Questions and Answers.docx
DOCX document 26 KB Posted
- Solicitation number
- 19SP5021R0001
- Issued by
-
Department of State US Embassy Madrid
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for janitorial services at the U.S. Embassy in Madrid, Spain. The solicitation seeks cleaning services for the Chancery building and other U.S. government facilities totaling approximately 15,538 square meters. Services include standard cleaning tasks in offices, restrooms, hallways, and other designated spaces. The incumbent contractor is CLARO SOL CLEANING, S.L.U., under a one-year base period plus four one-year option periods. Employees must be onsite only for contractual duties. The anticipated award date is July 2021, with electronic submission of offers prior to the response deadline on the beta.SAM.gov website.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Award notice beta.SAM.docx | DOCX document | |
| Questions and answers 4.docx | DOCX document | |
| Questions and answers 4.docx | DOCX document | |
| amendment 1.docx | DOCX document | |
| Questions and answers 3.docx | DOCX document | |
| Questions and Answers 2.docx | DOCX document | |
| Final RFP 19SP5021R0001.doc | DOC document | |
| Invitation letter.docx | DOCX document | |
| Pre-solicitation notice beta sam.docx | DOCX document | |
| Pre-solicitation notice.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SOLICITATION 19SP5021R0001
JANITORIAL SERVICES FOR THE U.S. EMBASSY MADRID, SPAIN
QUESTIONS AND ANSWERS
Question 1: Concerning to exterior side of windows cleaning, is there any onsite crane, lifeline and/or anchors that let perform this cleaning tasks? On the other hand, is it possible to clean from inside the exterior side of windows? Do the cleaning staff provided in page 44 carryout this task?
Answer 1: There are not any cranes onsite nor there are any lifelines or anchors to be used for window cleaning.
It is possible to clean the exterior side of the window from inside.
This cleaning is performed by the staff listed under Section I.6 of the RFP.
Question 2: Which kind of environmentally chemical cleaning-products are being used right now?
Answer 2: Cleaning products must comply with the requirements stated in Exhibit B of the solicitation. Each Offeror may propose its own listing of cleaning products provided that they meet the requirements stated in Exhibit B.
Question 3: In reference to: “C.3.1.1 Supervision. The Contractor shall designate a project manager who shall be responsible for on-site supervision of the Contractor's workforce at all times. This project manager shall be the focal point for the Contractor and shall be the point of contact with U.S. Government personnel. The project manager shall have sufficient English language skill to be able to communicate with members of the U.S. Government staff. The project manager shall have supervision as his or her sole function.” Does the Project Manager provided under C.3.1.1 Supervision (above), perform his supervision tasks daily and full time inside the US Embassy in Madrid or is he only requested to visit and supervise the service upon request? In this case could you tell us his/her Schedule?
Answer 3: The Project Manager performs the supervision daily in all premises covered by this RFP. The Project Manager´s schedule falls within the working hours specified in Exhibit A
Question 4: Who is the current contractor? How much was the award amount? Is it possible to consult the current contractor offer sheet that was submitted in the last solicitation?
Answer 4: The current contractor is CLARO SOL CLEANING, S.L.U., and the award amount was 1,226,316.47 Euros. It´s not possible to disclose the current contractor offer sheet that was submitted in the last solicitation since it is proprietary/confidential information.
Question 5: Is there any payroll liabilities issue between the contractor and employees?
Answer 5: There are not payroll liabilities issues between the contractor and the employees.
Question 6: What has been the employees’ absenteeism in the workplace (%) during the past years?
Answer 6: The employees absenteeism ranges between 8-9%.
Question 7: Relating to the TLA and GLQ cleaning services and due to it wouldn’t be possible to visit these facilities, we would like to ask how many working hours are needed to perform this cleaning and how many staff is necessary to carry it out.
Answer 7: It is up to the Contractor to determine how many employees will deploy to provide these services. The number of the employees will determine the hours required to accomplish these services.
Question 8: Does the cleaning staff indicated in I.6 RIGHT OF FIRST REFUSAL carry out only standard service tasks or is also included the TLA and GLG Cleaning Services in their working hours?
Answer 8: The cleaning of the TLA and GLQ is not performed by the employees listed in Section I.6.
Question 9: Is there any limit on the length of the strategic plan for janitorial services
Answer 9: The strategic plan must meet the requirements stated in paragraph (6) of Section L.1.1.2 of the contract.
February 18, 2021.
File details come from the government source that posted it. Updated .