Questions_and_Answers_No._3.docx
DOCX document 21 KB Posted
- Attached to
- Health Insurance Services
- Solicitation number
- 19MP1019-R-0001
About this file
Answers to questions received form potential bidder
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Questions_and_Answers_No._4.docx | DOCX document | |
| Questions_and_Answers_No._2.docx | DOCX document | |
| Amend_0001_-_page_2.docx | DOCX document | |
| SF30-Modification_for_Medical_Health_Services.pdf | ||
| Questions_and_Answers.docx | DOCX document | |
| Health_Insurance_Letter.pdf | ||
| Advert_for_Health_Insurance_Services.pdf | ||
| SF33-cover-form-health-insurance.pdf | ||
| Health_Insurance_solicitation_2019_to_2024.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
If you could provide:
· Age/DOB
· Sex- Female or Male Answer: Please see Section J of the Solicitation – Exhibit A – Page 38 Dependent status i.e., Coverage for:
· Employee (E)
· Employee & Spouse (E/S)
· Employee & Children (E/C)
· Employee, Spouse & Children (E/S/C) Answer: Please see Section B.2.3 thought B.2.6, page 2-5 of the solicitation Claims History:
· 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 – and YTD the insurance carrier has this information.
· Catastrophic Cases - the insurance carrier will be able to identify any catastrophic claims.
Answer: Please see Exhibit B – Historical Claim - page 39 of the solicitation and also Q&A posted in FedBizOpps of 3/22
1. Date contract is expected to start.
Answer – On or about 0ct 2019
2. Advise if previous benefit schedule for life/health/disability insurance is the same as the benefit schedule currently being requested.
a. If so, please provide a description of benefits.
Answer: No, please refer to Q&A posted in FedBizOpps dated 3/22
3. Are there any persons who are currently hospitalized?
a. If yes, please provide number.
Answer: Not available
4. Are any major illnesses (i.e. hemodynamics, open heart surgery, orthopedic major surgeries, organ transplants, traumatic accident, cancer and oncology cases) being treated?
a. If yes, please provide number.
Answer: Not available
5. Are there any pregnant employees/spouses?
a. If yes, please provide number.
Answer: Not available
6. Are there any catastrophic cases (in excess of $10,000) within the last year to date?
a. If yes, please provide numbers.
b. Status of claim – paid/incurred.
Answer: Please refer to Q&A posted in FedBizOpps dated 3/22
7. Are there any HIV/AIDS cases?
a. If yes, please provide total number.
Answer: Not available
8. Are any employees currently disabled?
a. If yes please provide total number Answer: Not available
9. Current vendor information:
a. Name: Mauritius Union Assurance
b. Contract number: SMP10014-D-0001
c. Value: M. RS. 13,385,940 (USD 384,433 based on ROE USD=M.RPS 34.82)
d. Date of award: 07/01/2014
e. Date of expiration: 06/30/2019
10. What currency should proposers use in submitting bids?
Answer: Either US Dollars or Mauritian Rupees. Local companies shall offer in Mauritian Rupees.
11. Membership each of last 3 years by Single, Married and Family Status.
Answer: 2017 – 16 Single, 44 Family, 1 part time
| 2018 – 15 single and 49 Family, 1 Part time |
| 2019 – 13 Single, 50 Family, 1 Part time |
12. Percentage of local nationals.
Answer: 100 percent
13. Are there dependent children to be covered who are studying outside the country?
a. If yes, please provide the country and number of dependent children studying there.
Answer: Yes, please refer to Q&A posted in FedBizOpps dated 3/22
14. Location(s) of insured employees.
Answer: Mauritius
15. Claims history for health insurance for the current year and each of the last 5 years Answer: Please refer to Q&A posted in FedBizOpps dated 3/22 Example Chart: Claims History
| Year |
| Number of Members |
Total amount of insurance claims (USD)
| 2012 |
| 199 |
| $114,711.50 |
| 2013 |
| 200 |
| $102,971.44 |
| 2014 |
| 205 |
| $129,907.85 |
| 2015 |
| 210 |
| $227,629.50 |
| 2016 |
| 235 |
| $146,209.39 |
| 2017 |
| 205 |
| (incurred or paid) $141,212.50 |
16. Do the above claim numbers include claims from ORE employees? (if applicable) Answer: No
17. Premium history for health insurance for the current year and each of the last 5 years Answer: Please see Q&A (question 1 – premiums billed column) posted in FedBizOpps on 3/22
Example Chart: Premium History
| Year |
| Number of Members |
Premiums (USD)
| 2012 |
| 199 |
| $163,251.75 |
| 2013 |
| 200 |
| $162,918.89 |
| 2014 |
| 205 |
| $156,721.53 |
| 2015 |
| 210 |
| $200,219.07 |
| 2016 |
| 235 |
| $165,562.56 |
| 2017 |
| 205 |
| $99,720.33 |
18. Did the premium history for insurance include the VAT?
a. If so, what percentage of VAT was included in the historical premiums?
Answer: VAT is not included
19. Did the premium history for insurance include Insurance Premium Tax (IPT)
a. If so, what percentage of IPT was included in the historical premiums?
Answer: IPT is not included
File details come from the government source that posted it.