Questions and Answers.pdf

PDF 445 KB Posted

Attached to
R602--NJ MEDICAL COURIER SERVICES
Solicitation number
36C24225Q0030
Issued by

About this file

This document contains Questions and Answers related to a Federal contract opportunity for NJ Medical Courier Services, Solicitation 36C24225Q0030. The solicitation is a Firm-Fixed-Price IDIQ contract to provide courier services on a scheduled or on-call basis to VA Medical Centers, Community Based Outpatient Clinics, and surrounding medical facilities in New Jersey. Key details include:

The incumbent contractor is Crosstown Courier. The solicitation is still open and a 100% Service-Disabled Veteran-Owned Small Business (SDVOSB) set-aside. Vendors must be able to accommodate various container sizes and temperature requirements for transporting items like reusable medical equipment, pharmacy items, and laboratory specimens. The government will provide some equipment like locks and containers, while the vendor must supply temperature logs and any additional containers as needed. The estimated monthly pharmacy STATS trips is 3, and the estimated annual pharmacy trips is 156. Past performance questionnaires are required per the solicitation. Billing is monthly, and a medium SUV or larger vehicle is required. Responses are due by October 25, 2024 at 10:00 AM EST.

View the file

Other files

Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Ques ons and Answers

NJ Medical Courier Services

Combined Synopsis/ Solicita on: 36C24225Q0030

Responses due 10/25/2024 by 10:00 AM EST.

1. How many drivers/vehicles are currently used to service the current contract?

Answer: Drivers/vehicles must be available during the scheduled trips and the on‐call services. So, this number be based on the vendor intends to meet the needs of this requirement per department. We can es mate about two to three drivers. Currently, the incumbents provide five to 10 drivers ready at any given me.

2. What is the vehicle size currently servicing this loca on?

Answer: Vehicle size must be able to accommodate bins that are being called to transport.

A medium size SUV or larger should be suitable to ensure that the bins being transported fit. However, the incumbent currently provides five to 100 cubic feet.

3. How many cubic feet of storage are required for transporta on, and what is the maximum size and quan ty of items to be transported daily?

Answer: For RME/Scope (requirement sec on 5) 6.8 cubic . For Pharmacy (requirement sec on 8) pharmacy uses this service for only a er hours. Refrigerated items could be stored in a MAX. 8 X 6 X 4 ¼ container size. For laboratory (requirement sec on 11) the container is small, approximately 12x12x12. The quan ty is random so maximum cannot be determined. Vendor must be able to ensure they are able to accommodate as needed without have any type of delays to meet the need.

4. Please clarify if the government will require the vendor to provide equipment (coolers, totes, locks, and temperature logs).

Answer: This informa on is disclosed in the SOW. However, for RME/Scopes (requirement sec on 5) the VA will supplies the locks while the vendor will need to supply the bags and the temperature logs. For Pharmacy (requirement sec on 8) the VA will provide the container; however, the vendor will provide the refrigerated and/or frozen container as needed and the temperature log. For Laboratory (requirement sec on 11) the VA will provide containers; however, the vendor will provide the container as needed if not provided and the temperature log. In other words, the vendor must be prepared to provider the container if needed and the temperature logs is required to be provided by the vendor.

5. What is the weekly, monthly, or annual es mated trip volume for as‐needed trips in total, and/or as‐needed trips per contract loca on, if any?

Answer: The informa on is stated in the SOW and price/cost schedule provides the minimum per department need. However, for pharmacy (requirement sec on 8) is an as needed service trip per month, the es mated 13 per month, annual es ma on 156. For the other department you may review the combined synopsis/solicita on again.

6. Please clarify what is the required number of Past Performance Ques onnaires the government is reques ng?

Answer: This informa on is stated in the combined synopsis/solicita on. Please read the combined synopsis/solicita on in its en rety as instructed.

7. Regarding specific employees informa on: It is common prac ce for small businesses that the drivers, cars and other equipment used for a contract are not sourced un l a er an award has been made, for cost effec veness and to reduce loss. However, we will be forwarding our standard Training Cer ficates‐Procedures for your reference, is this informa on acceptable?

Answer: This is fine

8. On page 3, it looks like the sites may have been reversed. We believe it should be Clean RME from the VA to Toms River.

Answer: This was revised to demonstrate the proper pick‐up point to read EO VAMC and

Des na on delivery point to read Toms River. See revised SOW.

8. Is there a spot at East Orange where we can house a Facility Manager/Dispatcher?

Answer: No.

9. What is the billing frequency and payment terms?

Answer: Monthly

10. They men on containers with Styrofoam inserts. What size container?

Answer: For laboratory (sec on 11 of SOW) requirement a small container will be provided, however, the vendor will have to have a container ready for use if the hospitals or ins tu ons fails to provide one for transport. For the RME/Scopes (sec on 5 of the SOW) requirement, foam inserts will be used for specimens, the container size will be a large container which is indicated in the SOW that the vendor shall provide so the foam inserts should fit in that container. For pharmacy (sec on 8 of the SOW) requirement, refrigerated items container max size is 8 x 6 x 4 ¼” (see image insert).

11. Do we need to provide dry ice or ice packs?

Answer: The Government will supply the ice packs or dry ice, the requirement that requires ice packs is detailed in the SOW. Please read combined synopsis/solicita on. However, the vendor should carry dry ice or ice pack for the containers they will be providing just in case and ensure the containers is within the required temperature need as stated in the SOW per department sec on.

12. Need volume for the STATS for the Pharmacy department?

Answer: For pharmacy es mated three per month; however, this is as needed service so an exact number can not be given.

13. What size are the 'lockable containers' that are le at each site? Who maintains the keys?

Answer: RME/SCOPES (requirement sec on 5 of SOW) the size of the lockable containers are medium and large bins. The locks have codes, no keys are used. Pharmacy (requirement sec on 8 of SOW) requirement will not have locked containers. Laboratory Department

(requirement sec on 11) will not have locked containers.

14. Some items need to be kept at temps of 35.6 ‐ 46.4. Do we need reefer vehicles or ice packs?

Answer: RME/Scopes (requirement sec on 5 of SOW) government u lizes ice packs, so for the ones that do not have ice packs and there is a temperature stated than the vendor must ensure that the temperature per the requirement need is met. Pharmacy (requirement sec on

8 of SOW) will not transfer frozen items. All items are refrigerated only; therefore, vendor needs to ensure that the items remain refrigerated as stated in the SOW. Laboratory as stated in the (requirement sec on 11) there will be refrigerated and frozen items, the vendor will have to ensure that those items are within the temperature as referenced in the SOW.

15. What size vehicle is required to move the scopes and RME (reusable medical equipment)?

Answer: Medium SUV or larger.

16. What size bins are needed to transport 'soiled items'? Do the bins need to be on wheels? What size vehicle is needed to transport the bins with 'soiled items'?

Answer: The bins will be large and medium sized. The bins do not need to be on wheels. As stated in ques on 2 and 15, Medium SUV or larger.

17. I am interested in this contract opportunity and would like to request the scope of work along with any other available informa on. It appears some a achments may be missing.

Answer: You must be logged into SAM.gov to have access to the files. If you are not logged in, then you will not have access to the files.

18. Is there a solicita on# for the previous contract?

Answer: If you are asking what the previous contract is then it is 36C24220D0005.

19. Is this a valid solicita on?

Answer: Yes, revise the announcement and documents a ached in SAM.gov.

20. Is there an incumbent for this contract?

Answer: Yes, Crosstown Courier.

21. Is the solicita on s ll open for bid?

Answer: Yes, refer to SAM.gov announcement and the combined synopsis/solicita on a achments.

22. Can a short mee ng be provided?

Answer: No mee ng is being provided. Any ques ons and clarifica on needed should be emailed as stated in the combined synopsis/solicita on.

23. Please consider this an official request that this solicita on be set‐aside for Black American

Owned, Women‐Owned Small Business, Service‐Disabled Veteran Owned, Veteran Owned, EDWOSB, Women Owned businesses.

Answer: No. This procurement is set aside to 100% Total SDVOSB Set Aside as stated in the

Combined Synopsis / solicita on.

File details come from the government source that posted it. Updated .