Questions_&_Answers.pdf

PDF 858 KB Posted

Attached to
Mission Iraq Transportation/Shipping/Mail Services
Solicitation number
191Z1018R0002
Issued by

About this file

RFP 191Z1018R0002 Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Embassy of the United States of America Baghdad, Republic of lraq

June 05,2018

General S ervices/Procurement Offi ce U.S. American Embassy Al Kindi Street International Zone Baghdad Republic of Iraq

Questions & Answers

Shipping, Packing, Transportation and Relocation Services for the U.S. Mission Iraq Solicitation Number: 19lZl0-18-R-0002

Question 1: Will the U.S. Mission provide necessary documentations for shipments coming from outside Iraq?

Answer:

The U.S. Mission in Iroq is customs and tax exempt. We shall provide the required paperwork to the contractor in order to clear diplomatic shipments from custom,l*******

Question 2: What does "Demurrage'o means?

Answer:

Reference Contract Line ltem Numbers (CLINs) 87 - 94, the term "Demurroge" meansfees/fines resultingfrom shipments sitting at sea or air ports for periods beyond the number of days specifiedfor" shipments to be cleared.

* * *,1. * *,i rt

Question 3: What should we do if the Iraqi Government refuses to issue us International Zone badges?

Answer:

The U.S. Embassy shall give the winning compony a letter to the lraqi Badging Office confirming the validity of the contract, and its start and end date. The U.S. Embassy does not interfeie iiti"the proiry of"granting or denying issuance of International Zone badges.

,**,r.,r{.!&!r{<

Question 4: Do you have a list of dependable banks where we should open a bank account?

Page I of2

Answer:

The U.S. Embassy in lraq can tronsfer funds to any bank capable of receiving wire transfers.

:1.****rl.*,f

Question 5: Will the U.S. Embassy give us a letter to BIAP?

Answer:

The U.S. Embassy shall give the contractor a letter to any Iraqi Government of/ice in order to facilitate providing the services stipulated in the contract.

***,t*,t,$*

Question 6: Are bid bonds required?

Answer:

No, bid bonds are not required.

*,f****,1.*

Question 7: Will the Government send a copy of the contract to the Iraqi Government (Iraqi Taxation Authority)?

Answer:

The U.S. Government will not send a copy of the contract. Yet, in order for a contractor to receive the contract, they should submit their tax clearance certificate prior to making the oward.

*!t!t,t!t***

Question 8: Where should we deliver hard copies of our offers?

Answer:

Hard copies should be delivered at the Blue Common Access Point (Blue CAC) on or before the date and time specified in the Requestfor Proposals. It is preferred to receive offers electronically via e-mail. Maximum size per e-mail should not exceed 45M8. Do NoT send your offers in zipped/iles.

on R. taruc

Page2 of2

File details come from the government source that posted it.