19L16018R0003_Questions_and_Answers.pdf

PDF 262 KB Posted

Attached to
FSN Health Insurance Solicitation
Solicitation number
19L16018R0003
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Pre-Solicitation Questions & Answers

LES Health Insurance/Medical Coverage

U.S. Embassy Monrovia, Liberia

Solicitation No: 19-L160-18-R-0003

1. Questions: We have a total 5 year claims number ($2,322,935). We need the yearly claims for the last 5 years. A data dump with diagnosis, date of service, and claims amount would be preferable. We need the last 3-5 years rate history

Answer: Data entered in Section J, Exhibit C, of the current contract solicitation has been amended. The U.S. Embassy Liberia’s previous claims history from 2013 to July, 2018 is:

$204,696.00.

Period Claims 2013 $ 30,014.00 (12 Months)

2014 $ 35,957.00 (12 Months)

2015 $ 32,514.00 (12 Months)

2016 $ 49,625.00 (12 Months)

2017 $ 36,802.00 (10 Months)

2018 $ 19,784.00 (6 Months)

$ 204,696.00

2. Question: Can we place limits on HIV/AIDS coverage?

Answer: Please refer to Contract Solicitation Section C, Description, Specification and Work

Statement, paragraphs C.1, C.1.1.19 and C.1.1.20.

3. Question: Can we place waiting periods on pre-existing conditions? Maternity? Mental and

Nervous?

Answer: No, the terms and conditions of the contract to include the stated benefit levels, go into effect on the date of the contract award.

4. Question: We need clarification on C.1.1.20 Annual Maximum Limit. It states that it is $500 then goes on to state that the maximum is $10,000?

Answer: Please review Contract Solicitation Section C, Description, Specification and Work

Statement, paragraph C.1.1.20, which states annual maximum limit of $15,500 and $10,000 for expenses related to C.1.1.19.

5. Question: Date contract is expected to start.

Answer: Current contract is due to expire on 15 March, 2019.

6. Question: Advise if previous benefit schedule for life/health/disability insurance is the same as the benefit schedule currently being requested. If so, please provide a description of benefits?

Answer: the U.S. Embassy Liberia’s benefit schedule for health insurance is consistent with the current contract’s benefit levels. Please refer to Section C, Description, Specification, Work

Statement, Part I – Health Insurance for further guidance.

7. Question: Are there any persons who are currently hospitalized, If yes, please provide number?

Answer: Currently, no employee is hospitalized.

9. Question: Are any major illnesses (i.e. hemodynamics, open heart surgery, orthopedic major surgeries, organ transplants, traumatic accident, cancer and oncology cases) being treated?

Answer: The U.S. Embassy Liberia does no collect or maintain this information.

10. Question: Are there any pregnant employees/spouses, if yes, please provide number?

11. Question: Are there any catastrophic cases (in excess of $10,000) within the last year to date, if yes, please provide numbers.

Answer: Yes, one catastrophic case within the last year to date.

12. Question: Are there any HIV/AIDS cases, if yes, please provide total number?

13. Question: Are any employees currently disabled, if yes please provide total number?

Answer: Yes, post has one disabled Locally Employed Staff member.

14. Question: Current vendor information:

Name: SAARL Insurance Liberia, Inc.

Contract number: 19L16018D0002

Date of award: March 15, 2018

Date of expiration: March 14, 2019

15. Question: What currency should proposers use in submitting bids?

Answer: United States Dollar.

16. Question: Membership each of last 3 years by Single, Married and Family Status.

Answer: U.S. Embassy Liberia’s Human Resources Office does not have a 3-year historical membership on the employee’s single, married and/or family status. Please refer to Section J, Exhibit A – Employee Statistics of the current contract solicitation.

17. Question: Percentage of local nationals.

Answer: Post’s locally employed staff are comprised of less than 5 percent, third-country nationals.

18. Question: Are there dependent children to be covered who are studying outside the country?

Answer: The U.S. Embassy Liberia does not have records concerning Locally Employed Staff member’s dependent children and if they attend school abroad.

19. Question: Location(s) of insured employees.

Answer: Primarily in and around the city of Monrovia, Liberia.

20. Question: Do the above claim numbers include claims from ORE employees?

Answer: Yes.

21. Question: Premium history for health insurance for the current year and each of the last 5 years.

Answer: Base Year:

Premium paid per month Total premium per year

$3,429.15 $41,149.80

Option year 1

Premium paid per month Total premium per year

$3,352.05 $40,224.60

Option Year 2

Premium paid per month Total premium per year

$3,288.90 $39,466.80

Option Year 3

Premium paid per month Total premium per year

$3,215.10 $38,581.20

Option Year 4

Premium paid per month Total premium per year

$3,050.25 $36,603.00

Grand Total: $196,025.40

22. Question: Did the premium history for insurance include the VAT?

Answer: No.

23. Question: Did the premium history for insurance include Insurance Premium Tax (IPT)

Answer: No.

File details come from the government source that posted it.