Sol_140R4024Q0028_Amd_0001.pdf

PDF 244 KB Posted

Attached to
FCCO DUCTWORK CLEANING Federal contract opportunity
Solicitation number
140R4024Q0028
Issued by
Department of the Interior Bureau of Reclamation

About this file

This document is an amendment to a solicitation for a federal contract opportunity to clean the HVAC ductwork and rooftop units at the Four Corners Construction Office (FCCO) in Farmington, NM.

The key details are:

  • The Period of Performance is May 1, 2024 to May 31, 2024, and the work must be completed within 60 days of the Notice to Proceed. No extensions are allowed.
  • The scope includes cleaning approximately 1,250 feet of ductwork, 30 duct drops, and 15 rooftop HVAC units. A rotobrush must be used for the ductwork cleaning.
  • The work must be performed during off-hours, either between 5 PM and 6 AM on weekdays or during daylight hours on Saturdays and Sundays only.
  • There is no incumbent, and this is a new contract requirement. Proposals must be submitted per the FAR 52.212-1 instructions.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to FCCO DUCTWORK CLEANING, newest first.
File Type Posted
Sol_140R4024Q0028.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140R4024Q0028 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Salt Lake City UT 84138

R40

125 South State Street, Room 8100 Regional Office Upper Colorado Region Bureau of Reclamation

03/01/20240001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

03/01/2024

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to publish Answers to Questions regarding this requirement.

Period of Performance: 05/01/2024 to 05/31/2024

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Philoma Singer

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

Solicita�on No. 140R4024Q0028 Project: HVAC and Duct Work Cleaning

Q&A 140R4024Q0028

FCCO HVAC and Duct Work Cleaning April 5, 2024

#1 - Is it REQUIRED to use a ROTO Brush specifically for this project or are other methods acceptable such as a HYPERVAC with negative pressure?

Answer: The FCCO ductwork is old and not stable. It is recommended to keep with the original work statement.

#2 - What time of day should the work be performed? Weekday, weekend, or in the evening

Answer: 5 pm to 6 am or daylight hours on ONLY Saturday and Sunday

#3 - When should the job be completed? Is there a rush?

Answer: Period of Performance for the requirement is 05/01/2024- 05/31/2024. No rush but they need to complete work as required in solicitation 60 days after NTP. No extension.

#4 - Do you have the previous incumbent and how much they were awarded for?

Answer: There is no incumbent.

#5 - How would you like me to submit the proposal?

Answer: Submission instructions: Please see FAR 52.212-1 Instructions to offerors–Commercial Products and Commercial Services (Sept 2023) in the Provisions section of this solicitation (located on page 29) Addendum to 52.212-1 substitutes the term “quote” where the term “offer” appears in the provision.

#6 - Who and when this service was last performed?

Answer: There is no incumbent, and it was serviced 5 years ago.

#7 - What is the square footage of the building/area work is to be performed on?

Answer: See solicitation that contain “as built” drawings additionally it states the following:

Description of Services: The objective of this requirement is to have 1,250 feet of ducting, approximately 30 duct drops, and 15 roof top HVAC units cleaned.

#8 - Is there an incumbent?

Answer: There is no incumbent

#9 - If so, what is the contract value and number?

Answer: N/A

#10 - Have there been any changes to the scope of work compared to the previous contract?

Answer: This is a new contract, and the contractor will need to meet the current requirements that are needed for this contract.

#11 - Have they mentioned anything about existing problems with completing the work?

Answer: N/A as there is no current contract for these services

#12 – Just to confirm, the work is to be done at Bureau of Reclamation Farmington NM 87401 1235 La Plata Hwy Four Corners Construction Office B, within 60 days after a notice to proceed for a two-week period?

Answer: The Period of Performance: 05/01/2024 to 05/31/2024

#13 – Are we cleaning Roof top units or just the ductwork?

Answer: Work Statement includes all rooftop units. Cleaning of units can be discussed during the on-site work.

#14 - Are we replacing filters in return vents?

Answer: No, the contractor will not be replacing the filters, BOR will replace them as it’s typical maintenance.

#15 – Is the lab being cleaned?

Answer: Yes, the lab as well. All HVAC units and ducting in the building.

#16 - What's the age of the units?

Answer: Various ages between 8 to 20 years

#17- Are they electric or gas?

Answer: Gas

#18 - What is the condition of the units?

Answer: Current condition of units are good.

#19 - Are they rooftop units? If so, how many and what sizes are the units?

Answer: Four Corners Construction Office (FCCO) has a need to have approximately 1,250 feet of ducting, approximately 30 duct drops, and 15 roof top HVAC units cleaned at 1235 La Plata Highway, Farmington NM.

#20 - In section 4.0 in mentions the use of a rotobrush for cleaning the ductwork. Can other systems (Vacuum’s and tools) be utilized for the HVAC Duct cleaning as long as they are in-line with NADCA (National Air Duct Cleaners Association)?

Answer: No. Please meet work statement and use rotobrush.

#24 -Can you provide mechanical drawings of the HVAC Duct work?

Answer: Not available; that’s why site visits were encouraged.

#25 - Can you verify the amount of RTU’s and sizes?

Answer: See work statement. Sizes not available; site visit encouraged.

#26 -Can you provide any images of inside the office space?

Answer: Very broad space and photos will not convey building; site visit encouraged.

#27 Will the work be done during business hours or after hours?

Answer: Refer to statement of work, see Q&A #2.

#28 - Has the system been cleaned prior to today?

Answer: Yes

#29 - Please provide the square footage of the building serviced by the 15 Roof Top Air Handler Units to be cleaned.

Answer: Building square footage is 22,040 feet.

#30 - Please confirm that hard surfaces (e. g. walls/ceilings) are not required to be cut into in order to facilitate cleaning -

Answer: Ceiling tiles will need to be removed. Any tiles or existing equipment damaged shall be replaced by the contractor.

#31 - Is contractor required to provide lifts or will ladders access the ductwork for cleaning–

Answer: Contractor to provide all materials and equipment to perform the work.

#32 - Please clarify that work can be done in the evenings after hours during the week-

Answer: Work is required to be completed between the hours of 5 pm to 6 am or daylight hours on only Saturday and Sunday.

#33 - Pease clarify that no testing is required to be performed and that the only reporting required to be provided by contactor is a post project report consisting of before cleaning and after cleaning digital pictures of a representative portion of the ductwork cleaned. –

Answer: No testing required; however, inspections will be performed. Photos are acceptable.

#35 – Time to be done? Completed by?

Answer: Work is required to be completed between the hours of 5 pm to 6 am or daylight hours on only Saturday and Sunday.

#36 - Are they rooftop units? If so, how many and what sizes are the units?

Answer: Four Corners Construction Office (FCCO) has a need to have approximately 1,250 feet of ducting, approximately 30 duct drops, and 15 roof top HVAC units cleaned at 1235 La Plata Highway, Farmington NM.

#37 - Are we doing rooftop fin fan cleaning as well or just the ducts?

Answer: We don't have any rooftop fin fans, it's strictly a spinner removing heat.

#38 - Does the equipment have to be rotobrush or are other types of duct cleaning equipment allowable?

Answer: The FCCO ductwork is old and not stable. It is recommended to keep with the original work statement.

#39 - In the solicitation it talks about cutting the ducting. I have a subcontractor who uses the "Air product cleaning system" which is a little more advanced meaning he does not have to cut any ducting. If awarded, is this way of cleaning the ducts allowed? Basically, it still gets the job done but it doesn't have to fracture the duct to do it because he said it weakens it to do it that way.

Answer: Must meet work statement.

#40 - What is the height of the building, so I know if we have to rent a scissor lift?

Answer: Various heights.

#41- How many return vents are there?

Answer: Too many to count.

File details come from the government source that posted it. Updated .