Tashkent_Packing_Shipping_Contract_-_Pre_Bid_Q__A.pdf
PDF 244 KB Posted
- Attached to
- Shipping and Packing Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 19UZ8018Q0010
- Issued by
- Department of State US Embassy Tashkent
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Solicitation_for_packing_and_shipping_services.doc | DOC document |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Packing/Shipping pre-bid conference
February 22, 2018 Tashkent
All proposals must be received by the Embassy no later than March 12 at 12:00 p.m. local time. We accept either hand-delivered or mailed proposals. We will not accept electronic submissions. All questions about the proposals must be submitted in written form and we will post all questions and answers on our website.
Security Clearance to work on Embassy grounds.
Prove of DBA Insurance. Your headquarters should know about it.
Proposals are judged based on the contract period, comprising of a base year and entire contract.
Questions & Answers
1) Question: How do you determine who will ship the CARGO under multi award contracts?
Answer: Shipments will be allocated in accordance with contract.
2) Question: DBA insurance. How to bill DBA Insurance?
Answer: Cost should be included into total price.
3) Question: Custom Clearance expenses are not mentioned in the quotes and where does bidder include the cost for CC in order to have a fair comparison between bidders?
Answer: The contractor is responsible for all customs clearances and should factor them in when submitting a bid.
4) Question: Where does bidder include the cost for airport THC ?
Answer: The contractor is responsible for all customs clearances and should factor them in when submitting a bid.
5) Question: Our understanding is that HHE effects are to be packed in heat treated or fumigated crates / lift vans. Please confirm.
Answer: Yes.
6) Question: Should bidder quote separately on a case to case basis subject to survey for the crating of televisions, mirrors, marble tops etc?
Answer: Cost of business should be included in the overall bid.
7) Question: Freight handling – Does it cover transportation of UAB between airport and residence?
Answer: Yes, transportation should be included.
8) Question: 1) Delivery services in Tashkent per hour - Does bidder present quote for local transportation from Tashkent Terminal to Residence within Tashkent city limits for HHE?
Answer: Yes, transportation should be included.
9) Question: Transportation between: 2) Post/ELSO Antwerp HHE Effects - Please confirm that bidder should give the rate for transport from Embassy Tashkent to ELSO Facility in Antwerp
Port. Will the same rate be applicable from ELSO Facility to EMBASSY TASHKENT for import shipments?
Answer: The rates should be quoted only for outgoing shipments.
10) Question: What is the expected rate difference between Post/Local Airport and FH?
Answer: Post/Local transportation is per shipment whereas Freight Handling is per hour.
11) Question: What is the max allowance in lbs for UAB?
Answer: It varies, but the allowance will be at least 250 lbs.
12) Question: What is the min lbs for customer that is considered to be surface shipment?
Answer: 200 lbs.
13) Question: Please clarify what should be included under the following rate: Transport Between:
Vehicles without boxing
Answer: Just as it states. The transport using vehicles without boxing.
14) Question: Airfreight charges are not mentioned in the price list. Where does airfreight cost to be included?
Answer: It is not.
15) Question: What kind of services should be included in to Freight Handling? Will it be truck, driver and packers or just truck from where to where?
16) Question: We don’t see import customs clearance charges, should we include it in our proposal?
File details come from the government source that posted it.