View the file

Other files

Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS & ANSWERS- KENTUCKY SOLICITATION 36C24923R0041

1. Section 4. Scope/P. 6: Contractor’s facilities may be inspected by the VA prior to the contract award.” It appears by this statement that is made on page 6, that Contractors must have facilities in place prior to contract award. Is it a requirement that contractor's facilities be in place prior to contract award?

Disregard, as this will no longer be a requirement.

2. Attachment D.1 Price Schedule - CLIN 9: Annual Assessment by RRT/CRT (O2

Patients). Missing in excel spreadsheet for all option years for both VAMCs. CLIN 9 on spreadsheet currently states it is for H tank rentals. Please update accordingly.

RRT requirement is removed from CLIN 9.

3. Section 6.2 New Patient Set-Ups Oxygen Systems/P. 9: Please clarify.

a. Initial set-ups are to be considered those beneficiaries who do not have a VA authorized oxygen therapy delivery system or ventilator and shall occur within 24 hours or next business day of the time the prescription is written. If an initial set-up script is received on a Friday late afternoon (i.e., 4:30pm) is it expected to be set-up on Saturday or Monday?

Expectation is to set up on Saturday in this scenario.

4. Section 6.3/P. 13: Patient Visits: Please confirm the following is true:

a. All patients receiving services under this contract shall be visited by a contract representative on a monthly visit. If this is to be performed by whom? CLIN 9 indicates that an assessment is done annually on O2 Patients. Please clarify.

Monthly visits and delivery should be one in the same and can be performed by anyone authorized to perform the duties to exchange supplies.

b. Monthly visits for all Ventilator Patients by CRT/RRT.

Monthly RRT visits are required for ventilator patients.

c. A CRT/RRT is also responsible for quarterly visits to tracheostomy patients with compressors.

RRT is no longer required for any patients except ventilator patients.

5. Section 14. Equipment Inventory – VA Owned/P. 32: What equipment is provided by the

VA to the contractor?

Currently, Lexington provides ventilators. Louisville provides no equipment however, future options are available.

a. The Contractor shall provide the COR with a complete inventory of all VA owned equipment and supplies on hand weekly. Can this be done monthly and if there are any issues the VA facility will be notified at that time?

Yes

6. Section 6.11 - Discontinuation of Home O2 Services and Pick Ups/P.16: Can this be changed to notification within 24 hours and then pick up within 5 business days?

Yes.

7. Section 6.13 – Ventilators/P. 17: Independent on number of hours per day of ventilator usage, does the patient still receive 2 ventilators? Consider changing the CLIN for vents to be invasive, non-invasive (nocturnal and day), non-invasive (nocturnal) as follows:

Example:

CLIN 0007a Invasive

CLIN 0007b non-invasive (nocturnal and day)

CLIN 0007c non-invasive (nocturnal)

Can there be a separate clin for additional vent assessments requested by VA billed separately? Can there be a separate CLIN for home assessments billed separately?

One line item for all ventilator checks

8. Line Item 9/P. 26 (H Tank Rental) does not match the Item 10 on page 40 and 41; Annual

Assessment by RRT/CRT (O2 Patients).

RRT is no longer required.

9. Line Item 13/P. 27: How many back-up batteries are you expecting for the Portable

Oxygen Concentrator? If more than 1 is requested add clin for extra batteries Line Item

14/P.27:

Portable Oxygen Concentrator rental charge to include sufficient battery replacements to support veterans lifestyle.

Are monthly visits required for all equipment that is Government Owned?

Yes

This is actually Line Item 15 on the tables on pages 40 and 41.

Please see the D.1 Price Schedule for current information. The SOW will be updated at award.

10. Line Item 15/P. 27: is actually Line Item 16 on the tables on pages 40 and 41.

Please see the D.1 Price Schedule 9-19-2023 for current information. The SOW will be updated at award.

11. Line Item 16/P.28: is actually Line Item 17 on the tables. Is the one-time delivery fee for each new set-up independent of equipment mix and include equipment being delivered to a VA Medical Center?

No, two separate charges.

12. The tables need to be updated.

Updated, see below.

13. Are the quantities on the table the annual or monthly?

Monthly, see updated table below.

14. Performance Work Statement (PWS), Section 8: Equipment Specification. Will you be adding additional descriptions for CLIN # 17-20 on the PWS?

Please see the D.1 Price Schedule 9-19-2023 for all CLIN information. The SOW will be revised at time of award.

15. Price instructions read, “The Excel spreadsheet contains 1 tab—tab “LIN Pricing

Schedule” includes individual line item pricing per location and period of performance, where Unit Prices and Estimated Annual Totals shall be entered by the Offeror. Tab

“Total Schedule Estimates” shall be used by the Offeror to enter the estimated totals for each location and period of performance, along with the total estimated offer for the entire requirement.” In Attachment D.1 spreadsheet, there is only one worksheet, ie. Tab for the entire VISN that includes one base year and four option years; the instructions indicate that you want each location to be listed. Will an updated spreadsheet be provided separating each location pricing for the period of performance?

Please provide pricing based on the CLIN description in D.1 Price Schedule 9-19-2023 that includes both Lexington and Louisville VAs.

16. Instructions to Offerors Volume 3. Price indicates two tabs to be completed by the

Offeror, Unit Prices and Estimated Annual Totals. The Unit Price is highlighted on the sheet, but I do not see a column for Estimated Annual. Please advise if this will be added?

Yes

17. Section 18. Estimated Workload Data number 9 shows annual RT assessments for O2 patients for both VAMC’s. Will a CLIN be added for annual RT/CRT assessment for O2 patients?

RRT requirement no longer exists for O2 patients.

18. If a Field Service Technician completes a new home oxygen setup, will an RT/CRT be required to follow up within 24 hours?

NO

19. ATTACHMENT D.1 PRICE SCHEDULE 36C24923R0041 Solicitation Home Oxygen

Lexington HCS Robley Rex VAs. There are no estimated quantities on this Price

Schedule document. Please provide.

See D.1 Price Schedule 9-19-2023 with revised quantities.

File details come from the government source that posted it. Updated .