains to the current solicitation schedule for this and all future projects.

Answer #2:

Please review the instructions in the solicitation, particularly pages 1-13, and ask questions relevant to the project. The question requires speculations beyond the current project.

Question #3:

As there will be no in-person bid opening for this project, can the CO or COR provide a conference line number to call so bidders can listen to the bid opening?

Answer #3:

See the end of the document for this information.

Question #4

Can we submit our bid via email if we mail the original hardcopy Bid Bond before the due date?

Answer #4

No, all documents must be submitted hard copy only by March 27, 2024, at 1:30 p.m. EST to 8888 Keystone Crossing Suite 325, Indianapolis, IN 46240.

Question #5: Is this project tax-exempt, and will the CO/COR provide the necessary tax-exempt certificates?

Answer #5:

See Solicitation Clause and provisions.

Question #6:

Will the owner provide as-built drawings for the project's existing structures/work area?

Answer #6:

See drawings and specifications.

Question #7:

What is the approximate Square Footage of the project? Please confirm that the space will be free from debris and free-standing medical equipment, office supplies, etc.

Answer #7:

See drawings and specifications.

Question #8:

Please confirm that the project will be completed during regular working hours, not nights and weekends.

Answer #8:

See solicitation.

Question #9:

Does the contract include liquidated damages?

Answer #9:

See solicitation.

Question # 10:

Will owner vendors be providing coordination drawings in addition to approved shop drawings?

Answer #10:

See solicitation.

Question #11:

Can the owner confirm that the General Contractor will not include any Asbestos or Lead

Removal?

Answer #11:

See drawings and specifications

Question #12:

Has the work area been checked for asbestos, lead-based materials, and other hazardous materials? Is there a report available?

Answer #12:

See drawings and specifications.

Question #13:

Please confirm that there are no expansion joints required for this project.

Answer #13:

See drawings and specifications

Question #14:

Can you confirm that the owner will be contracting directly with a third-party commissioning agent for the project and that the contractor is only to include participation/coordination with the

Commissioning Agent?

Answer #14:

See solicitation.

Question #15:

Is a bid bond required? What is the % necessary?

Answer #15:

See solicitation.

Question #16

Please confirm that only the original sealed bid is required. Is there clear access to the elevator shaft inside from the floor below? How far does the elevator shaft extend down below the 3rd level?

Answer #16 yes, See solicitation

Question #17

Is the bid due time in EST or CST?

Answer #17

See solicitation and Amendment.

Question #18

When are final RFI's due?

Answer #18

See solicitation and amendment.

Question #19

Phase 1B shows work on both sides of the main corridor on G1003 & G1004. There are two sets/locations of ICRA barriers down the corridor: east and west. Can both work areas of Phase

1B (east & west) be worked simultaneously in Phase 1B? That would mean two ICRA partitions on the east and west simultaneously. What minimum width should be maintained in the corridor by working both sides and two containment walls in the corridor?

Answer #19:

Both sides can be worked on at the same time. However, the wall closest to the corridor will have to be done separately to allow the adjustment of the barrier. Please see GI003; it shows a minimum of 5'-1" distance with the obstacles being adjusted per side.

Question #20

Can CPARs be used in place of PPQs (past performance qualification)?

Answer #20:

No.

Question #21:

If RFI answers elicit a follow-up question, will an additional RFI submission period be allowed?

Answer #21:

At the discretion of the Government.

Question #22:

Will the owner be providing the civil site SWPPP (Storm Water Pollution Prevention Plan) and associated permitting fees?

Answer #22:

See drawings and specifications.

Question #23:

Can the contractor use the existing restroom facilities in the work area or adjacent ones nearby?

Answer #23:

See drawings and specifications.

Question #24:

Many VA campuses are beginning to address Tuberculosis protocols on VA campus projects.

Are there any TB-required protocols for this campus/project?

Answer # 24:

See solicitation.

Question #25:

Will you provide a copy of the site visit attendance and sign-in sheet in amendment?

Answer #25:

See previous amendment.

Question #26:

Will the owner accept the software "Out-Build Scheduling Software" for schedule submission and monthly updates?

Answer #26:

Only Microsoft-based software is approved.

Question #27:

On page 8 of the solicitation, a bid schedule is mentioned. There was not one in the bid package. Do we need to submit? If so, is there a specific form for it?

Answer #27

Not applicable

Question 28:

Will a cross-section be provided for the new retaining wall on each side of the lower stair?

Is a footing required? If so, what size? What depth? The thickness of the wall? Length of wall? Reinforcing?

Answer 28:

See Attachments for more details

BID OPENING:

March 27, 2024 @ 1:30 PM call in (audio only)

+1 872-701-0185,,284304759# United States, Phone Conference ID: 284 304 759#

ATTACHMENT:

Attachment B – Drawings

Attachment C - Drawings

File details come from the government source that posted it. Updated .