UPDATED Apple IT Equipment Q-and-As-3.24.22.docx

DOCX document 32 KB Posted

Attached to
Brand Name-Apple IT Equipment-IDIQ
Solicitation number
15F06722R0000032
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
UPDATED-Attachment-1-Pricing-Matrix-3.25.22.xlsx XLSX spreadsheet
UPDATED APPLE-RFP-3.25.22.docx DOCX document
UPDATED-Attachment-1 Pricing Matrix-3.24.22.xlsx XLSX spreadsheet
Apple IT Equipment-Q-and-As-3.14.22.docx DOCX document
APPLE-RFP-3.14.22.docx DOCX document
Attachment-1 Pricing Matrix-3.14.22.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment-5 Shipping Report-3.14.22.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment-3-Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
Attachment-3-Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
APPLE-RFP-2.25.22.docx DOCX document
Attachment-2 Brand Name Justification.pdf PDF
Attachment-5 Shipping Report.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment-4 Self-Certifying Document.docx DOCX document
Attachment-1 Pricing Matrix.xlsx XLSX spreadsheet
Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Q&A for Apple IT Equipment IDIQ Solicitation Number: 15F06722R0000032

1. In the Attachment 1 Pricing Matrix, the iMac Desktop 24” configurations reference 065-CC20 as a 10 Gigabit Ethernet port. This part is only 1-Gigabit Ethernet. The iMac 24 is not available with 10 Gigabit Ethernet. Will 1-Gigabit Ethernet be adequate?

Answer: Yes, 1-Gigabite

2. In the Attachment 1 Pricing Matrix, row 245, should the Z14V system be configured with 32GB of RAM?

Answer: Due to adding a few line items, Z14V is now located on row 251. Yes, 32GB of RAM is correct.

3. In the Attachment 1 Pricing Matrix, row 246, should the Z14Y system be configured with 32GB of RAM?

Answer: Due to adding a few line items, Z14Y is now located on row 252. Yes, 32GB of RAM is correct.

4. In the Attachment 1 Pricing Matrix, row 274, should the Z15G system be configured with 16GB of RAM?

Answer: Due to adjusting a few line items, Z15G is now located on row 280. Yes, 16GB of RAM is correct.

5. In the Attachment 1 Pricing Matrix, row 275, should the Z15J system be configured with 16GB of RAM?

Answer: Due to adding a few line items, Z15J is now located on row 281. Yes, 16GB of RAM is correct.

6. In the Attachment 1 Pricing Matrix, row 293, should the Manufacturer Part Number be 065-CCVN?

Answer: 293 is now located on line 299 of the updated Pricing Matrix and the Mfr. No. is 065-CCNY for Apple M1 Max with 10-core CPU, 32-core GPU, 16-core Neural Engine

7. In the Attachment 1 Pricing Matrix, any Apple manufacturer part that starts with the letter H is not an Apple manufactured part, Apple offers it as a convenience on their online store. Apple manufactured or supported parts will all begin with M, Z or S. If we submit without pricing for these non-Apple manufactured parts is our bid be compliant?

Answer: Pricing Matrix has been updated to reflect non-Apple products. Please provide pricing for all items listed.

8. In the Attachment 1 Pricing Matrix, there are a number of requested parts that are discontinued (examples MRMF2LL/A and MRME2LL/A), if we notate discontinued products in our submission will our bid be compliant?

Answer: For End of Life (EOL)/discontinued products, please leave those pricing fields blank and denote EOL in the green pricing box.

9. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 314 and 315 indicate that the processor should be “M1 Pro with 10C CPU, 16C GPU” and have 16GB of RAM, the heading, rows 312 and 313, indicate “M1 Max with 10C CPU, 24C GPU”. Should the configurations in row 314 and 315 start with “M1 Max with 10C CPU, 24C GPU” and start at 32GB, which is the base for the M1 Max, or is the Government asking for upgrades from the “M1 Pro with 10C CPU, 16C GPU” with 16GB of RAM?

Answer: Lines 314 and 315 are now located on lines 309 and 310 and shall be quoted as specified. Line 318 is the upgrade charge (extra cost) from the listed model on 309 or 310 and turning it into the Apple M1 Max with 10-core CPU, 32-core GPU, 16-core Neual Engine.

10. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 334-336 and 345-347, these don’t indicate the RAM required. Should these systems be configured with 8GB?

Answer: Updated lines: 340 - 342 and 351 - 353 Yes, 8GB

11. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 374 and 377, the description does not match the part number provided. The part number provided is for a 13-inch MacBook Pro with Touch Bar: Apple M1 chip with 8-core CPU and 8-core GPU, 8GB RAM, 256GBSSD – Silver. Should we provide a quote based on the part number provided?

Answer: Yes - Pricing Matrix description has been updated. NOTE Line Update: line 374 is now 379 and line 377 is now 380 “13-inch MacBook Pro with Touch Bar: Apple M1 chip with 8-core CPU and 8-core GPU, 256GB”.

12. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 391, the description does not match the part number provided. The part number provided with a “Z11” is for a 13-inch MacBook Pro with Touch Bar: Apple M1 chip with 8-core CPU and 8-core GPU. Can we substitute the silver version of the system described in row 390?

Answer: Yes - Pricing Matrix description has been updated. Note the new line numbers 396 & 397.

13. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 389-391, these don’t indicate the RAM required. Should these systems be configured with 8GB?

Answer: Yes, 8GB. The pricing matrix description for these items have been updated to reflect 8GB (393-397).

14. In the Attachment 1 Pricing Matrix, rows 521-528 all reference part numbers for 4th Generation iPad Pro 12.9, these are discontinued. If we notate discontinued products in our submission will our bid be compliant?

Answer: These items have been updated to reflect the latest model, 5th Generation M1 Processor.

15. Does the FBI intend to obtain an Individual Nonmanufacturer Rule (NMR) Waiver from the SBA for the entire IDIQ contract that would enable small business awardees to sell products made by Apple on delivery orders without the need for individual waivers on each order?

If so, would that waiver cover all products in Attachment 1 – Pricing Matrix?

Answer: NAICS of 334111, Commercially available off-the-shelf laptop and tablet computers, already has an SBA blanket NMR waiver. Please see Federal Register Notice, 85 Fed. Reg. 13692, posted on 03/09/0202.

16. Since Apple announced the discontinuation of the iMac 21.5-inch and the iMac 27-inch this week, does the FBI plan on revising the pricing matrix to reflect these changes?

Answer: EOL/discontinued items have been blocked out. For end of life/discontinued products, please leave those pricing fields blank and denote EOL in the green pricing box.

17. Incorrect Part Numbers - Will you entertain corrections to these that are identified after the question period has ended?

Answer: Yes

18. Some items are missing descriptions. Might these also be corrected after the question period?

Answer: Yes

19. The pricing grid, because it includes many CTO products, lists configuration elements at the component level. Is it necessary for shipping reports to carry the same level of detail? Once a CTO is built, it acquires a configuration number assigned by Apple that identifies the CTO as a single finished product. Would a report consisting of finished goods product numbers satisfy the FBI’s reporting requirements?

Answer: Both Attachment-5 Shipping Report and RFP have been updated to reflect manufacturer’s Configure-to-order (CTO) number.

Additional Questions: These questions were submitted on time and inadvertently missed.

1. In the Attachment 1 Pricing Matrix, the MacPro base configurations both reference a Radeon Pro 580X video card and a 256GB SSD. Apple no longer offers MacPro configurations with that video board or SSD. Can we substitute the current entry level video card, which is a Radeon Pro W5500X with 8GB of GDDR6 memory and 512GB SSD?

Answer: Yes, specifications have been updated. The product number is unknown.

1. In the Attachment 1 Pricing Matrix, the MacPro Memory section references the 1.5TB of RAM option (065-C7HP). To be able to utilize 1.5TB of memory the system must be equipped with either a 24 or 28 core processor. How should we reflect that requirement?

Answer: Line 21 has been updated as follows: Intel core processor must be upgraded to 24 or 28 processor, see lines 13 & 14 and put code #

1. Apple discontinued the iMac Desktop 21-Inch, iMac Desktop 27-Inch, and iPad Air (4th generation) on March 8, 2022 do you intend to revise the Attachment 1 Pricing matrix to adjust for Apple’s product line changes? If not will bidders who do not complete the pricing matrix for these discontinued products be considered non-compliant? If the pricing matrix is to be revised prior to submission could we please request an extension of one week to allow time for us to understand the new configurations and load them into our pricing systems and models?

Answer: The iMac Desktop 21-inch and 27-inch have been blocked out and the iPad Air was updated to reflect 5th generation.

1. The Attachment 1 Pricing Matrix references a number of part numbers that have a prefix of “065-“. Please confirm that the Government understands that these are not individually orderable parts and can only be purchased as part of a Build-To-Order configuration.

Answer: The Government understands

1. In the Attachment 1 Pricing Matrix, there are a number of lines that show Apple as the manufacturer and reference a wired keyboard and mouse. Apple does not currently sell a wired keyboard and mouse. Should we supply an alternate 3rd party accessory, and if so can the Government please provide specifications for the item?

Answer: Yes 3rd party keyboard and mouse can be quoted see description on the pricing matrix for minimum requirements.

1. Are the Asset tagging and shipping costs separate or included in the pricing?

Answer: Both the asset tagging, and shipping cost are to be included in the pricing.

File details come from the government source that posted it. Updated .