Questions__Answers_sheet_for_Solicitation___191Z1119Q0001.pdf

PDF 43 KB Posted

Attached to
Ground Handling Services
Solicitation number
191Z1119Q0001
Issued by

About this file

questions & Answers sheet for solicitation # 191z1119Q0001

View the file

Other files

File Type Posted
Ground_Handling_Services_Solicitation_2019.pdf PDF
Solicitation_Covering_Letter.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers sheet for Solicitation #

191Z1119Q0001

Q 1 – kindly advise the MTOW (maximum take-off weight) for this aircraft and if the “noise certificate” is available, please send its document.

Answer: The maximum take-off weight is 20 Ton, while for the noise certificate, we do not maintain such document, as our requirement is for Ground handling services at the airport.

Q 2 – Offerors are to provide support for small orders of medical supplies/cargo shipments.

Does the government anticipate a requirement for controlled and/or cooled storage that Offerors are responsible for facilitating/providing?

Answer: No, the contractor is required to help with moving the cargo into the check in counter and if required to over size counter.

Q 3 – Section 1, subsection II. Pricing requires that Offerors are to provide a pricing sheet “for any incidental charges that may arise outside of the basic services required to operate a flight and these services will be identified on individual delivery orders”. Will the government confirm that the incidental price sheet is required with each Offeror’s proposal?

If the answer is yes, will the Government provide more details related to the historical needs for such incidental charges?

Answer: As the incidental charges is not a part of the required basic services, and will not be calculated in the total submitted price, then the incidental charges can be submitted at a later stage if required, as we may, may not use them.

Q 4 – Section 3 states that the Offeror shall include Defense Base Act (DBA) insurance premium costs covering employees. If Offerors use only Local Nationals for the workforce will the Government please confirm that there is no requirement for DBA insurance.

Answer: DBA is still required even if you employ local nationals.

Q 5 – Section 4 specifies that the “lowest price will be determined by multiplying the offered prices times the estimated quantities in “Prices-Continuation of SF-1449, block 23” and arriving at a grand total, including all options”. Will the government clarify how to reflect pricing in “block 23”? Subsection II. Pricing includes tables to reflect each CLIN for all periods of performance with price summary line items shown on page 8 of 48. Will the government confirm that Offerors are to complete the price sections provided on pages 6 through 8?

Answer: On the cover page SF-1449 at point 21 you can put quantity 1, at point 22 you can put year and at point 23 you can put total amount for this year (to include all the required services) and at point 24 you have to put Grand total amount for the 5 years (basic + 4 option years).

Also you have to complete the pricing schedule for the required services (8 line items of each year) under the pricing which is mentioned at page 6 – 8.

Q 6 – What is the period of transition/phase-in from the time of contract award?

Answer: Maximum one month.

Q 7 – Is it mandatory to provide DBA insurance for non – us company and if yes, Is it enough to provide you a statement that our company will get the required insurance, and the name of the insurance provider to be used.

Answer: Yes it is, and if you have been awarded the contract, you have to provide the DPA insurance certificate before proceeding with the contract. As per section 3 subpart A.1. of the solicitation.

Q 8 – The offeror’s strategic plan for the Ground Handling services to include but not limited to: A work plan taking into account all work elements in Section 1, Performance Work Statement. The inquire : do you need our full strategic plan for ground handling services or briefing will be enough.

Answer: No, a full strategic plan is required at the time of submission.

Q 9 – Evidence that the offeror/quoter can provide the necessary personnel, equipment, and financial resources needed to perform the work .The inquire: what kind of evidence should be presented?

Answer: You must provide a list of the required personnel that can perform the work and have the necessary experience on ground handling at the airport. Submit a list of all required equipment to perform the ground handling service. You will need to also provide a list of your financial resources; please provide updated bank statements.

File details come from the government source that posted it.