Questions and Answers for Solicitation 36C24623B0051.pdf

PDF 139 KB Posted

Attached to
Y1DA--652-17-901 Renovation 2C Clinical Improvement
Solicitation number
36C24623B0051
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation 36C24623B0051 for the renovation of clinical space at a Veterans Affairs medical center. The solicitation involves renovations to create negative pressure isolation rooms, with separate construction entrances required for two renovation areas. Onsite areas for laydown yards and construction trailers will be determined upon award. A single person may serve as both superintendent and quality control manager, as well as safety and health officer, if qualified. Structural details can be provided for lead-lined openings if needed. Curtain track and privacy curtains will be provided by the VA for contractor installation. No further questions will be accepted related to this solicitation.

View the file

Other files

File Type Posted
Bid Opening Attendance Log Project 652-17-901_2023_11_17.pdf PDF
36C24623B0051 0004.docx DOCX document
OF_1419 36C2423B0051 Renovation 2C Clinical Improvements.pdf PDF
36C24623B0051 0003.docx DOCX document
Questions and Answers_2.docx DOCX document
36C24623B0051 0002.docx DOCX document
ATTENDANCE LOG - PRE BID SITE VISIT 652-17-901 Renovation 2C Clinical Improvement.pdf PDF
36C24623B0051 0001.docx DOCX document
Specifications.pdf PDF
Drawings.pdf PDF
Revise Drawing Sheet EP121.pdf PDF
Attachment A - Itemized Schedule of Values Cost Breakdown.xlsx XLSX spreadsheet
36C24623B0051.docx DOCX document
Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

Solicitation #36C24623B0051, Project: 652-17-901 Renovation 2C Clinical Improvement

1. Question: Can the Superintendent perform dual role as the SSHO as well?

Answer: Yes, specification section 1.7.A.

2. Question: Can the PM perform dual role as the QCM as well?

Answer: Yes, specification section 3.4.

3. Question: Is Microsoft project an acceptable scheduling format?

Answer: Yes.

4. Question: Sheet AE120 Shows 2 different areas that are required to be under negative air. Could the VA provide direction for the 2 areas showing access point for negative air discharge?

Answer: It is at the contractors discrete to follow the ICRA and make sure the space is within the negative air limits. Both areas are contained separately and have separate construction entrances, contractor could either isolate the air into the space and vent out using access to the roof or through a window out, as long as the space stays negative.

5. Question: Can the VA confirm where the laydown area is located?

Answer: Lay down yard shall be determined after the contract is awarded.

6. Question: Can the VA confirm the location and if there is power available to hook up for an office trailer?

Answer: The location shall determine when the contract is awarded and yes power shall be available.

7. Question: Reference: 01 35 26 Safety Requirements, part 1.7 and 01 45 00 Quality Control, part 3.4. Please confirm if the SSHO should be a separate individual from the CQC Manager/prime contractors Superintendent. Or can one person fulfill the duties of prime contractor superintendent, CQC Manager and SSHO, if qualified?

Answer: See responses to items 1 & 2 above.

8. Question: Reference: 08 11 13 Hollow Metal Frames, Part 2.4. Can a detail be provided for structural metal framing at lead lined openings, if required?

Answer: A detail can be provided if required.

9. Question: I would like to confirm with you, if you can allow us to BID directly for the Cubicle Curtain on this project? or should we approach a General Contractor for us to be able to BID?

Answer: Curtain track and privacy curtain (identified as A5180 on the Equipment Schedule) is listed as being provided by the VA and Contractor installed.

10. All of the questions and answers above are current to this date and time of posting.

11. There will be no more questions entertained for Solicitation 36C24623B0051.

File details come from the government source that posted it. Updated .